Makine Mühendisliği mi Elektrik ve Elektronik Mühendisliği mi?

hangisini seçsem daha iyi olur?

  • Makine Mühendisliği

    Oylar: 33 55,0%
  • Elektrik ve Elektronik Mühendisliği

    Oylar: 27 45,0%

  • Seçmen sayısı
    60

umuttan

MB Üyesi
Kayıt
25 Temmuz 2016
Mesajlar
3
Tepkiler
0
Yaş
28
Oncelikle hepinize iyi günler dilerim Lys sıralama geldi suan 130bindeyim geçen sene istanbulda biyomedikal müh okuyordum ve sınava girerken elektirik elektronik yada biyomedikal düşünüyordum ikisininde çok yakın meslekler oldugunu düşünüyorum sıralamam 130 bin gelince makine mühendisliginide düşünmeye başladım eem ve makine arasındaki farkler neler trakya üniversitesinde makine okumakmı ıspartada eem mi trakya daha çekici geliyor bana ama tam karar veremiyorum makine okursam eem üstüne yüksek lisans yapıp eem işini yapabılırmıyım ? şimdiden cevaplarınız için çok teşekkür ederim.

Editör Düzenlemesi 16.07.2017

Makine Mühendisliği vs Elektrik ve Elektronik Mühendisliği

Siz olsanız ne seçerdiniz? Neden? Aranan şartlar nelerdir? İş bulma olanakları nelerdir?

Facebook sayfamızda tartışma oluşturduk. Verilen 150 yanıttan yararlı olanları sizler için seçtik:


Mahmut Burak Tuna: Erciyes uni makine muh mezunuyum. Tercih edecek genc arkadaslara onerim ing dil seviyesini okulu bitirmeden min upper intermediate seviyesine getirmeleri zorunlu olup, ogrencilik yillarinda en az bir yazılım dilini ogrenmelerini tavsiye ederim. Yakın zaman yeni jenerasyon uretim teknikleri ve otonom araclarin kullanilmasi yayginlasacagindan bu alanlarda kendinizi gelistirmeniz piyasaya ciktiginizda yarariniza olacaktir. Hangi bolumu tercih ederseniz edin mutlu olacaginiz isi yapin. Hayatta başarılar dilerim.

Hakan Ceylan: Isparta mi Adana mı sence

Mahmut Burak Tuna: Agir sanayinin fazla oldugu yerleri sec. Adana da temsa var mesela. Kocaeli ya da bursa tutuyorsa oralarida yaz.

Ahmet Sakal: Furkan Güngör tam olarak iş sahası, mesleğin yaptığı işle ilgili görüp, öğrendiklerinden kısa kesit yazar mısın? Makine 2 yıllık mezunuyum, dgs ile uzatacağım mak muh e ama enerji sistemleri de kafamı kurcalıyor

Furkan Güngör: Ahmet Sakal Tanınmayan bir bölüm iş bulmak zor, bulsanız bile gelebileceğiniz kademeler çok az.Makine yada elektrik elektironik okumanızı tavsiye ederim.Piyasa enerji mühendisi ne işe yarar bilmiyorlarda haklılarda.İmza yetkimizin olup olmadığı bile belli değil.Bakım mühendisi olarak görev alayım deseniz ilk sordukları enerji mühendisi olarak bakım nasıl yapacaksınız malasef türkiye enerji bilinci oluşmadığı için güzel şeyler söyleyemeyeceğim

Özgür Nazlı: Ben Mekatronik mühendisliği okuyorum ve ikisini kıyaslayınca makina derim.

Samed Köroğlu: makine okudum mekatronik yuksek lisans dusunuyorum

Özgür Nazlı: Çok yerinde bir karar derim

Kaan Gök: mekatronik mühendisliğini yandal olarak yapmayı düşünüyorum yorucu olur mu?

