Hangi mühendislik dalını seçmeliyim?

AlparslanU

MB Üyesi
Kayıt
27 Ocak 2016
Mesajlar
1
Tepkiler
0
Yaş
24
Saygı değer mühendis abilerim ablalarım öncellikle merhaba..Ben 10.sınıf ögrencisiyim ve anadolu lisesinde okuyorum ufak bir bedensel problemim var ayakta fazla duramuyorum ama çok şükür yürüyebiliyorum.Ve ben ileri de mühendis olmak istiyorum sizlerden ricam benim sağlık durumuma uygun hangi mühendislik dalı olur ? Cevaplarınızı bekliyorum :)
 

Kemal Okur

Yetkili Kişi
Yönetici
Kayıt
7 Şubat 2015
Mesajlar
353
Tepkiler
210
Yaş
29
Meslek
Mekatronik Mühendisi
Üniv
Fırat Üniversitesi
Eğer algoritma düşünme mantığın varsa kardeşim Yazılım mühendisliği tam sana göre diyebilirim :)
 

GökhanÇoban

MB Üyesi
Kayıt
23 Aralık 2015
Mesajlar
3
Tepkiler
0
Yaş
26
Meslek
otomotiv
Üniv
İnşallah kazanıcaz
kardeşim ben bu sene gircem İnşallah. bilgisiyar yazılım vs mühendislikler senin için daha iyi olur çünkü mekatronik,otomotiv,makina okumasında sıkıntı olmaz ama iş hayatı ve staj zorlayabilir.
 

dogan48

MB Üyesi
Kayıt
24 Kasım 2015
Mesajlar
5
Tepkiler
0
Yaş
30
Üniv
Karadeniz Teknik Üniversitesi
İlgin varsa Bilgisayar veya Yazılım mühendisliği seçebilirsin. Öncelikle seçeceğin bölümü iyice araştır.
 

Atakan Akbulut

Yetkili Kişi
Moderatör
Kayıt
28 Nisan 2016
Mesajlar
143
Tepkiler
43
Meslek
R&D Embedded Systems Software Engineer
Problemine göz önününe alarak
seçebilceğini düşündüğüm
yazılım
bilgisayar
elektronik(yazılıma yönelik)

seçmeni tafsiye etmediğim(Şantiye ve saha işleri)
inşaat
Elektrik
 

rdvandogru

MB Üyesi
Kayıt
8 Ocak 2017
Mesajlar
1
Tepkiler
0
Yaş
26
Arkadaşlar ben lise son öğrencisiyim. Elektrik elektronik mühendisliği istiyorum. Ama bir yandan da kazanamazsam diye korkuyorum. Fizik ve matematik derslerim iyi. Bazen kazanamam diyorum sonra başka bir meslek seçiyorum. Sizce ne yapmalıyım? Bana yardımcı olursanız sevinirim.
 

vocalize

MB Üyesi
Kayıt
27 Aralık 2016
Mesajlar
39
Tepkiler
8
Yaş
26
Bu kadar büyütme gözün odtü itü de değilse çok zor değil barajı biraz geçmen bile yeterli olucak tabi nekadar yüksek okadar iyi bu bir eleme sınavı
 

Deduska

MB Üyesi
Kayıt
29 Temmuz 2016
Mesajlar
187
Tepkiler
124
Meslek
Developer
Merhaba, hangisini istiyorsan onun için çalış. Olmaz ise bir sene daha çalış. İstediğini oku. Farklı, istemediğin bir bölüm okur isen ileride sıkıntılar yaşayabilirsin. Öncelik ile bu ön yargını üstünden at sadece otur ve çalış. Sadece matematik ve fizik yapsan bile kazanırsın, sıkma canını tek yapman gereken kafandaki bu soruların cevabını aramak yerine, otur denemelerde ki soruları cevaplamaya bak ;)

Merak etme çalışırsan olur. Çalışmaz ise korku sarar :)

Başarılar...
 

MuratCanBarcin

MB Üyesi
Kayıt
26 Nisan 2017
Mesajlar
1
Tepkiler
0
Yaş
23
Merhabalar, Mühendis Beyinler'i daha önce takip etsem de forumuna daha 2 gün önce üye oldum. Henüz 10. sınıf bir öğrenciyim. Lakin hedefim yüksek olduğu için bu yaz itibari ile çalışmak istiyorum. Ancak öncelikle kafamda seçeceğim meslek dalını oturtmak istedim. Mühendis olmak istiyorum ama hangi mühendislik dalı onu tam olarak seçemedim. Size müracaat etmek istedim yardımcı olursanız sevinirim. Bunun için size kendimi anlatmak isterim:

Yaşım daha küçük olsa da çok araştırma yaptım mühendislikle ilgili. Ben mühendisliği Nuri Demirağ ile sevdim, Necmettin Erbakan ile devam ettim. Devrim arabaları ile tutuldum. Atak helikopterimizle aşık oldum. Atatürk'ün "İstikbal göklerdedir" sözü ile mühendisliğin önemini kavradım. Kısacası esasen ben ilerde ülkesi adına savunma sanayii alanında çalışmalar yapmak isteyen, henüz 16'sında bir gencim. Ancak hayallerim büyük. Üniversite hayallerime geçersek de: ilk hedefi MIT gibi yurtdışı menşeli uluslararası arenanın dev üniversitelerinde okumak ancak olmaz ise de Türkiye'de İTÜ, ODTÜ, KOÇ, SABANCI vb. gibi sayılı mühendislik üniversitelerinde okuyup yüksek lisanlarımı MIT gibi yerlerde yapmak. Sonra ki süreçte ise ülkeme dönüp en kısa yoldan savunma sanayii alanında milli bir atak başlatma, sürdürme hayalim var.

