manyetizma ve elektronik proje ödevi

Konu sahibi
Konu sahibi
B

Beyza_Nur

MB Üyesi
Kayıt
9 Şubat 2017
Mesajlar
9
Tepkiler
0
Yaş
23
Aslında başında amaçladığım şey verimdi. Sonra derste Faraday ile ilgili bir metin gördüm sonra Faraday ı araştırırken ilkelerine denk geldim , ilkeye göre manyetik alandan elektrik akımı elde edilebildiği söyleniyor. Ben de acaba Manyetik alandan elektrik elde etsem bunu ne için kullanır ve verim elde ederdim diye düşündüm sonra, kullandığımız elektrikli aletlerin harcadığı enerjilere baktım elektrikli fırınlar fazla enerji harcıyor acaba bununla ilgili ne yapılabilir? diye düşünürken en azından ısı elde edebilir miyim diye düşündüm amacım şu an manyetik alandan elde ettiğim elektrik enerjisini ısı enerjisine dönüştürmek. Bu kadar karmaşıklaşacağını düşünmedim. 10. Sınıf öğrencisiyim ve bu alandaki bilgim neredeyse yok yüzeysel incelemelerim sonucunda bu kadar yol alabildim. Bu konuda ne yapmamı önerirsiniz? Yardıma ihtiyacım var, projemi bu şekilde bırakmak istemiyorum
 

mustafagunaydinn

MB Üyesi
Kayıt
11 Şubat 2017
Mesajlar
49
Tepkiler
5
Yaş
28
Üniv
Marmara Üniversitesi
Beyza sana küçük çapta yazılan bir makale atıyorum. Mikrodalga enerjisi ile ilgili burda aradığını bulabilirsin.
Linki görmek için izniniz yoktur Giriş yap veya kayıt ol.

Elektrikten ısı elde etmek için Elektriğin alt dallarına bakmalısın. Burda yüksek frekanslarda yemek pişirmek iyonizasyondan bahsediyor biraz Burdan projene açılır bir yol bulabilirsin Başarılar
 

BayburdiaN

MB Üyesi
Kayıt
12 Şubat 2017
Mesajlar
1
Tepkiler
0
Üniv
Hacettepe Üniversitesi
3d baskı olarak cizimleri olan yada çizimlerinide yapabilirim farketmez bu konuda elimden gelen desteği vermeye hazırım.
 

Tolqahan

MB Üyesi
Kayıt
6 Mayıs 2016
Mesajlar
1
Tepkiler
0
Yaş
30
Üniv
Bursa Orhangazi Üniversitesi
Akım üretebilmek için, bakır telin İki kutup arasında olması gerekir(Telin bir ucu N kutpuna bakıyorsa, diğer ucu S kutbuna bakmalı). Biliyorsun ki, iletken tele dik gelen manyetik alanlar ancak tel üzerinde bir maksimum akım oluşturabilir. Bu şekilde bir tasarım, akım oluşturma kısmında yeterli olacaktır. 2. kısım olarak eğer yapacağım sistem ısınsın istiyorsan ince tel çok sarım yapmalısın, yok ben enerji üretip rezistans üzerinden akıtarak rezistansı ısıtacağım dersen de, tel ile mıknatıs aralığını mümkün olduğunca küçük, telleri de ne kalın ( kayıp artacak) ne de ince seçmen lazım. Ama yapmak istediğin şeyi daha detaylı yazarsan daha fazla yardımcı olabilir, örnek tasarımlar gönderebilirim.

upload_2017-2-12_23-50-5.png


Kolay prototiplenebilir ve anladığım kadarıyla senin isteğine uygun olan tasarım böyle bir şey olacak.
 
Son düzenleme:

emrullahkustasi

MB Üyesi
Kayıt
13 Şubat 2017
Mesajlar
1
Tepkiler
1
Yaş
34
Üniv
Kocaeli
Böyle gençleri görmek bana güç katıyor.

Bende arge çalışmaları yapan bir bilgisayar mühendisiyim. Sana 3d baskı, plastik döküm, modelleme gibi konularda yardımcı olurum. Projelerin için geren her türlü malzemeyi benden isteyebilirsin.

Yaptığın iş ne olursa olsun yeni şeyler denemekten ve araştırmadan vazgeçme.
 

Berat KOPAR

MB Üyesi
Kayıt
13 Şubat 2017
Mesajlar
1
Tepkiler
0
Yaş
28
Üniv
Sakarya Üniversitesi
Merhaba,
Elektromanyetik indüksiyon teorisi kısaca, değişken elektromanyetik alana maruz kalan bir metal üzerinde, indüksiyon gerilimi (emk) oluşur ve bu gerilim metal üzerinde yüksek akımlar (Eddy akımları) akıtır prensibiyle özetlenebilir. Eddy akımları çok yüksek ısılar oluşturabilmektedir.

Senin bahsettiğin akımlar bu Eddy akımları olacaktır. Projene devam ederken bu Eddy akımlarını araştırman sana çok fayda sağlayacaktır.
Örnek bir video linki paylaştım.
 
Konu sahibi
Konu sahibi
B

Beyza_Nur

MB Üyesi
Kayıt
9 Şubat 2017
Mesajlar
9
Tepkiler
0
Yaş
23
Tolqahan, yapacağım sistem ısınsın istiyorum. Örnek prototipi açıklayabilir misiniz? Ve buna benzer tasarımlar varsa da atabilir misiniz?
 
Yukarı Alt