Özgür Nazlı: Şöyle söyliyim ben size eğer düzenli çalışmak gibi bir alışkanlığınız varsa, çalışmaktan zevk alan biri iseniz tam sizlik bir bölümdür Mekatronik. Ben fırat üni de okuyorum sınıflar genel olarak 60 mevcutlu ve 4 yıl sonunda 4 yada 5 mezun anca veriyoruz. Tabii bizde dersler birbirine bağlı öyle bir sıkıntımız var nerde okuyacağınızda önemli. Ama Kocaeli de okuyan arkadaşım da var düzenli ve disiplinli ders çalışan bir insandır ve DD geçtiği için havalara uçtuğu dersler var. Ders içeriklerini iyi araştırın ve etrafınızfa mezun varsa onlara da bir danışın derim

Kaan Gök: Özgür Nazlı teşekkür ederim, türk hava kurumunda şu an uçak mühendisliği okuyorum, mekatronik yandalı yapıp insansız hava araçlarına yönelmek gibi bi gayem var ama bakalım işte, zor bi bölüm elimizdeki ortalamayı da düşürmeyelim

Özgür Nazlı: Okuduğunuz bölüm gayet iyi bir bölüm eğer yapabilirseniz yüksek lisansınızı Mekatronik üzerine yapın derim. Hem ortalama düşmemiş olur

Murat İlgin: Burada genelde final zamanı sadece 1 gece çalışan tayfa 'Makine mühendisliği çok zor sakın yazmayın' demiş. Marmara makine mezunuyum, bırak adam gibi calısmayı adam gibi derslere giden adam çok zorlanmadan geçer gider. ZOR DERS YOKTUR, ZOR HOCA VARDIR... Ayrıca bi işiniz yoksa araştırın iş ilanlarını ne kadar makine mühendisi alımı var ne kadar elektrik elektronik. Makineciler ilk 2 sene aç kalır ama sonrasında deli paralar kazanır.

Melik Şengül: Ders konusunda arkadaşa katılıyorum zor ama derslere gitmek yeter. İş ve para konusunda ortalama her mühendislik alanı gibi uzun vadede şans da olursa güzel paralar kazanilabilir. Eem için de durumun çok farklı olduğunu düşünmüyorum

Hasan Aydoğan: Arkadaslar makina muhendisligi yazacaksaniz hic iyi bi universite olsun diye ugrasmayin herhangi bir makina muhendisligini bitirin bulursunuz isinizi. Ortalama bi universitede iyi bir ortalamayla bitirmeye bakin emin olun iyi universite doye anilan universitelerden bir halt olmuyor sadece sizi gereksiz zorlayip hayatinizla oynuyorlar. Yasadim biliyorum. Makinayi da gercekten calisacaksaniz yazin zira cok kazik bir muhendislik bolumudur.

Uğur Yeşilmeşe: Genelde iyi uni olursa is firsatida artiyor oyle deniliyor. Bende makmüh istiyorum ama iyi bir uni istiyorum saglam bir uni olursa daha iyi olmaz mi ?

Hasan Aydoğan: Eger odtu veya itu makina tutuyorsa tabi ki ayricalikli olabilirsim. Ama bu iki universite disindaki makina bolumleriyle pek bi firsat gecmez eline. O yuzden bu iki universite tutmuyorsa orta halli bir universitede daha rahat bitirirsin bölümü. Bu sira...Daha Fazlasını Gör

Safa Türkoğlu: Fırat üniversitesi teknoloji fakultesi makina müh 3 e gectim sorusu olan varsa yardımcı olmaya çalışırım.

Furkan Balci: Erciyes Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliğinde okuyorum Bilgisayar Mühendisliğinde Çift Anadal yapıyorum. Açık ve net biçimde söyleyeyim hocaların %70i okulu MIT seviyesinde görüp Şahin modunda ders anlatıyor. Visual Programming sınavında test falan yapılıyor. Visual Programming dediğime bakmayın hocalar ingilizce falan ders anlatmıyor değil anlatamıyor. Elektrikte 3 tane Elektronik dersi var (pratiğe yönelik bişey beklemeyin zaten) bu derslerle EMDden BB ile geçerseniz az bi çalışmayla mezun olunuyor. Okulu erken bitireyim diyenlere eziyet çektiriyorlar. Büte kalmayan öğrenci staj yapamaz falan öğrenci işleri deseniz ayrı bir dünya, resmi evraklarınızı değiştirirler haberiniz olmaz. Sabah derse gelirsiniz 20 30 dk beklersiniz asistan teşrif edip gelirse ders olmadığını öğrenirsiniz. Arkadaşlar yazmayın Erciyesi. Pişmanım.

