İstediğim üniversiteye gidebilecekmiyim?

BlackArrow

MB Üyesi
Kayıt
1 Mayıs 2017
Mesajlar
9
Tepkiler
1
Yaş
24
Merhaba ben Balikesirde bir meslek lisesi öğrencisiyim. YGS de ortalama bi sıralamaya geldim.LYS de istediğim şeyleri yapabilecekmiyim bilmiyorum.Bu arada Ankara Gazi Üniversitesi Enerji Sistemleri Mühendisliğine gitmek istiyorum.Acaba bu sene olmazsa mezuna kalıp tekrar denemelimiyim yoksa bu sene ne denk gelirse ona mı gitmeliyim?
 
Konu sahibi
Konu sahibi
B

BlackArrow

MB Üyesi
Kayıt
1 Mayıs 2017
Mesajlar
9
Tepkiler
1
Yaş
24
Ben de öyle düşünüyorum.Saol düşüncen için.
 

Mücahit Arslan

Yetkili Kişi
Yönetici
Kayıt
13 Ekim 2016
Mesajlar
244
Tepkiler
99
Meslek
Yüksek Teknoloji Ar-Ge Mühendisi
Üniv
Staffordshire University
Önce olması için elinden gerekeni yap. Zorluklar karşısında hayıflananlardan değil, çözüm odaklı yaşayanlardan ol. Elinden geleni sonuna kadar stabil bir şekilde yap. Sonuçta bir sene daha beklesen benzer problem ve kısıtlamalarla karşılaşabileceğin ihtimalini aklından çıkartma. Tek şansın bu seneymiş gibi motive et kendini. Elinden geleni yaptın ve istediğin olmadı mı? Ne yapman gerektiğini o zaman planlarsın.
 

Deduska

MB Üyesi
Kayıt
29 Temmuz 2016
Mesajlar
187
Tepkiler
124
Meslek
Developer
Gazi üniversitesi bir teknik üniversite değil ve mühendislik istiyorsun, dolayısıyla fazla üzülmene gerek yok. Hedefini bir üniversite üzerine kurarak zaman kaybetme. En değerli şeydir zaman. Tabi iyi bir üniversite de okuma demek istemiyorum burada. Kastım, her üniversitede kendini geliştirebilirsin, bu sana kalmış.

Madem bir yıl daha gözden çıkaracak kadar kendine güveniyorsun. Sana daha güzel tavsiyem var. Her hangi bir üniversite kazan ve derslerinde başarılı ol, istediğin üniversiteye yatay geçiş yap. Zaten bunu yapamazsan bir yıl daha çalışsan bile aynı olacak. Bir yıl çalışıp kazanacak kadar azmin varsa. Emin ol ki bunu yapar yine başarıya erişirsin. Hayallerin üniversite olmasın. Mühendis olmak olsun.
Başarılar. ;)

Dikkat: Ne olursa olsun, karar sizindir. Hiç bir şekilde hayatınıza müdahale etmiş gibi olmak istemiyorum. Sadece tavsiyedir.
 
Konu sahibi
Konu sahibi
B

BlackArrow

MB Üyesi
Kayıt
1 Mayıs 2017
Mesajlar
9
Tepkiler
1
Yaş
24
Eyvallah abim sağolasın tavsiye için.Aslında hedefim illaki Ankara Gazi değil.Hedefim mühendislik.Ama gitmişkende bölümüm için iyi bir üniversiteye gitmek istiyorum.Tekrardan saol.
 
Yukarı Alt