Solidworks Çizim Yardım Bölümü

Kepchup

Özel Üye
Kayıt
22 Kasım 2015
Mesajlar
80
Tepkiler
31
Üniv
Marmara üniversitesi
Makine mühendisleri için ikisi de önemli programlardır. İkisi de basittir siz hangisini almıyorsanız harici olarak öğrenin mutlaka yararı olacaktır. Kısacası ikisini de öğrenin.
 

Oğuzhan Mallı

Yetkili Kişi
Genel Yönetici
Kayıt
6 Şubat 2015
Mesajlar
549
Tepkiler
435
Meslek
Nükleer ve Atom Mühendisi
Üniv
MEPhI, KTÜ
Bazı yerlerde solid kullanılır bazı yerlerde autocad. Solid ile 1 saatte yapacağınız işi autocad ile 5 saatte yapabiliyorsunuz veya tam tersi. ikisinide bilmekte fayda var.
 

Oğuzhan Mallı

Yetkili Kişi
Genel Yönetici
Kayıt
6 Şubat 2015
Mesajlar
549
Tepkiler
435
Meslek
Nükleer ve Atom Mühendisi
Üniv
MEPhI, KTÜ
Son düzenleme:

Oğuzhan Mallı

Yetkili Kişi
Genel Yönetici
Kayıt
6 Şubat 2015
Mesajlar
549
Tepkiler
435
Meslek
Nükleer ve Atom Mühendisi
Üniv
MEPhI, KTÜ
Solidworks'ün diğer sürümleri windows 10 da çalışmamaktadır veya hata vermektedir. Aşağıdaki vereceğim tor**nt dosyasını indirerek solidworks 2016'yı kurabilirsiniz. Kendi bilgisayarımda kurdum sorunsuz çalışmaktadır.

Kurulum aşaması:

1- Bilgisayarınızda birden fazla kullanıcı hesabı var ise yönetici hesabı ile giriş yapınız.

2- solidworks.com/sw/support/AntiVirus_SW.html sitesinde önerilen antivirüs programlarından başka program kullanıyorsanız, programı deaktif ediniz. Ben tamamen kapattım. Kapatmanızı öneririm.

3- İnternet bağlantınızı kesiniz.

4- SolidWorksSerialNumbers2016.reg dosyasını yönetici olarak çalıştırınız. ( Kayıt deterine serial girişi yapılacaktır)

5- ISO dosyasının içinde olan .exe dosyasına tıklayarak kurulum aşamasına geçiniz.

6- "Welcome" veya hoşgeldin sayfasında Individual (on this computer) veya kişisel kullanımı seçiniz.

7- Kurmak istediğiniz ürünleri seçiniz.

8- "Could not connect to the SolidWorks server to determine which products you are entitled to install...." böyle bir uyarı verecek. "Cancel" deyip kuruluma devam ediniz.

9- "Installation Options" sayfasından yeni bir kurulum yapmak istiyorum seçiniz. "I would like to create new installation of SolidWorks 2016"

10- Kurulumu bitiriniz.

11- Kurulum bittikten sonra "SW2010-2016.Activator.GUI.SSQ.exe" çalıştırınız. General bölümünden aktif etmek istediğiniz ürünleri seçtikten sonra "Active" butonuna basınız.

12- "All done!" mesajı bekleyiniz. Yanıt vermiyor gibi uyarı verebilir. Sabırlı bir şekilde bekleyiniz.

13- SW Xpress products activation kodunu almak için "SolidWorksCodeGenerator.exe" çalıştırınız. Kurulum bitti.

Notlar : Kurulumdan sonra "SOLIDWORKS 2016 x64 Edition" masa üstünde göremez iseniz 7. Adımda bir hata yaptınız.

Çözüm: İnternet bağlatınızı açınız. Tekrar setup exe çalıştırınız. 6. Adımdan işlemleri tekrar yapınız.

Karşılaştığınız sorunları yazarsanız yardımcı olmaya çalışabiliriz.

