Nükleer santrallerin yapılmasını destekliyormusunuz?

Nükleer enerjiyi destekliyormusunuz ?


  • Seçmen sayısı
    15

Atakan Akbulut

Yetkili Kişi
Moderatör
Kayıt
28 Nisan 2016
Mesajlar
143
Tepkiler
43
Meslek
R&D Embedded Systems Software Engineer
Merhaba arkadaşlar

Ülkemizin ve birçok ülkenin kullandıgı/kullanacagı nükleer enerji santralleri hakkında neler düşünüyorsunuz ?
940px-Nuclear_power_station.svg.png


LALV00.png


İtalyada yasal olarak insan hakları çok ön planda olması sebebiyle yapılmamaktadır .
En şaşırdıgım ülke ise Almanya gibi gelişmiş bir ülkede kapatılcak olması.

sizin görüşlerini bekliyorum.
 

Arman Amak

Özel Üye
Kayıt
5 Mayıs 2016
Mesajlar
54
Tepkiler
13
Meslek
Ziraat mühendisi
Üniv
Harran üniversitesi
Avrupa artık nükleer enerjinin bir tehdit olduğunu farketti ve teker teker nükleer tesislerini kapatıyorlar. Biz çok duyduk ama malesef daha yeni tanıştık ben alternatif enerji kaynaklarının kullanılmasından yanayım. Çevreye zarar veren çıktısı yok ve insan dostu olduğu için..
 

Kemal Okur

Yetkili Kişi
Yönetici
Kayıt
7 Şubat 2015
Mesajlar
353
Tepkiler
210
Yaş
29
Meslek
Mekatronik Mühendisi
Üniv
Fırat Üniversitesi
Nükleer santralden neden korkulduğunu gayet anlayabiliyorum. Ancak bir nükleer santralin sızdırması yada patlaması çok çok düşük bir orandır. Bunun yanında Nükleer santral sadece enerji üretmek için ülkemizde olmayacak bilimsel çalışmalara da ön ayak olacak kanaatindeyim. Bu yünden ben şahsım adına destekliyorum.
 

Kepchup

Özel Üye
Kayıt
22 Kasım 2015
Mesajlar
80
Tepkiler
31
Üniv
Marmara üniversitesi
Nükleer santrallerin zararlı olabilecek olanları fisyon reaksiyon ile olanlarıdır. Füzyonda atık madde olmayacağı için radyasyon tehlikeside olmayacaktır. Öncelikle bu farkı bilip direk nükleer santral diyerek zararlı olduğu kanısına kapılıp savunma yapılmaması gerekir. Ülkemizde nükleer santraller inşa edilmekte ancak zararsız olan nükleere dönüşemez anlamına gelmediğinden karşı çıkmak anlamsız olacaktır.
 

Arman Amak

Özel Üye
Kayıt
5 Mayıs 2016
Mesajlar
54
Tepkiler
13
Meslek
Ziraat mühendisi
Üniv
Harran üniversitesi
Olayın uluslararası siyasi boyutuda var, avrupa ülkeler nükleerden vazgeçerken biz henüz nükleer faaliyetlerle tanışmadığımız için sevimli geliyor olabilir ama nükleer aktivitelerin geneli çevreye kalıcı zararlar bırakabiliyor bununla ilgili belgeseller var izlemenizi tavsiye ederim. Evinizin hemen yanı başında nükleer faaliyetler yürütülmesi sanırım sizide rahatsız edecektir. Olayın artı ve eksilerini iyi değerlendirmek gerekiyor.

Nükleer santrallerin zararları

Nükleer santralin zararlarıNükleer santrallerde enerji, istasyonun merkezindeki reaktörün içinde üretilen ısıyla sağlanır. Bu ısı, uranyum atomunun zincirleme reaksiyonu sonucu elde edilir. Atomun çıkardığı ısı enerjisi yüksektir, ama çıkardığı radyasyon çok daha yüksek ve zararlıdır. Ancak özel binalarda veya kurşun mezarlarda saklanabilir. Reaktörde, açığa çıkan nötronları emme yeteneği olan kontrol çubukları vardır. Çubuklardan çıkan bu ısı reaktörün çevresini saran gaz tabakası tarafından emilir. Isınan gaz ısı değiştirici de ki ufak boruların içindeki suya alınır.

