Mühendislik bölümü mezunundan tercih için öneriler

burk06

MB Üyesi
Kayıt
15 Temmuz 2017
Mesajlar
2
Tepkiler
7
Yaş
32
Arkadaşlar hepinize merhaba..
Makine mühendisliği bölümünü yeni bitiren birisi olarak, bu kritik tercih döneminde sizlere yardımcı olmak istiyorum.
Öncelikle, mühendisliğin hangi bölümünü seçmenize çok iyi karar vermenizde büyük fayda var. Her şeyi araştırın, hiç bir detayı gözden kaçırmayın.
Eğer puanınız tutuyorsa, ki zaten mantıklı olarak, öncelikle devlet üniversitelerini tercih edin. Özel vakıf üniversitelerine göre çok daha iyi eğitim alırsınız. Sonucunda geleceğiniz çok daha parlak olacaktır. Vakıf üniversitelerinin ismine aldanıp, puanını tutturmuş olduğunuz devlet üniversitesini tercih etmemezlik yapmayın.
Ben Ankara'da yaşayan ve üniversite bitirmiş birisi olarak, özellikle Başkent Üniversitesini asla tavsiye etmem sevgili arkadaşlar. Maddi ve manevi olarak büyük zorluk yaşamanız çok yüksek ihtimal. Ben 4.5 senede makine bölümünden mezun olmayı başardım, ancak gerçekten oldukça kötü zamanlar yaşadım (Psikologlara gittim vs.. Detaylara çok girmek istemiyorum). Üniversiteye aynı dönemde girmiş olduğum ve hala bitirmeye çalışan arkadaşlarıma ise Allah yardımcı olsun diyorum. Bilerek yaz okuluna bırakmaya çalışmalarından tutun (ki kredi başına 600 tl, ders başına 1800 tl ödemeniz gerekiyor!), dersleri geçseniz bile hiçbir şey öğrenememiş olduğunuzu farkediyorsunuz! Egitim-öğretim kalitesi ve öğrenci profili son derece kötü (Esasında üniversitenin geneli için bu durum geçerli). Laboratuvarları son derece yetersiz. Genel olarak ise, üniversite sistemi ve yönetmelikleri son derece absürd. Öğrenciye eğitim vermekten çok, mümkün olduğunca fazla parasını alabilme üzerine sistemini kurmuş olan bir yer. Tanıtım günleri ise tam bir göz boyama..
Her neyse, konuyu fazla dağıtmadan sonuçlandırmak istiyorum. Tercih edeceğiniz bölümü çok iyi tartın ve düşünün. Bölüm derslerinin her birinin detaylı tanıtımına çok iyi bakın, ve son kararınızı verin. Söylediğim gibi, öncelikle devlet üniversitesi ve iyi eğitim..
Bana merak ettiğiniz konular hakkında her zaman mesaj gönderebilirsiniz. Sorularınıza seve seve cevap veririm.
Hepinize eğitim hayatınızda ve kariyerinizde başarılar dilerim sevgili arkadaşlar...
 
Son düzenleme:

Kemal Okur

Yetkili Kişi
Yönetici
Kayıt
7 Şubat 2015
Mesajlar
353
Tepkiler
210
Yaş
29
Meslek
Mekatronik Mühendisi
Üniv
Fırat Üniversitesi
@Rojhatt özellerin halini arkadaşımız güzel özetlemiş :)
 

astronot34

MB Üyesi
Kayıt
11 Temmuz 2017
Mesajlar
14
Tepkiler
0
Yaş
24
Meslek
Makine Mühendisliği öğrencisi
Üniv
Süleyman Demirel üniversitesi
Endustri muhendisligini tavsiye edermsin peki abi
 

Kemal Okur

Yetkili Kişi
Yönetici
Kayıt
7 Şubat 2015
Mesajlar
353
Tepkiler
210
Yaş
29
Meslek
Mekatronik Mühendisi
Üniv
Fırat Üniversitesi
evet tavsiye ettiğim mühendislik dallarından birisi :)
 

