Savunma Sanayisi Hakkında

Kayıt
14 Temmuz 2018
Mesajlar
4
Tepkiler
0
Yaş
25
Mesela düşman füzesini ele geçirmek için hangi meslek dalı seçilmeli? Ele geçirmek derken onun mesela içindeki parçalara sızarsın falan yönünü istediğin gibi değiştirirsin.?
 

sansar2564

MB Üyesi
Kayıt
22 Mayıs 2016
Mesajlar
59
Tepkiler
20
Meslek
Elektrik Elektronik Mühendisi
Üniv
Konya Teknik Üniversitesi
Bu konuda bir araştırma yapmadım, tahmin yürüterek konuşacağım.
Mantıken bir sistemi ele geçirmek için o sistemin işleyişini, çalışma mantığını bilmek gerekir. Sistemin işleyişini bilince sistemin açığını bulma imkanı elde ederiz. Örneğin bilgisayar korsanlarını araştırırsanız birçoğu iyi programlama bilen kişilerdir. Sistemin işleyişini bildikleri için açıklarını da bulma imkanı elde ederler. Bu mantıktan yürürsek bir füze sistemini ele geçirmek için sistemi incelemek gerekir. Sanırım bir füze sistemi temel olarak mekanik aksam, elektronik aksam ve yazılımdan oluşur (Farklı alanlar da eklenebilir çok bilgim yok). Yani tek bir meslek ile olacağını düşünmüyorum. Bir ekip çalışması gerekir.
 

Mücahit Arslan

Yetkili Kişi
Yönetici
Kayıt
13 Ekim 2016
Mesajlar
244
Tepkiler
99
Meslek
Yüksek Teknoloji Ar-Ge Mühendisi
Üniv
Staffordshire University
Bahsettiğin konu çok üstün körü anlatılabilecek bir konu değil. Fakat kısaca bir iki noktaya değinilebilir. Öncelikli olarak bahsi geçen füzenin cinsi talim edilir. Güdümlü mü? Tahribat füzesi mi? Erişebileceği maksimum hız nedir? Belli mesafelerdeki hedefi vurmak için tasarlanmış olan yazılım algoritmasının temelinde neler vardır? Bu gibi temel bilgilerin bir kısmını füze henüz havada iken dekod edebilecek sistemler mevcut. Fakat çoğu zaman etki-tepki süresi çok kısıtlı olduğundan hava savunma sistemlerinde çoğunlukla yalnızca füzenin hedef noktası değiştirilir. Bu iş bir kişi tarafından yapılmaz. Savunma sisteminin arkasında fizik, kimya, makine, elektronik, havacılık ve uçak, yazılım, haberleşme vb. mühendislerinden oluşan bir ekip vardır çoğu zaman. Füzenin genel iç yapısı ile genel olarak makine, fizik ve kimya mühendisleri ilgilense de yazılım desteğini yazılım mühendisleri, sistemin çalışma temelini elektrik-elektronik mühendisleri ve destinasyon ve kalibrasyon analizlerini ise havacılık-uçak ve telekomünikasyon mühendisleri gerçekleştirir. Tabi bu alanlar yalnızca füzenin launch edildikten itibaren havada kalma ve hedefe yönelme sürecini kapsar. Hedef noktasına erişimde meydana getirecekleri füzenin cinsine göre daha farklı alanları da kapsayabilir. O yüzden senin dahil olacağın alan genellikle bu sürecin hangi noktasına uygun eğitim aldığın ile alakaladır. Fakat direkt olarak bu alanlarda çalışmak istiyorsan İTÜ'de ileri savunma teknolojileri alanında yüksek lisans yapabilme şansın var. Bölüm içeriklerine bir göz atabilirsin.
 

TCP-IP

Özel Üye
Kayıt
7 Kasım 2018
Mesajlar
92
Tepkiler
27
Yaş
44
Meslek
Sistem Destek Uzmanı
Üniv
Anadolu Üniversitesi
Füzeyi kontrol altına alabilmen için sistemine sızman ve iyi bilmen lazım , bağlantısı wi-fi veya pc şifresi gibi basit kırılabilir değildir kaldı ki sen füzeyi algıladığında kaç metre/saniye ile geldiğini ve hedef şaşırtma yapabilecek kadar zamanın olmalı , genelde bu hızlarda olunmadığından senin yönlendirdiğin ve koordinatlarını okuyup sabitlediğin düşman füzesini kendi füzenle vurur imha edersin veya veya hedefi başka bir hedefle bir nevi hologram gibi sanallaştırır orayı vurmasını sağlarsın. Uzaktan kumandalı araba gibi sağa sola veya başka noktaya yöneldnirmen zor... Denildiği gibi çok teferruatlı ve kapsamlı bir konu...

Ama sana kısa yoldan NET bir bilgi vereyim. NİKOLA TESLA bu adam ÖLÜM IŞINI dediği bir manyetik kalkan tasarladı ve senin dediğin füzeleri hava sahasına girmeden imha etti uçaklar ve diğer o günkü elektronik silahlar...Bu adamın hayatını oku araştır öğren uygula ne yapmak istersen yap ELEKTRİK ELEKTRONİK mühendisi ol gerisi sana kalmış...
 
Yukarı Alt