Ahmet Erken: 81 bin benim siralama mf 4. Aklimda makina vardi fakat cevremdekiler makina mezun sayisi fazla gitme is bulamazsin falan dedikleri için elektrik elektronik istiyorum. Fakat bu siralama ile bir yere gitmelimiyim emin degilim. Varmi yardimci olacak?

İlker Akemiş: Uludağ üniversitesi ikinci öğretim mantıklı bence. Sıralaman yetiyorsa

Ahmet Erken: Yetiyor gibi gorunuyor.

Melik Şengül: 2011 de 80 bin ile trakya makinaya gitmiştim siralamalar baya değişmiş. Uludağ güzeldir ama ikinci öğretim harçları yorabilir. Dönemlik 750 senelik 1500 ediyor. Birinci öğretimde harç yok malum. Bu arada makina iyidir her işte işsiz çok ama mühendislik daha avantajlı bence.

Mehmet Said Karaoğlu: Ytü Elektrik mühendisliği yazmayın

Musa Bulut: neden

Burak Sanlı :Orayı yazmassak hicbir yeri yazmayalım zaten

Mehmet Said Karaoğlu: İdari olarak çok kötü.öğrencileri mağdur etmekte üzerlerine yok

Muhammet Yeşilyurt: Abi benim bu sene ordan mezun bi tanıdık var şuanda 5bin tlye işe başladı. Büyük ihtimal kendisini çok iyi geliştirmiş. Ben de ytü elektrik, elektronik haberleşme, makine arasında kaldım. Sizin bir öneriniz var mı ?

Yunus Ipin: Ytü makine mezunuyum, bölümün ana derslerine, içeriklerine bakarak kendine uygun olanı seç. Makine kendi içerisinde dahi çok farklı alanlara ayrılıyor biraz detaylı ve uzun araştırma yapman lazım.

Yunus Ipin :Maaş olarak bakacaksan makineden mezun olup 5 bin alan da bulursun merak etme

Yunus Ipin: Örnek veriyorum, makinenin ana dallarından birisi ısı-akışkan bölümüdür bu bölümün adı altında ısı transferi, akışkanlar mekaniği ve termodinamik dersleri vardır. Bu derslerin içeriğine bakabilir tam olarak ne ile ilgilendiğini anlamaya çalışabilir ve kendine uygunluğunu araştırabilirsin. Isı akışkan bölümü haricinde başka bir dala bakarsan da çok ama çok farklı bir iş dalıyla karşılaşırsın makine bile böyleyken senin oturup ciddi bir araştırma yapman lazım farklı bölümlerle karşılaştırman için.

Melik Şengül: Makine mühendisligi ile ilgili bilgi almak isteyen arkadaşlar iletişime geçebilir. Trakya Üniversitesi 2016 mezunuyum. Proje mühendisi olarak çalışıyorum.

Mustafa Destegül: ODTU elektrik- elektronik muhendisligindeyim. Dunya su anda dijitallesme yonunde evriliyor. Hem makine hemde elektronik en buyuk paya sahip piyasada bu alanda. Eger kendinizi guncel tutarsanız her iki alanda muhtesem ve birbiriyle icli disli. Her ikiside iyidir, her ikiside okurken illallah ettirir eger duzgun bi universitedeyseniz.

Kaner Yurtbaşı : Elektrik, Makina , insaat bu alanlardan birini sectiginizde ( hangisini daha cok severseniz onu yercih edin ) is mesleki tatmin ve maddi kazanc olarak problem yasama olasiginiz daha dusuktur kanimca. ( Turkiyed de bitmeyecek sektorlerde calisma sansiniz olur. ) uzman yada unvan sahibi olacaksaniz temel mihendislik bilimlerinde kariyer yapin. ileride belirsizlik yasamazsiniz.