Uranyum içerisinde ısı verecek enerji tükendikten sonra uranyum çubukları soğuyuncaya, radyasyon normal seviyeye gelinceye kadar suyun altında muhafaza edilirler. Muhafaza süresi dolduktan sonra yapılan analizler sonunda radyasyon seviyesi yüksek olanlar ayrılır. Radyasyonu normal düzeye inen katı cisimler toprağa gömülürken, sıvı olanlar denizlere veya göllere karıştırılır.

Linki görmek için izniniz yoktur Giriş yap veya kayıt ol.
 
Son düzenleme:

Bilgehan Çelebi

MB Üyesi
Kayıt
10 Mayıs 2016
Mesajlar
1
Tepkiler
0
Yaş
35
Üniv
Bilecik Üniversitesi
Aslında Nükleer enerji, fosil yakıt (kömür-benzin v.b.) veya yenilenebilir enerji (rüzgar,deniz dalgaları jenaratörleri v.b.) bence yakında ilerleyen zamanlarda gereksiz görülecek, fikiz kurallarında madde (veya hareket) girmeden enerji çıkmaz ama mekanik ve manyetik unsurlar kullanılarak ''sürekli hareket'' prensibine dayalı motor ve enerji sistemleri kullanımına geçilmeli. Hem çevre hem de bilimsel gereklilikler açısından çok iyi olur Örneğin;Muammer Yıldız manyetik motor projesi buna bir örnek Muammer beyin (dediği doğruysa ve ben yanlış hatırlamıyorsam) 18 yıl hareket kabliyetini kaybetmeyen bu motorunun benim tahminimce 1-2 yılı mıknatısları şarj-deşarj etse veya tamamen mıknatıs kısımlar değişse bile ''18 yıl'' çok iyi ve değerlendirilebilir. Tabi bu benim düşüncem. Saygılarımla...


(NOT: Siteye yeni abone oldum eğer link paylaşmak yasaksa bildiriniz düzeltirim veya linki kaldırınız)
 

Arman Amak

Özel Üye
Kayıt
5 Mayıs 2016
Mesajlar
54
Tepkiler
13
Meslek
Ziraat mühendisi
Üniv
Harran üniversitesi
Bunun yanı sıra nükleer faaliyetlerin ülkenin gelişimini olumlu yönde etkileyeceği ve enerji kaynağı olacağı doğru. Sonuçta bu tip çalışmalar çevreye bir nebze zarar verecektir. Önemli olan doğabilecek zararların minimalize edilmesi, yani en az çevre kirliliğiyle fayda sağlamasıdır.
 

mehemt

MB Üyesi
Kayıt
25 Haziran 2016
Mesajlar
3
Tepkiler
0
Yaş
25
Üniv
yok
Nükleer enerjiyi kontrollü kullanım yapılaırsa neden fayadalı olmasın eğer kötü şartlarala kullanılırsa bu teknoloji bir atom. Bombasından farkı kalmaz !!!
 
Kayıt
5 Mayıs 2016
Mesajlar
14
Tepkiler
3
Yaş
28
Meslek
Elektrik Elektronik Mühendisliği
Üniv
Adıyaman Üniversitesi
Barajlar artık tam olarak karşılayamıyor türkiyenin elektriğini. Geçen aylarda en buyuk barajımız olan atatürk barajını gezdim yerinde inceledim teknoloji geliştikce elektriğe olan ihtiyacımız daha da arttı atatürk barajı bile türkiyenin %5 lik kısmını karşılıyor. Yani atatürk barajındaki mühendisler ve burdaki mühendis arkadaslarım gibi bende destekliyorum..
 

ibaloglu23

MB Üyesi
Kayıt
11 Temmuz 2015
Mesajlar
20
Tepkiler
0
Meslek
Adli Bilişim Mühendisi
Üniv
Fırat Üniversitesi
eline sağlık güzel paylaşım
 
Yukarı Alt