Mezun olunca işsiz kalmamak istiyorum. Mühendis arkadaşlar bana tavsiye verebilir mi?

Mme

MB Üyesi
Kayıt
28 Ocak 2019
Mesajlar
1
Tepkiler
0
Yaş
25
Merhaba ben orta halli bir üniversitede metalurji ve malzeme mühendisliği (ingilizce) 1. Sınıf öğrencisiyim. Çevremde ne metalurji mühendisi ne de başka bir mühendis olmadığı için mühendislerin iş bulum sürecine hakim değilim. Öncelikle merak ettiğim ilk şey mühendislerin kpss ile atanma imkanı var mı? Varsa da en düşük kaç puan ile atanabiliyorlar? Ikinci merak ettiğim şey ise özel sektörde iş bulabilmem için kendimi ne açıdan geliştirmeliyim? Şuanlık sadece autocad programını biliyorum. Ayrıca programlama dilleri öğrenmeye çalışıyorum bunun ileride iş bulmama katkısı ne derece olur? Metalurji ve malzeme mühendisliğinden mezun olup şuan çalışan arkadaşlar beni bu konuda bilgilendirirse çok sevinirim.
 

arassystems

MB Üyesi
Kayıt
29 Ocak 2019
Mesajlar
2
Tepkiler
1
Yaş
19
Meslek
Otomasyon Mühendis
Üniv
Teknik Üniversite Münih
Sayin Mme,

Gömülü Linux, FPGA ve PLC programlamada yazılım mühendisleri ve elektronik donanım geliştirme mühendisleri arıyoruz.

15 yıldan fazla bir süredir, ARAS Systems GmbH & Co. KG, Almanya / Memmingen ve çevresinde endüstriyel otomasyon alanında calışmaktadır. Yıllarca süren ürün ve süreç bilgisini yeni teknolojilerin avantajlarıyla birleştiriyoruz ve böylece müşterilerimizi yeni ufuklara yönlendiriyoruz. Bu nedenle, ARAS Systems GmbH & Co. KG kendisini klasik bir servis sağlayıcı değil, inovasyon ve teknoloji ortağı olarak görüyor.

Başvurular almaktan memnuniyet duyarız. Daha fazla ayrıntı web sitemizde bulunabilir:
Linki görmek için izniniz yoktur Giriş yap veya kayıt ol.


Saygılarımla
ARAS Systems GmbH & Co. KG
 

pieta

MB Üyesi
Kayıt
18 Ocak 2019
Mesajlar
4
Tepkiler
1
Yaş
33
Meslek
Elektrik Mühendisliği
Üniv
İstanbul Teknik Üniversitesi
öyle bir devirdeyiz ki artık diploması olan önemli olmamaya geldi. Tecrübesizler tecrübesi yok diye işe alınmıyor ve hiç tecrübe edinmeden başka mesleklere yöneliyorlar benden sana tavsiye çok iyi bir yerde gerekirse parasız olsun çalış artık herkes tecrübeye bakıyor tecrübe edindin mi geri kalan hiçbirşey önemli değil senin için ama 1-2 yıl çalışman lazım şartlar ne olursa olsun..
 

BlackMamba

MB Üyesi
Kayıt
5 Şubat 2019
Mesajlar
8
Tepkiler
2
Yaş
25
Meslek
Makine Mühendisi
Üniv
Erciyes Üniversitesi
Hocam devir dil devri her şeyden önce dilin olsun hiç bir şeyin olmasın 3 dil bidliğin ve diploman olduğu takdirde her yerde dolgun maaşda iş bulursunuz.
 

Ozzy3n

MB Üyesi
Kayıt
23 Aralık 2020
Mesajlar
6
Tepkiler
5
Yaş
45
Meslek
Metalurji mühendisi
Üniv
ODTÜ
Metalurji mühendisi işsiz kalmaz kendini geliştirsin çoğu meslekten iyidirslılma alanı metaller, polimerler, seramikler, kompozitler , cam gibi malzemeler üzerine yani metaller ve ameller üzerine dir. Kısaca malzemeye müdahale edip kimyasal ve fiziksel özelliklerini değiştirip onu yüksek kalitede tekrar değerlendirme esasına dayalıdır. Tai, ASELSAN, roketsan ve havelsan gibi firmalar da da iş bulabilirsiniz kısaca seçin pişman olmazsınız herkes yazabilir gelecekte çok daha popüler olacaktır bana inanın.
 
Yukarı Alt