MustafaCyr

MB Üyesi
Kayıt
16 Temmuz 2017
Mesajlar
12
Tepkiler
2
Yaş
26
Meslek
Öğrenci
Üniv
Erciyes Üniversitesi
Öncelikle yazınız çok güzel ellerinize sağlık.Ben bu yılı mimarlık hayaliyle geçirdim ama olmadı , makine ve inşaat düşünüyorum hangisini önerirsiniz ve makinede 'KATÜ Makine İ.Ö.' önerirmisiniz?
 
Konu sahibi
Konu sahibi
B

burk06

MB Üyesi
Kayıt
15 Temmuz 2017
Mesajlar
2
Tepkiler
7
Yaş
32
Mustafa kardeşim merhaba.
Yazımı beğendiğiniz için teşekkür ediyorum. Elimden geldiğince sizlere yardımcı olacak bilgiler vermeye çalıştım.
Öncelikle makine ve inşaat bölümlerinin ders içeriklerini çok iyi araştırmalısın. Bu işlem gencler tarafindan genel olarak yapılmamakta ancak gercekten cok önemli bir nokta. Tercih yapacağın bölümü tüm detaylarıyla irdelemelisin.
KATÜ için ise, mutlaka tüm derslerin olduğu ders ağını görüntüle, birbirini bağlayan derslere bak, tüm ders detaylarına çok iyi göz at. Üniversiteye gidip orada yetkili bir hocayla konuş, bölümden gelecek beklentilerinden söz et. Kendin icin doğru bölümü seçtiğinden böylece gerçekten emin olabilirsin.
Başarılar diliyorum Mustafa kardeşim. Yolun açık olsun.
 

fercor

MB Üyesi
Kayıt
16 Temmuz 2017
Mesajlar
2
Tepkiler
0
Yaş
25
Aynı üniversitede (örneğin marmara) mühendislik fakültesi var aynı bölümler Mühendislikte Teknoloji fakültesindede var, bunların farkını biliyor musunuz? Teknoloji fakültelerinin puanları daha düşük, Bunları tercih etsek eksi si ne olur.
 

erdom

MB Üyesi
Kayıt
16 Temmuz 2017
Mesajlar
4
Tepkiler
0
Yaş
26
elektrik müh. mi elektrik elektronik müh mi sence hangisini tavsiye edersin
 

IFurkan

MB Üyesi
Kayıt
16 Temmuz 2017
Mesajlar
4
Tepkiler
1
Abi ben fırat üni. İnşaat Mühendisliği istiyorum ancak bi sorun var bana mühendislik Fakültesi inşaat mühendisliği gelmiyor ama teknoloji Fakültesi inşaat mühendisliği geliyor sizce tercih etmelimiyim ?
 