Muhammed Ikbal Atala : Makine, elektrik, endüstri, Bilgisayar, inşaat gibi ana bölümleri seçsinler. Mekatronik, enerji Sistemleri, biyomedikal Vs gibi ara ve saçma bölümleri es geçsinler.. Enerji Sistemleri Mühendisliğini 1. Olarak bitirdim. 2 yüksek lisansa 1. Sıradan girdim ve 2 sini de bıraktım. Çünkü enerji Sistemleri hocalarinin zerre kadar enerjiden haberi yok hepsi makine kırması..

Celal Can : Gıda mühendisliği yazın arkadaşlar!
İyi bir üniversitede okurken illallah edersiniz sonra özel sektör size asgari ücretin biraz üzeri maaş teklif eder. Termodinamik, akışkan, ısı ve kütle transferi, ekonomi, organik kimya, mikrobiyoloji, beslenme, malzeme bilgisi, mukavemet, iş güvenliği, lojistik vs. Uzar gider hepsini görürsünüz ama hiçbir işinize yaramaz bunlar özel sektörde.
Diploman olur ama hiçbir yetkin olmaz özel sektörde.

Harun Genç : Hayatimi yakan muhendislik oldu 6 yıl oldu halen bitmedi bence en iyisi insanin kendi sevdigi işi yapmak

Gökhan Bozkurt : sevmediğin işte ne işin var? yukarıda yorum yazdım oku da biraz insan mühendisi ol. hepiniz robotsunuz (ben eşşeğim küfür ettim). paraya göre iş seçilir mi? sırf bu yüzden ülkenin çoğu mutsuz. çünkü sevdiği işi yapmıyor, kafa basmıyor!

Zekai Kıvrım : Kişisel ilgi ve yeteneğiniz yıksa elektrik elektronik mühendisliği seçmek doğru olmaz makina seçmelisiniz bölümleri iyi araştırmalısınız

Mustafa Şenol : Abilerim ablalarim Mf4 38 bin icin muhendislik oneriniz var mi kendi bolumunuzun artilari eksileri neler muhendislikde okul cok onemlimidir bunlari yanitlarsaniz bana cok yardiminiz dokunur.

Hakan Ceylan : Çukurova uni mi Süleyman Demirel Üniversitesi mi makine mühendisliği ?

Emre Alvur : Sıralaman kac Süleyman Demirelde eem 131 binmiş orayı düşünebilirsin

Halil Çiftçi : Bu soruyu sorman bile hata tartışmasız Çukurova tabi ki

Ufuk Efe Kaya : Türkçe makine ise gitme çukurova fakültesi farklı bildiğime göre iyide değil

Didem Güzel : Eem mi yoksa bilgisayar mı zorlar acaba

Servet Gumus : Bilgidayar oku bence daha iyi bir bölüm

Didem Güzel : Neden

Furkan Güzel : İyi bir unideysen bilgisayar daha cok zorlar bizimkinde ole mesela

Didem Güzel : Eem de iş imkanı daha fazla muhtemelen o olur

Selim Gündoğan : Yaz mekatronik en iyisi ortaya karışık

Burak Sanlı : Mekatronik okursunda mezun olduğunda mekatronikle ilgili iş bulmak sıkıntı olur.Başka alanda bir işte çalışacaksamda neden mekatronik okuyayayım ki?

Selim Gündoğan : genelde asansör ve yürüyen merdiven bant sistemlerinde iş bulursun mekatronik okuduysan robot falan dı kol hikaye biraz

Aygün Uysal : Uğur Filik O kadar yorum okudum. Elektronik haberleşme göremedim.

Uğur Filik : Çünkü amaçsız bir bölüm. Bi halta yaramiyo

Turgay Ustundağ : Tercih yapacak arkadaşlar hiç korkmadan ve çekinmeden makmüh yazsınlar. her alanda iş imkanı en prestijli meslek..

