Elektrik elektronik mühendisliginde türev integralin onemi

Mertyldrm97

MB Üyesi
Kayıt
14 Ağustos 2016
Mesajlar
27
Tepkiler
1
Yaş
26
Üniv
Çukurova üniversitesi
Ben bu sene dgs ye giricem ve bir sayfada ayni benim gibi dgs den kazanip giden birinin türev integrali ogrenmeniz gerek diye bir yorumunu okudum bilen varsa elektrik elektronik mühendisliginde türev integralin onemini benimle paylasabilir mi
 

YC48

MB Üyesi
Kayıt
26 Mayıs 2016
Mesajlar
32
Tepkiler
8
Yaş
26
Meslek
MAKİNE VE İMALAT MÜHENDİSLİĞİ ÖĞRENCİSİ
Üniv
SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ
Burda turev integral var mı diye sormak istiyosan var. Ama ilerde meslekte ne kadar isime yarar diyosan bilmiyorum onu
 

Oğuz Han Altıntaş

Aerospace Engineer
Özel Üye
Kayıt
14 Şubat 2015
Mesajlar
22
Tepkiler
32
Meslek
Havacılık ve Uzay Mühendisliği
Üniv
Orta Doğu Teknik Üniversitesi
Açıkçası biraz garip bir soru olmuş. Ben EE mühendisi değilim ama yakından takip ettiğim bir bölüm. Şöyle söyleyeyim: mezun olduktan sonraki yapacağın işe kablo bağlamak, lehim yapmak ya da pano tamiri yapmaktan ibaret olarak bakıyorsan evet pek kullanacağın söylenemez. En başta bölümü bitirmek için bilmen ve kullanabiliyor olman gerekli. Bütün o otomasyon sistemleri, kontrol sistemleri, sinyal ya da görüntü işleme tabanlı sistemler, EMT tabanlı sistemler türlü türlü integral transformlar kullanılarak tasarlanıyor. Adında dijital ya da entegre geçen tüm olayların analitik incelenmesinde integralden de öte integrali temellendiren "ayrık(discrete)" mantık yer alıyor. Tüm mühendislikler için konuşuyorum olay sadece eğri altındaki alanı bulmak ya da eğimi bulup sonuçlandırmak değil ki. Yani kısaca bileceksin aga hatta mümkünse sevmeye bak.
 

Kepchup

Özel Üye
Kayıt
22 Kasım 2015
Mesajlar
80
Tepkiler
31
Üniv
Marmara üniversitesi
Elektrik elektronik mühendisi olup manyetik alan hesabı yapamamak ve gauss yasasını uygulayamamak kişi açısından bir ayıptır. Onun haricinde belki çalıştığınız sektörde teori hesaplaması yapmayacak olabilirsiniz ancak bu mesleği iş için yapmamak gereklidir. Her an yeni ürünler üretecek buluşlar yapacak biri olarak ülkemizi geliştirme yolunda olmalıyız. Ayrıca Türkiye'de manyetik alanla uğraşan insan sayısı çok az acilen bu sayının artması gerekiyor. İntegral hali ile türevde magnetik akı hesaplamalarında çok kullanılıyor. Unutulmamalıdır ki elektrik çoğunlukla kullanılan sistemlerde manyetik alandan indüklenerek elde edilir. Yani elektriğin temelindeki konudur hatta manyetik alanın teorileri çözülse ve projeler çıksa mühendislik harikaları ortaya çıkacaktır. O nedenle integralle barışık olmak ve önemsemek gerekmektedir.
 
Konu sahibi
Konu sahibi
M

Mertyldrm97

MB Üyesi
Kayıt
14 Ağustos 2016
Mesajlar
27
Tepkiler
1
Yaş
26
Üniv
Çukurova üniversitesi
Cevaplarınız icin teşekkür ediyorum kısacası bilmekte fayda var yani ilerde işimize yarasada yaramasada bilmeliyiz en azindan okulu bitirmek icin gerekli.
 
Yukarı Alt