Mühendislikten Gözümü Korkuttular

Kayıt
5 Ağustos 2018
Mesajlar
2
Tepkiler
0
Yaş
22
Merhaba arkadaşlar, ben lise son sınıf öğrencisi olarak sizlere birşey danışmak istiyorum.

Lise 2 den beri hep mühendislere büyük ilgim olmuştur yaptıkları şeyler uğraştıkları olaylar vesaire.. ve tercihimide bu yönde yapmak istiyordum ama konuştuğum ITU'den mezun bir inşaat mühendisi(şuan müteahhit) bana TIP seçmemi ve mühendislik seçersem geleceğimin olmadığını ve çok sıkıntılı şartlarda çalışacağımı söylüyor. Annem, babam, babannem ,çevrem kim olursa olsun hep ya TIP ya Diş Hekimliği, Eczacılık yazmamı istiyorlar ve açıkcası gözüm korkmuş durumda ve sizden bana akıl tavsiyesi vermenizi istiyorum.

Şimdiden teşekkürler..
 

Emir Kalyoncuoğlu

Özel Üye
Kayıt
11 Şubat 2018
Mesajlar
331
Tepkiler
129
Yaş
29
Meslek
Makine Mühendisi
Üniv
Yıldız Teknik Üniversitesi
Yapma Allah aşkına bu ilgi meselesi tıpı coook fazla istemiyorsan yapman çok zorlaşır şartları çok zor hayatta her şey para odaklı degildir
 

yldrmtayfun

MB Üyesi
Kayıt
20 Şubat 2018
Mesajlar
1
Tepkiler
0
Meslek
Öğrenci
Üniv
Kocaeli Üniversitesi
mühendislik denilince aklına tasarlamak veya olan bir şeyi iyileştirmek geliyorsa eğitim hayatın boyunca araştırmacı ve teknoloji yakından takip etmelisin. yoksa şirketlerde yabancı dilli olup üzerine office programlarını bilip bilgisayar başında çalışan çok mühendis var. bir mühendis işsiz kalıyorsa ya istediği bölümde bir iş bulamamış yada meraklı değildir. diye düşünüyor..
 
Yukarı Alt