Ahmet Eren : Baya sacma bir soru olmus daha dogrusu para odakli bir soru olmus. Bir Elektrik elektronik muhendisi olarak boyle bir ayrimin yapilmasinda avantajin sadece kisinin hazzi dogrultusunda olacagini dusunuyorum ancak liseden yeni mezul olan bir arkadasimizin bu ayrima dusmesini gayet tabi buluyorum. Liseden cikan bir arkadasimizin teknik labarotuvar eksikliginden dolayi nerde mutlu olacagini tahmin etmesi cok zor. Muhendislik tercihi yapacak olan arkadaslara tavsiyem cevresindekilerin ne dediklerini hic bir sekilde dinlemeden gozlerini kapatip nerde olmak istediklerini dusunmeleri neden mutlu olduklarini hayal etmeleri. Unutmasinlar ki isini severek yapab kisiler basarili olur ve basarili insanlar da para kazanir. Mutluluk ve para isteyenlere tavsiyem kolay yoldan zengin olma hayalini bir kenara koyup calisirken sıkılmayacaklari ve bu sayede basarili olacaklari bir alana yonelmeleri.

Ebru Mert : Kesinlikle makine okumayın diyen arkadaşlar olmuş.. sevdiğin ve ilgi duyduğun her işde başarılı olursun.. ilgin yoksa tabii okuma çünkü zor gelir, ama bu her bölüm için geçerli

Tayfun Turan : Makinayı boş verin, şuanda elektriğe muhteşem bir yatırım var iş imkanı çok yüksek. Mezun olan kadar iş imkanı olan bir mühendislik dalı. Makina ise iş imkanı bizle aynı ama mühendis çok daha fazla o yüzden işe girmek daha zor. İkiside zorluk düzeyi aynı sayılabilir. Sorusu olan için cevaplıyabilirim

Selim Coşkun : Elektronik ya da endüstri tercih ederdim. Kendi işini kurmadan da piyasada yüksek maaşlara erken yaşta çalışabiliyorlar

Hasan Şahin : Mühendislik yazmayın arkadaşlar tekrar hazırlanın diş tıp yazın emeğinize yazık günah. Yeni mezunum boş atmıyorum

Yunus Kurdoglu : 130 bindeyim eem istiyorum yazmış sistem cok ilginç yerlere gidiyor

Onur Inan : Ben o siralamayla ormana girmistim 2008de :) sukur seviyorum meslegimi ama 130 bindeki adam makine okumasin

Yunus Kurdoglu : Bu işin bir standartı olması gerek yazık gerçekten

Cihan Toslak : En iyi bölüm Su Ürünleri mühendisliği tabiatı seven denizi seven gençlere tavsiye ediyorum,

Yunus Emre : Kalafat Bence elktrik elektronik secerdim.su an cok fazla makineci var piyasada muhendislk zor zaten zorluk olrk makine elktrik elektronik insaat bu uc muhendislk basli basina en zor muhendislkerdir.

Ali Aydemir : "Mühendislik" ilginizi çekmiyorsa, adı havalı, annem komşularına söylesin, herkes yazıyor vb herne sebep olursa olsun lütfen yazmayın arkadaşım. Gerilim, trafo ne demek bilmeyen Elektrik Mühendisliği bölümü mezunlarından, IO, PLC Sinyal türleri ne demek ömründe duymamış PLC biliyorum diyen Elektronik Mühendisliği mezunlarını görmekten BIKTIK.
DEGİLSENİZ YAZMAYIN.

Caner Cankurt : Plc, kontrol sistemleri, uzaktan kontrol sistemleri gibi konular piyasanın hızla mekanikten elektroniğe ile entegrasyonunu gösteriyor. Bu yüzden endüstri 4.0 yolunda piyasada şuan eem ihtiyacı var. En iyi iş sevdiğiniz iştir... (Endüstri mühendisi ve Kimya mühendisi mezunuyum sorusu olan arkadaşlara yardımcı olabilirim)

Atilla Sarıtaş : Eğer lise son sınıfta ilk girişte kazanacak kadar puan aldıysanız Mühendisliğin hiçbirini yazmayın. Lise dersleri, dönem ödevleri, projeler, sözlüler vb. Olmadan sadece dershaneye giderek 1 yıl daha sınava hazırlanıp TIP FAKÜLTESİ kazanıp doktor olun. Bitmeyecek, karizma olan bölüm TIP.. Şimdi aşırı çok sayıda mühendis var. Mühendislik sarı leblebi, TIP Antep fıstığı, Badem. Benzetmesi yapılabilir.

