Kusursuz bir Savaş robotu

Bu yapılabilir mi ?

  • Büyük ihtimal yoğun çalışma ile.

  • Büyük ihtimal.

  • Emin değilim.

  • Pek imkanlı gibi durmuyor.

  • Hiç sanmıyorum


Sonuçlar ancak oy kullandıktan sonra görülebilir.

Axell

MB Üyesi
Kayıt
28 Haziran 2017
Mesajlar
1
Tepkiler
0
Yaş
27
Merhabalar öncelikle herkesin bu ne ya boşver aman geç şu neymiş şuna bakıyım diye davranacağını biliyorum bu yüzden çok az kişiye hitap eden birşey olucak. Benim gerçekten nitelikli bir makine mühendisi olan bir ortağa veyatta bana akıl fikir verebilecek bir elemana ihtiyacım var. Şimdi şunu söylemem gerekiyor ki maliyeti min. 2500 3000 TL civarında olacağını düşünüyorum ve yapımı için yaklaşık olarak 3-4 yıl eğer gelipte bana yardım edebilecek birilerini bulabilirsem 2-3 yılda çok rahatlıkla yapılabilecek bir savaş robotu ben ne uğraşayım bunla diye düşünenler için söylüyorum bununla türkiye 1.lik kupasını alabiliriz ciddi anlamda zayıf yönü yok size öyle diyeyim bu robotun yenilme ihtimali arenadaki birinin silahla herkesi öldürmesiyle eşdeğerdir diyemem fakat gerçekten çok dayanıklı bir robot olacağına eminim türkiyede tahmin edebileceğiniz gibi robot savaşları falan fazla gelişmiş halde değil bir eğer 2 sene üst üste türkiye 1.liğini alırsak dünya çapındaki olan robot savaşlarınada katılabiliriz ve turnuvaların ödülleride gayet tatmin edici :) ve siz eminimki ee peki bu robotu kim programlayacak diye sorarsanız onuda gerek kendim gerek tanıdığım çevreden kusursuz bir yazılıma sahip olucağından şüpheniz olmasın nitelikli makine mühendisleri bekliyorum :)
 

Kemal Okur

Yetkili Kişi
Yönetici
Kayıt
7 Şubat 2015
Mesajlar
353
Tepkiler
210
Yaş
29
Meslek
Mekatronik Mühendisi
Üniv
Fırat Üniversitesi
Merhabalar,
Konuya başlama şekliniz çok hoşuma gitmedi burada herkesin fikri ve düşüncesi önemlidir siz bu düşünce için yıllarınızı vermişseniz hiç kimsenin fikriniz için bu ne böyle bişey mi olur diyerek yıllara hakaret edemez bunu unutmayın. ;)

Konunuza gelince gayet güzel bir düşünce fikrinizin detaylarını sanırım buradan anlatmanız mümkün değil nitelikli bir mühendis olduğum söylenemez ama sanırım fikriniz hakkında fikir ortaklığı yapabilirim. Herhangi bir beklentim yok sadece kusursuz robotu ve çalışma prensiplerini merak ediyorum :D
 

sz2003

MB Üyesi
Kayıt
8 Ekim 2016
Mesajlar
35
Tepkiler
9
Bir savaş robotu nedir. Savaş robotlarındaki mevcut kusurlar nelerdir. Savaşacak robotlar için izin verilen hız, güç, boyut gibi sınırlar nelerdir. Robotun bir silah, itici, yakıcı madde kullanımına izin verilmekte midir ve sınırları nelerdir. Robot hangi mekanizmalardan oluşacaktır. Örneğin anakart, yazılım, kontrol, servo step motorlar, metal-plastik gövde, redüktörler, bacaklar, tekerlek veya paletler veya pervaneler( Bu arada drone savaşları fikri aklıma geldi). Bu konularda detaylı bilgi verirseniz yardımcı olabilecek kişiler için konu aydınlığa kavuşmuş olur.
 

Kepchup

Özel Üye
Kayıt
22 Kasım 2015
Mesajlar
80
Tepkiler
31
Üniv
Marmara üniversitesi
@Axell Vizyonunuz güzel Türkiye de 2 sene şampiyon olup uluslararası yarışmalarla isim duyurma herkesin isteyeceği şeydir. Misyonunuzda işin temel dinamiklerini sarsacak hatalarınız var bu nedenle başarma olasılığınız oldukça düşük.
İlginçtir ki robotu nitelendirirken kusursuz diyorsunuz. Bilmelisiniz ki hangi durumda olursa olsun hangi teknoloji olursa olsun fizik bu kusursuzluğu engelliyor. Yazılım kusursuzluğu ise bir hayli ilginç oluyor. Muhakkak kusuru olacaktır nitekim kul yapısı :). Fikirlerinize saygı duyuyorum ve yapmanızı, ülkenin uluslararası alanda bu şekilde duyulması iyi olur. Kat edecek çok yolunuz var yolunuz açık olsun.
 
Yukarı Alt