veb

MB Üyesi
Kayıt
16 Temmuz 2017
Mesajlar
1
Tepkiler
0
Yaş
34
burk06 arkadaşımız oldukça güzel özetlemiş vakıf üniversitelerinin durumunu.
Ben de Ankara'da bir vakıf üniversitesinin makine mühendisliği bölümünden mezunum. Üniversite tercihi yapacak kardeşlerimize benim de naçizane bir iki tavsiyem olacak. Öncelikle diğer arkadaşlarımızın da söylediği gibi gitmek istediğiniz bölümü, şehri ve üniversiteyi iyi araştırın. Gitmek istediğiniz bölümün mezunlarının ne tür yerlerde hangi şartlar altında çalıştığını iyi araştırın. Aileniz istediği için veya eş dost akraba ne düşünür diye değil, siz kendiniz istediğiniz için üniversiteye ve mühendislik bölümlerine gidin. Sonuçta mühendislikler; İİBF, eğitim fakültesi vb. den daha çok çalışma ve özveri ister; eğer sorumluluk alabilecek ve kendinizi disipline edip çalışabilecekseniz mühendisliği tercih edin, aksi takdirde benim ve birçok arkadaşımızın düştüğü duruma düşer boşuna dönem kaybeder, mesleğinizi seviyor olsanız bile yeteri kadar disiplinli çalışıp derslerinizi veremediğiniz için maddi ve manevi zorluk yaşarsınız. Her ne kadar ülkemizde birçok alanda olduğu eğitimde de sistem öğrenciyi sömürmek olsa da, her üniversite mezunu iş buluyormuş ve refah içinde gelecek kaygısı olmadan yaşıyormuş gibi aksettirilerek umut tüccarlığı yapıp gençleri dersane ve özel derse bağımlı kılarak sonrasında özellikle vakıf üniversitelerinde yaz okulu vb. çeşitli entrikalarla ailelerin zorlukla biriktirdiği parayı emmek düzenin gereği olsa da arkadaşlar unutmayın ki kaybettiğiniz yıllar sizden gidiyor. Gerek üniversite hazırlıkta gerekse üniversitede kaybettiğiniz yıllar için çok pişman olabilirsiniz sonradan. Yaşıtlarınız mesleğinde yükselmiş, para biriktirmiş siz ise daha okuyor olmak istemessiniz sonuçta. Bu saydığım nedenlerden dolayı çoğunlukla zengin züppelerinin vakit geçirme yeri olarak gördüğüm(şahsi kanaatim) özel üniversitelerden uzak durarak ,mesleğinizi iyi belirleyip, kararsızlık yaşamadan sevdiğiniz bölümü bitirin bence. Son olarak da söylemek istediğim eğer maddi imkanınız da varsa tabii ki yurtdışı eğitim imkanlarını da araştırabilirsiniz. Arkadaşlar unutmayın son kararı verecek olan sizsiniz.Benden size bir kardeş tavsiyesi, iyi araştırın doğru karar verin geleceğinizi kendiniz şekillendirin.Hepinize başarılar diliyorum...
 

Hüsna poyraz

MB Üyesi
Kayıt
23 Temmuz 2017
Mesajlar
1
Tepkiler
0
Yaş
25
Tercih doneminde olan bir ogrenciyim.endüstri ve mekatronik muhendiligi arasinda kararsizim.Bu konuda yardimci olursaniz cok sevinirim.
 

murataydogan12

MB Üyesi
Kayıt
7 Temmuz 2017
Mesajlar
45
Tepkiler
14
Yaş
25
Ya Abilerim öncelikle İyi günler herkese ben Elektrik-Elektronik Mühendisliği ve Makine Mühendisliği arasında kaldım her 2 sının derslerını calıstıgı yerlerı felan bakdım ıyıce arasıdrdım fakat bu 2 bölüm gene karsıma sonuc olarak cıkdı sizce hangisini yazmalıyım kendımı 2 daldada geliştirebileceğimi düşünüyorum. Kendimi geliştirmiş biri sizce bu dallardan hangısıne gıderse daha çabuk iş bulur ve daha yuksek meblalarda çalışabilir lütfen sadece bu ayrıntı kaldı cevaplarsanız cok makbule geçer.
 

Johnathan

MB Üyesi
Kayıt
14 Temmuz 2017
Mesajlar
17
Tepkiler
1
Yaş
24
Meslek
Material science and nanotechnology engineer
Üniv
Gebze Technical University
Elektrik-elektronik muhendisligini hangi universitete okuya bilirim?
Ben Azerbaycandan yaziyorum

YTÜ - Harita muhendisligi kazandim
Uludağ - Biyosistem kazandim
TED - 50% burslu Elektrik Elektronik
Marmara -Metalurji malzeme



Dogrusunu soylersem elektrik elektronik istiyorum amma boyle cikiyo 7 tercih etdim
1) Elektrik-elektronik
2) Biyomedikal
3) Bilgisayar muh.
4) Nanoteknoloji
5) Mekatronik
6) Makina
7) Harita muh.
 
Yukarı Alt