Buraya tıklayarak indirebilirsiniz.
 

Dosyalar

uursvi

MB Üyesi
Kayıt
14 Şubat 2015
Mesajlar
2
Tepkiler
0
Yaş
29
Ben solidworks'ü tekrar indiricektim ama service pack'ine göre indirmek gerek galiba ama sistem bilgilerine bakıyorum sadece windows 10 olduğu yazıyor SP'si yazmıyor ne yapmalıyım acaba?
 

Andromeda

Uzaylı...
MB Üyesi
Kayıt
10 Şubat 2015
Mesajlar
63
Tepkiler
52
Yaş
110
Meslek
Bilgisayar Mühendisi
Üniv
ODTU
Paylaşım için teşekkürler.
 

Cengiz

Makina Mühendisi
MB Üyesi
Kayıt
26 Şubat 2015
Mesajlar
4
Tepkiler
8
Meslek
Makina Mühendisi
Benim sizlere tavsiyem ise hangi alanda uzmanlaşacaksanız o alanın programlarına bakin. Çünkü bütün programlara iyi bilemezsiniz. Firmalarda bunu iyi biliyor. Birde programları araç olarak kullanın amaç haline dönüşmesin.
 

Murat Kiraz

MB Üyesi
Kayıt
4 Mart 2016
Mesajlar
2
Tepkiler
0
Yaş
39
Üniv
Selçuk
Merhabalar solidworks kullanımı bilmiyorum, kendim uğraştım, sadece ilk aşamadaki ext du yapabiliyorum; ancak delikli olan kısımları yapamıyorum, onun sebebi de düzlemleri doğru kullanmayı bilmediğim için. Şekildeki parçayı nasıl çizebilirim, yardımcı olabilir misiniz?
Capture.JPG
 

Murat Kiraz

MB Üyesi
Kayıt
4 Mart 2016
Mesajlar
2
Tepkiler
0
Yaş
39
Üniv
Selçuk
Merhaba arkadaşlar, bu başlık altından sizlerin Solidworks çizimlerinize yardımcı olabilirim. Takıldığınız noktalarda bu konu altından bana sorar iseniz sizlere yardım etmekten mutluluk duyarım.
Dün bu başlık altında soru sormuştum; ancak görülmedi sanırım. Biraz da acil olması sebebiyle tekrar size yazmayı düşündüm. Şeklin çizimi noktasında yardımcı olabilir misiniz? ilk başta halkanın ext nü yapıyorum, sonrasında delikleri açamıyorum. Düzlemleri kullanmayı bilmiyorum,
esasında solid e de hakim değilim. Fakat elimden gelen bu şu an için. nasıl yapabilirim?
Capture.JPG
 

Oğuzhan Mallı

Yetkili Kişi
Genel Yönetici
Kayıt
6 Şubat 2015
Mesajlar
549
Tepkiler
435
Meslek
Nükleer ve Atom Mühendisi
Üniv
MEPhI, KTÜ
Teşekkür ederiz. Solidworks Windows 10 kurulumunda sorun yaşayan kişiler yorum kısmından belirtebilirler.
 

BurakAktas

MB Üyesi
Kayıt
11 Şubat 2016
Mesajlar
5
Tepkiler
5
Autodeskin BIM sistemi bir mimarlık öğrencisi olarak beni oldukça heyecanlandırıyo. Projeyi 3 boyutlu gösterdiğinden, tüm hataları ve çakışmaları da tasarım aşamasında görebiliyorsunuz. Zaten inşaat başladıktan sonra farkedilse büyük sıkıntı. Lego değil ki hemen söküp takasın duvarı, pencereyi.. BIM ile alakalı bilgi isteyenler şu adrese bi bakabilir
Linki görmek için izniniz yoktur Giriş yap veya kayıt ol.
 

