ODTÜ Havacılık ve Uzay mı yoksa İTÜ Makine mi

buraknyr

MB Üyesi
Kayıt
27 Haziran 2015
Mesajlar
10
Tepkiler
2
Yaş
26
sıralamam 8.200 lerde ve mühendislik tercih etmek istiyorum makine mühendsiliği ile uzay ve havacılık arasında kaldım bunların arasındaki farkları ve makine mühendislerin tam olarak neler le uğrastıklarını ve ne yaptıkları hakkında bilgi almak istiyordum ?
 

Oğuz Han Altıntaş

Aerospace Engineer
Özel Üye
Kayıt
14 Şubat 2015
Mesajlar
22
Tepkiler
32
Meslek
Havacılık ve Uzay Mühendisliği
Üniv
Orta Doğu Teknik Üniversitesi
Merhabalar. Havacılık ve uzay mühendisliği makine temelli bir mühendisliktir. Yani makine mühendisliğinin rutin derslerine ek olarak havacılık ve uzay dersleri alırsın. Bir diğer deyişle uçak, helikopter, roket ya da uydu gibi hava ve uzay taşıtlarının tasarımı, kontrolü ve analizine odaklanan karma mühendislik dalıdır. Eğer havacılık ve uzay sektörüne yönelik kariyer planların varsa doğal olarak havacılık ve uzay mühendisliğini öneririm ancak henüz kafandaki kariyer planı değişkense, ileride çalışacağın konulara karar vermene zamanının olduğunu düşünüyorsan makine öneririm. Zira makine çıkışlı olup havacılık ve uzay sektöründe çalışmak da gayet mümkündür. Havacılık ve uzayla ilgili daha detaylı sorular için mesajla dönebilirsin.
 

Emir Kalyoncuoğlu

Özel Üye
Kayıt
11 Şubat 2018
Mesajlar
331
Tepkiler
129
Yaş
29
Meslek
Makine Mühendisi
Üniv
Yıldız Teknik Üniversitesi
Öncelikle Merhaba;

Hangi ilde yaşıyorsun bilmiyorum ama Ankara mı İstanbul mu sorusunda İstanbul her zaman bir adım öndedir. :) İşin espirisini geçtikten sonra, makine bir okyanus ise uçak ve uzay mühendisliği bu okyanustan beslenen bir denizdir. Yani eğer makineye girersen okulu bitirdiğinde çalışabileceğin bir çok alan bulabilirsin kendine her şeyi temel olarak öğreneceğin için gelecekte kendini hangi alanda ilerletmek istiyorsan orada uzmanlaşman daha kolay olacaktır. Makineyi bitirdikten sonra ben illa havacılık sektöründe çalışacağım dersen de istersen havacılıkta yüksek yapma şansın hala devam ediyor olacak. Yani pek bir kaybında olmayacaktır. Bana soracak olursan kesinlkle İTÜ Makine.
 
Yukarı Alt