Lale Babayeva : Makina seçerseniz kendinizi kandırmayın, sabah, akşam ders çalışacaqsınız. Başqa şansınız yok çocuklar. Bu bölümü seçerseniz ğerçekten iki kes düşünün. Ğeleceyi parlaq, lakin zor bir bölümü.
BeğenUğur Biçer Mutlu olacağın mesleği seçeceksin Yoksa ne başarı gelir nede zevk duyarsın makine okuyorum çok zevkli ama çok zor gülü seven dikenine katlanır iş imkanı kişiye bağlı birsey kendini gelistirirsen güzel paralar kazanilabilir

Alper Gülen : idealin değilse para kazanmak için yapacaksan .. git tıp oku doktor ol ..... ben pişmanım siz olmayın .. bu ülkede mühendise verilen değer kıymet 0

Ozcan Temelci : bir insan amacını sinavdamı belirler..neye kabiliyet lisin,ne ile uğraşmaktan keyif alıyorsun..tercihinin sebebi sınvadaki puan mı?? böyle iş olmaz ki..


Emin Orhan : Şu anda sanayide fabrikalarda aranan kişi mekatronik mühendisi hem mekanik hem elektronik projelere imza atabilmeleri sebebiyle elektronik

Senanur Çetin : Eskişehir Osmangazi Üniversitesinde- Elektrik ve Elektronik 2.sınıf öğrencisiyim.Size en büyük tavsiyem mühendisliği seçerken kazanacağınız paradan çok okuyacağınız derslerin size ne kadar merak uyandırdığına bakın o zaman mühendislik okumak daha da kolaylaşıyor bununla birlikte evet zor yönleri var ve özveri gerektiriyor mesela ben yazılım hakkında bir fikrim olmadan bu mesleği tercih ettim ama şuan çok büyük keyif alıyorum.Okulda ki alan hocalarımız kaliteli,eğitim dili %100 ingilizce ama bazı hocalar anlayamayacağımız noktalarda türkçe eğitime dönebiliyor yada bir özet geçebiliyor.2.sınıfta ikinci bir yabancı dil olarak Fransızca yada Almanca dersi alabiliyorsunuz.Son olarak,okulda akademik ingilizce öğreniyorsunuz ama bu ingilizceyi tam olarak öğrendiğiniz anlamına gelmiyor mutlaka yurtdışına çıkarak bildiklerinizi pekiştirmeniz gerekiyor. Okulun sizi mezun edeceği ingilizce leveli değerli olmayacaktır .Bölüm ile ilgili bir sorunuz var ise cevaplayabilirim.

Ali Kurt : Lysde 15 netin alti fizik yapan iki bolumude sakin yazmasin.

Aytaç Özakbaş : Hahaha aga ben 28 net fizik yaptim okul 1.5 yil uzadi (eem)

Cihan Demir : Bir makina mühendisliği öğrencisi olarak şunu söyleyebilirim makina mühendisliğinde iş imkanı çok ama rakibinizde çok bunu bilin

Burak Cevizli : Asansörü olmuyan bina inşaatında bile makina mühendisi araniyo nereye kiyasliyon allahini seversen tabiki makina

Yahya Ozgen : Ozden Gemi Makineleri işletme veya deniz ulaştırma işletme yüksek hayat standartları, aranan personel,daima önde ayrıca DENIZCI

Meltem Geçer : Bayanlara pek tavsiye etmedigim bir meslek bende yapıyorum ama yoğunluğu cok oluyor bu meslekte pek bayan olmadigi için haliyle 10 kisiye iki bayan yada tek bayan calisma durumunuz oluyor cok fazla enerji harcamaniz gerekecektir yoğunluğu hicbirzaman bitmez misal bir bayanin makina muhendisi olacağına mimar olmasi yada doktor olmasi daha isabetli olur diye düşünüyorum.

