otomotiv Mühendisliği mi , isletme muhendisligi mi yoksa endustriyel tasarim mühendisliği mii??

meraklı hanım

MB Üyesi
Kayıt
29 Ağustos 2016
Mesajlar
1
Tepkiler
0
Yaş
26
Simdi aklimda ki mühendislikleri soyliyeyim once otomotiv Mühendisliği endüstriyel tasarim mühendisliği ve malzeme Mühendisliği. Özellikle endüstriyel Tasarım ve otomotiv arasinda kalmis durumdayim.bu noktada size danismanin dogru olacagini düşündüm. Otomotiv muh. onu acik guzel bir meslek gibi duruyor ama bir bayan icin ne kadar doğru bir meslek bilmiyorum cunku mezun veren okullarin istatiklerine baktigimda en fazla 5 bayan ogrenci mezun olmuş.Ve bu meslek okumasi zor olmakla beraber mezun oldugunda makina muh. yaptigi iside yapabiliyormussun.ve bilen bilmeyen insanlarin konustauklari ister istemez moral bozabiliyor. Mesala biri onu okuyupta araba tamircisi mi olacaksın dedi. Halbuki ben bu meslege sicak bakiyordum.sizce bu meslek oyle mi mezun olduktan sonra nasıl hangi kosullarda calisicaz. Diger muh. Ise endüstriyel Tasarım mühendisliği bu bolumde sanirim mezun olduktan sonra hayal gucun yoksa ekmek uok.Bu iki mühendislikle ilgili bilgilendirirseniz cok mutlu olurum. Sizce hangisini okumak bir bayan olarak daha avantajli ve mezun olduktan sonra is imkani daha iyi :) unutmadan birde isletme muhendisigi vardi. Lütfen bilgisi olan arkadaslar bilgilendirsinler. Ozellikle karabuk uni. Cumhuriyet uni. De otomotiv Mühendisliği okiyan arkadaslar bolumde kiz ogrencilere karsi nasil davranıyorlar sectiginize pismanmisiniz lutfen cevaplayin arladaslar yarin son tercihi yapiam kararlariniz bdnim icin cok cok onemli
 

Selda Sağlamtaş

MB Üyesi
Kayıt
27 Temmuz 2015
Mesajlar
5
Tepkiler
1
Meslek
Endüstriyel Tasarım Mühendisi
Üniv
Erciyes Üniversitesi
Merhaba, ben endüstriyel tasarım mühendisliği okuyorum. Otomotiv mühendisliği hakkında ayrıntılı bilgim yok fakat bölümüm ile ilgili genel bilgileri buradan bulabilirsin: etm.erciyes.edu.tr Bununla birlikte bizim bölümde yönelebileceğin sektörün seçimi sana kalmış, yerine göre avantaj veya dezavantaj olabilir. Bu sana bağlı. Otomotiv sektörüne ilgin varsa doğru üniversiteyi bulman kaydıyla otomotiv mühendisliği seçmeni öneririm. Ancak sektör konusunda kararsızsan daha çok araştıma yapmalısın.Bölümlerde verilen dersler, yurt dışı imkanları,sanayi bağlantıları gibi. Üç yıllık üniversite hayatımdaki çıkarımım ise şu: malzeme ve imalatı hangi bölüme gidersen git iyi bilmelisin, yoksa bir işe yaramıyoruz. :) Bölümlerdeki kız öğrenci sayısı derste dedikodu kitlesinin artmasına bağlı olarak -özeleştiri yaparsak- kimi zaman iyi olmayabilir. :rolleyes:

Umarım biraz da olsa yardımcı olabilmişimdir. Soruların olursa endüstriyel tasarım mühendisliği ile ilgili seve seve yardımcı olurum.
 

Kemal Okur

Yetkili Kişi
Yönetici
Kayıt
7 Şubat 2015
Mesajlar
353
Tepkiler
210
Yaş
29
Meslek
Mekatronik Mühendisi
Üniv
Fırat Üniversitesi
@Selda Sağlamtaş' ın belirmiş olduğu linkten anladığım kadarıyla endistriyel tasarım mühendisliği bir nevi teknik sanatkar yetiştirmekte insanlarında herşeyden önce dış tasarıma önem verdiğini düşünürsek güzel bir bölüm olduğunu söyleyebilirim. Ayrıca bir bayan içinde okunması gayet güzel bir bölüm.

Metalurji ve malzeme mühendisliğinde de bayan öğrenci için ideal ancak kimyayı çok seviyorsa. Bildiğim kadarıyla ders içerikleri çoğunlukla kimya temelli ve buda kimya sevmeyen yada kimyada başarılı olamayan (benim gibi) öğrenciler için zorlu bir bölüm olabilir.
Blog sayfamızdaki makaleye linkten ulaşabilirsiniz: https://www.muhendisbeyinler.net/malzeme-bilimi-ve-muhendisligi-nedir/

Otomotiv mühendisliğine gelecek olursam okuyan bir kaç arkadaşım var ve maalesef üzülerek söylüyorum pek çoğuda okuduğu bölümden biraz şikayetçi aslında bölümden de değil firmalardan şikayetçi geçen senelerde okulumuzda düzenlenen bir seminerde otomotiv öğrencilerinin hep bir ağızdan toyota firmasına sorduğu soru şuydu bizim yerimize neden makine mühendisleri tercih ediliyor. Yani otomotiv firmaları otomotiv mühendisinden çok makine mühendislerini barındırmakta. Otomotiv mühendisi olarak birşeyler başarmak istiyorsanız geçekten güzel bir üniversite ve iyi düzeyde bilgili ayrılmanız gerekiyor gibi görünüyor. Benim o zamanlar yaptığım çıkarımlar buydu. Gel gelelim bu için birde bu işin bayan üniversite öğrenci kitlesi var. Dediğiniz gibi otomotiv makine ve mekatronik gibi mühendisliklerde bayan öğrenci sayısı maalesef ki çoğu zaman iki elin parmaklarını geçmez.
 
Yukarı Alt