tly-mak

MB Üyesi
Kayıt
22 Nisan 2016
Mesajlar
2
Tepkiler
0
Üniv
BAYBURT ÜNİVERSİTESİ
merhaba

solid 2013 kullanıyorum . görünümlerde yüzey ile ilgili değişiklik yapamıyorum. seçenekleri tık ladığımda herhangi bir değişiklik olmuyor. yardımcı olabilir misiniz.

teşekkürler...
 

bbahadir

MB Üyesi
Kayıt
27 Nisan 2016
Mesajlar
1
Tepkiler
0
Yaş
41
Üniv
Cumhuriyet
Merhabalar, ben 3d tasarımcı yolunda ilerlemeye çalışıyorum.inşaat görsel tasarım alanında bir şeyler yapmaya çalışıyorum Autocad başlangıç programı ve bende Autocad le başladım okuldaki yeterli kalmadı o nedenle vektörel bilişime kursa gittim orada öğrendim.
 

uluhan

MB Üyesi
Kayıt
26 Kasım 2016
Mesajlar
2
Tepkiler
0
Yaş
40
Üniv
Marmara
Arkadaşlar öncelikle herkese merhabalar…
Orta seviye bir Solidworks kullanıcısı olarak Solidwork Teknik Resim konusunda yardıma ihtiyacım var. Katkıda bulunacak herkese şimdiden teşekkür ederim.
Bir rafineri projesinde boru taşıyıcılarının (pipe support) solidworks modellerini oluşturup imalat için teknik resimlerini almam gerekiyor. Boru taşıyıcılar ilk önce standart ve spesiyal olarak iki ana gruba sonra da kendi içlerinde alt gruplara ayrılıyorlar ve yüzlerce farklı dizaynlara sahip oluyorlar. Genel olarak plakalar, profiller ve bağlantı elemanlarından oluşuyor ancak hazır olarak gelen özel bileşenlerde (özel kelepçeler, özel mekanizmalar, özel saplamalar gibi) içeriyor. Kullanılacakları hattın özelliklerine göre dizaynları, dizaynlara bağlı olarak parça sayıları (1-15), materyalleri (çelik, paslanmaz, alaşım ve türevleri) ve ölçüleri değişiyor.
Her bir tutucuyu ayrı ayrı modelleyip imalat için teknik resimlerini alacağım. Hazırlayacağım teknik resimler;
· Ölçülendirmeler
· Notlar
· Balonlamalar (Poz numaraları)
· Kaynak sembolleri
· Merkez işaretleri ve çizgileri
· Revizyon bulutları
· Malzeme tablosu
· Bağlantı elemanları (cıvata, somun ve pul) tablosu (Solidworkste yok )
· Yardımcı görünüşler
· Kesit görünüşler
· Detay görünüşler
· Zarf bileşenler gibi detaylar içeriyor olacak.
Amacım mümkün olan en kısa zamanda ve en pratik şekilde modellemeyi ve teknik resimleri oluşturmak. Kendi adıma diyebilirim ki; bir tutucuya ait katı modeli komple part ortamında modellemek, bileşenleri ayrı ayrı modelleyip montajda toplamaktan daha kolay oluyor ve daha az zaman alıyor. Ancak iş teknik resime gelince her şey berbat oluyor.
· ① Otomatik Malzeme Listesi alamıyorum
· ② Otomatik Balonlama yapamıyorum
· ③ Herhangi bir parçayı Zarf Bileşen olarak gösteremiyorum
(Solidworks tecrübelerime göre bunlar solidworks’ün teknik resimdeki eksikliklerinden sadece birkaçı)
Daha fazla zaman almasına rağmen bir tutucunun her bir bileşenini ayrı birer part dosyasında modelleyip montaj ortamında topladığımda da sorunlar çözülmüş olmuyor.
· ④ Projede binlerce tutucu olduğunu ve bu tutucuları oluşturan bileşenlerin genel anlamda aynı malzemeler olduğunu göz önünde bulundurduğumuzda sıklıkla bir tutucunun birkaç parçası başka bir tutucunun parçalarıyla aynı özelliklere (Dosya adı, Poz no, Ölçü, Malzeme, Ağırlık Standart, Tedarikçi, Yoğunluk, vs. ) sahip olabiliyor. Böyle durumlarda Montaj yada iki teknik resim dosyasını aynı anda açtığımda solidworks hata veriyor ve kapanıyor. Çözüm için ne yapmalıyım?
· ⑦ Montajın teknik resminde bir görünüş üzerinden sadece seçtiğim bileşenlerin görünmesini sağlayabilir miyim? (Parça ortamında oluşturduğum modeli teknik resime attığımda bu durumu sağlayabiliyorum)
· ⑧ Ağırlık hesaplamalarına fireleri dahil edebilir miyim? (Profiller ve plakalardaki delikler, pahlar, diagonal kesimler)
· ⑤ Mevcut tablo seçeneklerinde ihtiyacım olan Bağlantı Elemanları Tablosu (civata, somun, pul ve dubel) yok. Makrolarla yapılabilir mi?
· ⑥ Civata ve somun bulunan tutucuların teknik resminde iki ayrı tablo (Malzeme Listesi ve Bağlantı Elemanları Listesi) olması gerekiyor. Böyle durumlarda da tablolardaki ağırlık değerlerinin toplamını formülle bir hücreye alamıyorum. Yani farklı tablolar arasında formüllerle işlem yapabilmenin bir yolu var mı?
· ⑨ Tablolarda (Malzeme Listesi yada Genel Tablo) Excel’in bütün fonksiyonlarını kullanma şansım var mı? (ETOPLA, ÇOKETOPLA gibi mantıksal İşlemler)
Yukarıda rakamları daire içene alarak belirttiğim soruların ve sorunların çözümü için yardımlarınızı bekliyorum
Konunun daha iyi anlaşılması için birkaç örnek resim de ekliyorum
 