Melike Nisa : Çam 25 bin sıralama ile bayan için yazılacak en mantıklı bölüm neresi? İTÜ kimya mühendisliği mı yoksa herhangi bir mimarlık mı?

Koray Demirel : Elektrik muhendisligi de iyidir diye düşünüyorum ancak ben makina mühendisiyim daha iş bulamayan makine mühendisi gormedim. Şartlarida gayet iyi. Tavsiye ederim

Uğur Şen : Elektrik elektronik yazın alanı çok genişş iş imkanı fazla ama kendinizi geliştirmesseniz bi boka sap olamassın. Mesleğii sevmeniz önemli olan sevmeseniz elektrik çarparr affetmez.

Koray Turan : Piyasada en çok isi makineciler ve inşaatçılar yapar elektronik alanında kariyer yapmak isteyenler daha çok kamu kuruluşlarının büyük mercilerine görev yapar tabi Bilgi düzeyi çok yüksek olup programlama bilgisi baya sağlam olması gerek.

Ismet Can : Hasançebi İki mühendislik arasında kalıyorsanız Mekatronik mühendisliği düşünün

Mustafa Temel : Tabikide elektrik elektronik tabiki yeniliğe açıksanız, çok geniş bir alanı var

Ibrahim Önal : Makine muhendisi olarak soyluyorum. Elektrik elektronik secin. Surunmeyin

Isa Bozkurt : Makinacı aç kalır

İbrahim Orçun Özbek : Makine mühendisliği derim abi.

Özcan Elmas : Trakya makinaya beklerim gencler cok rahat uni. Erken bitirirsiniz okulu

Kul Batuhan Azakoğlu : Ben olsam mekatronik yazardım öylede yapıcam

Muhammet Aktas : Herkes sevdiği işi yaparsa her iş güzeldir
 

Kepchup

Özel Üye
Kayıt
22 Kasım 2015
Mesajlar
80
Tepkiler
31
Üniv
Marmara üniversitesi
İlk önce hangi meslekte olacağınızı seçmelisin. Anlattığınız durumdan anlaşılan o ki mühendislikler arasında büyük kararsızlıktasın. Eğer Eem yi seçersen biyomedikal sektöründede olabilirsin. Bu açıdan mantıklı olabilir ancak makina okumak istiyorsan eem yetersiz kalabilir. Bunun için öncelikle ne yapmak istediğini belirlemelisin.
 
Konu sahibi
Konu sahibi
umuttan

umuttan

MB Üyesi
Kayıt
25 Temmuz 2016
Mesajlar
3
Tepkiler
0
Yaş
28
teşekkür ediyorum yorumlarınız için konuyla ilgili biraz detaylı araştırma yaptım sanıyorumki celal bayar makine mühendisligine gidecegim
 
Konu sahibi
Konu sahibi
umuttan

umuttan

MB Üyesi
Kayıt
25 Temmuz 2016
Mesajlar
3
Tepkiler
0
Yaş
28
Celal bayardayım şuan egitim olanak olarak daha farklı olucagını düşünmüştüm ama burasıda bildigimiz düz üniversite bir farkı yok :(
 

Muhammetssrn

MB Üyesi
Kayıt
14 Ocak 2017
Mesajlar
14
Tepkiler
1
Yaş
24
Merhabalar öncelikle ben bu yıl mezun oldum ve mf4 36bindeyim ben makine ya da elektrik elektronik arasında kaldım hangisi daha avantajlı olur bi yardımcı olsanız bu arada düşündüğüm üni ege üni
 

Crocs

MB Üyesi
Kayıt
30 Mayıs 2017
Mesajlar
53
Tepkiler
9
Yaş
31
Üniv
YTÜ
al birini vur ötekine :p bunlar apayrı meslekler senin bir hayalin bişeyin yok mu evladım?
 