Sizce böyle bir genç hangi bölümü seçerse onun için daha iyi olur ve bu bölümü seçerken hangi üniversite onun için idealdir?
 

IND

MB Üyesi
Kayıt
17 Haziran 2017
Mesajlar
1
Tepkiler
0
Yaş
24
Üniv
Lise
Merhaba ben lisede okuyorum mühendislik istiyorum fakat hangi mühendislik karar veremiyorum hepsi ilgimi çekiyor yardım eder misiniz?
 

Mbk61mühendis

Makine ve imalat mühendisliği
MB Üyesi
Kayıt
28 Ağustos 2016
Mesajlar
13
Tepkiler
1
Yaş
26
Üniv
Bilecik şeyh ede üniversitesi
Makine mühendisliği kendini geliştireceğin zaman en yüksek paraları kazanacağın bir meslek.
 

eemraharslan

MB Üyesi
Kayıt
12 Nisan 2017
Mesajlar
5
Tepkiler
0
Yaş
25
Üniv
Ticaret Meslek Lisesi
Abilerim ve kardeşlerim hepinize merhaba . Bu sene universite seçimlerinde bulunacagim. Mf-4 440 puan aldım. Küçüklüğümden beri oyuncak arabaları , televizyonları , radyolari hep açıp bozardım. Yani anlatmak istediğim teknolojiye ilgim ve isteğim çok. Şimdi ise bölüm seçimine geldim. İlerde kendi icatlarımı ve kendi işimi kurmak istiyorum. Yeri geldigi zaman 2 satır kod yazmak , yeri gelip kontrol kalemiyle devreleri kontrol etmek , yeri geldiğinide ingiliz anahtarıyla vida sıkmak istiyorum. Yani demek istedigim teknolojiye hakim olmak istiyorum. Bana ders içeriklerine veya zorlugundan bahsetmesseniz sevinirim . Şimdiden teşekkürler :)
 

Alcides

MB Üyesi
Kayıt
30 Nisan 2017
Mesajlar
3
Tepkiler
0
Yaş
28
Üniv
Bilecik Şeyh Edebali Üni.
Teknoloji çağındayız elektronik, bilgisayar veya yazılım mühendislikleri ideal bölümler. Kendini geliştirdikten sonra para her türlü gelir.Önceliğin para olmamalı şu an için.
 

Mining Engineer

Late is better than never....
Yetkili Kişi
Yönetici
Kayıt
23 Aralık 2016
Mesajlar
319
Tepkiler
202
Yaş
32
Meslek
MEXT Research Fellow
Üniv
Kawamura Advanced Mining Tech
Öncelikle böyle hayallere sahip olduğun için seni tebrik ediyorum. İnşallah her şey gönlünce olur. Yapmak istediğin hedefleri gerçekleştirebileceğin ana mühendislik bölümleri ; Elektrik Ve Elektronik Mühendisliği, Havacılık Ve Uzay Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği bölümlerinden birini seçebilirsin. Ama ilerleyen yıllarda uzay misyonları daha da çok önem kazanacağı için Havacılık Ve Uzay Mühendisliğini tercih edebilirsin ama diğer bölümlerde de bu alan için çalışmalar yapabilirsin.
 
  • Beğen
Tepkiler: egg

tuzla41

MB Üyesi
Kayıt
24 Eylül 2017
Mesajlar
6
Tepkiler
0
Yaş
34
Üniv
istanbul
Arkadaşlar tercih edeceğiniz meslek grubunda aşağıdaki video yardımcı olabilir.
 

betusella

MB Üyesi
Kayıt
15 Ağustos 2017
Mesajlar
28
Tepkiler
9
Meslek
Elektrik Elektronik Mühendisliği
Üniv
Batman Üniversitesi
Algoritma ve programlamayı geliştirerek yazılım ve bilgisayar mühendisliğine yönelebilirsin. Senin için en uygun mühendislik dalları olacaktır.. Popüleriteside yüksektir. Başarılar :)
 

Fatma-sh

MB Üyesi
Kayıt
18 Mayıs 2019
Mesajlar
1
Tepkiler
0
Yaş
20
Meslek
Öğrenci
Üniv
Lise
Sevgili mühendis abla ve abilerim,

Çok değil, 2 sene sonra üniversite sınavına gireceğim ve mühendis olmak istiyorum. Lakin ne mühendisi olacağımı seçebilmiş değilim. Zamanında, bu konuda araştırma yapmış ve tüm alanlarla bağlantısı olması sebebiyle endüstri mühendisi olmaya karar vermiştim. Ancak seçimim peşimi bırakmadı bırakmıyor. Gerçekten severek yapacağım, vicdanımın rahat olacağı mesleği yapmak istiyorum.

Meraklı, araştırmacı, çalışmayı seven, çözüm odaklı, analitik düşünebilen ve yaratıcı olmam sebebiyle genel anlamda bana en uygun mesleğin mühendislik olduğundan şüphem yok. Bunun dışında, masa başı bir meslekte çalışmak istediğimden dolayı yazılım gayet cazip geliyor fakat kodlama hakkında hiçbir bilgim yok -sevecekmişim gibi geliyor, yakında öğrenmeye başlamayı düşünüyorum. Burda da şöyle bir ikilemle karşılaşıyorum zaten: Yazılımı kendim öğrenip gelişebilirim, bunu için 4 sene okumaya değer mi? Geriye kalan makine, kimya, bilgisayar, elektrik ve elektronik mühendisliklerinin her biri birbirinden eğlenceli gözüküyor 🙂
Bunun dışında sanırım sadece inşaat biraz ilgi alanım dışında kalıyor.

Bunları düşünmekten delirmenin sınırına geldim sanırım, siz hangi mühendisliği önerirsiniz?

Şimdiden teşekkürler ☺
 
Yukarı Alt