Dosyalar

Kayıt
9 Temmuz 2016
Mesajlar
48
Tepkiler
53
Meslek
Makine Mühendisi
Üniv
Sakarya Üniversitesi
Merhaba arkadaşlar Solidworks için Youtube'da özellikle tutorial videolar var.Bunlar size yardımcı olacaktır.Sıfırdan başlayanlar için;
Linki görmek için izniniz yoktur Giriş yap veya kayıt ol.
'da komutları öğrenebilirsiniz.Ve kendi bloğumdaki>>>
Linki görmek için izniniz yoktur Giriş yap veya kayıt ol.
Solidworks kısmına göz atabilirsiniz.Başarılar.

Solidworks için Ücretsiz kaynaklar;
Linki görmek için izniniz yoktur Giriş yap veya kayıt ol.

Linki görmek için izniniz yoktur Giriş yap veya kayıt ol.
sitelerini inceleyebilirsiniz.
 
Son düzenleme:

zypkbyk

MB Üyesi
Kayıt
18 Mayıs 2017
Mesajlar
2
Tepkiler
0
Yaş
27
Üniv
dokuz eylül
bu makara ve rayı birbirine monte edip hareket ettirmek istiyorum ikisininde R5. Teğetlik vererek yapmayı denedim ama makara üzerindeki seçtiğim herhangi bir noktayı alıyor ve cisimler birbiriyle çarpışıyorlar. Ve makara ray üstünde gitmesine rağmen dönmüyor. Bilen varsa yardım edebilir mi ? bu arada çizim süper.
 

Dosyalar

aksidam5

MB Üyesi
Kayıt
10 Temmuz 2017
Mesajlar
13
Tepkiler
1
Yaş
35
Üniv
gazi ünversitesi
Merhabalar, aşağıda resmini attığım parça değişken radyüs kırarak olmuyor. o formu yakalamak için hangi düzlemde ne şekilde kesebilirim?yardımcı olursanız sevinirim.

Linki görmek için izniniz yoktur Giriş yap veya kayıt ol.
(olması gereken)

Linki görmek için izniniz yoktur Giriş yap veya kayıt ol.
(çizimim)
 
Yukarı Alt