Muhammetssrn

MB Üyesi
Kayıt
14 Ocak 2017
Mesajlar
14
Tepkiler
1
Yaş
24
al birini vur ötekine :p bunlar apayrı meslekler senin bir hayalin bişeyin yok mu evladım?
Ya hayalim yıldız makineydi o olmayınca bir sürü şey dediler elektrik iyi falan gibi aileden de şey gelince ona bak şuna bak gibisinden. Ben elektriği seviyorum makineyi de seviyorum yani nasıl desem bilemedim de. İkisi de güzel bence ama karar veremedim bunun için hani ikisi için de bi yorum yapsanız teşekkürler
 

murataydogan12

MB Üyesi
Kayıt
7 Temmuz 2017
Mesajlar
45
Tepkiler
14
Yaş
25
İyi günler Arkadaşlar 2 bölüm arasında kaldım sizce makine mühendisliğimi elektrk elektronik mühendisliğimi iş açısından 2 en iyi şekilde kendini geliştirmiş mühendis hangisi daha kolay iş bulup yüksek meblalarda maaş alabilir her 2sinede ilgim var cevaplarsanız sevinirim.
Not:Mekatronik önermeyiniz lütfen tek bir alanda uzmanlaşmak istiyorum.
İyi forumlar
 

mehmetcanotun

MB Üyesi
Kayıt
19 Temmuz 2017
Mesajlar
4
Tepkiler
1
Yaş
29
Meslek
Memur
Üniv
Bülent Ecevit Üniversitesi
sizce hangisini tercih etmeliyim arada kaldım :(
 

Deduska

MB Üyesi
Kayıt
29 Temmuz 2016
Mesajlar
187
Tepkiler
124
Meslek
Developer
@mehmetcanotun merhaba kardeşim, bu öyle cevaplanacak bir soru değil. Bu senin ilgi duyman ile alakalı. Arada kalmanın tek sebebi iyi bir araştırma yapmaman. Bence sen biraz daha kafanı koy araştırma konusuna. Daha çok var. Sonra tekrar buraya yaz. Araştırdım. İlgi alanlarımda şunlar seçimim de bu dersin. Ona göre tavsiyelerde bulunuruz. Burada kimse sana şunu oku demez.

Tekrar yazmanı bekliyorum :) Başarılar.
 

mehmetcanotun

MB Üyesi
Kayıt
19 Temmuz 2017
Mesajlar
4
Tepkiler
1
Yaş
29
Meslek
Memur
Üniv
Bülent Ecevit Üniversitesi
Benim ilgi alanım Elektrik Elektronik, Makine , Yazılım ve genetik :) yazılım üzerine bir bölüm okudum devamında gelişimim için önce hangisini okusam benim için faydalı olabilir diye düşündüm biraz araştırma yaptım ancak her ikiside kendi alanlarında güzel bölümler bu yüzden arada kaldım
 

Deduska

MB Üyesi
Kayıt
29 Temmuz 2016
Mesajlar
187
Tepkiler
124
Meslek
Developer
Benim ilgi alanım Elektrik Elektronik, Makine , Yazılım ve genetik :) yazılım üzerine bir bölüm okudum devamında gelişimim için önce hangisini okusam benim için faydalı olabilir diye düşündüm biraz araştırma yaptım ancak her ikiside kendi alanlarında güzel bölümler bu yüzden arada kaldım
İşte hangi alana gideceğine karar vereceksin. Her ikisi de kendi alanında iyi ama ne iş yaparlar, bunları araştır. Sonra diyeceksin, evet bende böyle bir kariyer planlıyordum. Kararını vermiş olacaksın. Her iş kendi alanında iyidir.
 

hll5559

MB Üyesi
Kayıt
22 Temmuz 2017
Mesajlar
4
Tepkiler
1
Yaş
25
Arkadaşlar mf4 sıralamam 186 bin kaç binden yazmaya başlamalıyım kaç binden yazsam gelme şansı olur ?Bide bu sıralamaya şuraya gidebilirsin dediğiniz üniversite var mı ?
 
Yukarı Alt