Tesla Model Polis Arabası Oldu

Kemal Okur

Yetkili Kişi
Yönetici
Kayıt
7 Şubat 2015
Mesajlar
353
Tepkiler
210
Yaş
29
Meslek
Mekatronik Mühendisi
Üniv
Fırat Üniversitesi
Yapılan bir basın toplantısında Los Angeles belediye başkanı Eric Garcetti 160 tane elektrikli ve 128 tane hibrid aracın şehrin filosuna katıldığını duyurdu.

Garcetti basın mensuplarına yaptığı açıklamada “Bugün Amerika’nın en sürdürülebilir şehri için bir adım daha attık, Bu yıl Los Angeles en çok elektrikli araç filosuna sahip olan şehir oldu, vergilerinizi böylelikle müsrifçe kullanmaktan kaçındık.” dedi. Şehir filosunda daha önce 23 elektrikli scooter ve 3 elektrikli motor yer alıyordu fakat bu hareket elektrikli araçlardaki ilk büyük olay oldu.

polis arabası tesla.jpg


Başkan gelecek planlarının 2017’de filonun yarısının ve 2025’te ise %80’inin elektrikli araçlardan oluşması yönünde olduğunu belirtti. Bugünkü yeni araçlarda polis departmanının en pahalı iki aracı BMW i3 ve Tesla Model P85D oldu. Araçlar 0’dan 60 kilometreye 7 saniyede çıkıyor ve 60’tan 0’a 3,2 saniyede yavaşlıyor. Polis departmanı araçların kullanım alanı olarak ise devriye görevi ve Los Angeles Polis Departmanı teknik uzmanlarının teknolojinin gelecekteki ihtiyaçları nasıl gidereceğine dair çalışmaları üzerine olduğu belirtildi.
 

mustaphos

MB Üyesi
Kayıt
14 Eylül 2015
Mesajlar
35
Tepkiler
8
Yaş
28
Meslek
Öğrenci
Üniv
Anadolu University
Tesla model elektrikli arabalarda güç kaynakları yüzde yirmi verim ile çalışıyormuş. Düşünsenize yüzde doksan veya yüz kapasite ile çalışırsa neler olur? Sürdürülebilir ve temiz enerji geleceğin teknolojisinin kapılarını açıyor.
 

Oğuzhan Mallı

Yetkili Kişi
Genel Yönetici
Kayıt
6 Şubat 2015
Mesajlar
549
Tepkiler
435
Meslek
Nükleer ve Atom Mühendisi
Üniv
MEPhI, KTÜ
Şehirlere 50 yıl içinde iner bu arabalar.
 

Samet Kurttekin

MB Üyesi
Kayıt
14 Eylül 2015
Mesajlar
3
Tepkiler
0
Yaş
28
Meslek
Makine Mühendisi
Üniv
Marmara Üniversitesi
şehirlere iner inmesine de bu teknolojiyi araştıran ve böyle kullanıp gelecek hakkında yenilenebilir planlar yapan ülkeler ilk sıralarda yer alıyor.biz bu konuda neredeyiz? bizim de bir şeyler yapmamız lazım
 

hsyntdm

MB Üyesi
Kayıt
20 Ocak 2017
Mesajlar
9
Tepkiler
0
Yaş
30
Meslek
Öğrenci
Üniv
Sakarya Üniversitesi
ülkemizde de bu arabaların dolum noktaları söz konusu idi ama bu arabaların çok yaygınlaşmamasının nedenini tabi ki biliyoruz petrol zenginleri :) . bu olay tertemiz bir yaşam için mükemmel tabiki ama gelişmesi ve ülkemizde yaygınlaşmasını biz görecek miyiz bilmiyorum
 

bilginim

MB Üyesi
Kayıt
2 Ekim 2018
Mesajlar
38
Tepkiler
0
Yaş
35
Üniv
abant izzet baysal üniversites
Araba kovalarken şarjı biterse büyük sıkıntı :D
 

otonomaraba

MB Üyesi
Kayıt
26 Kasım 2018
Mesajlar
1
Tepkiler
0
Yaş
28
Üniv
Anadolu Üniversitesi
Tesla gibi elektrikli arabaların fiyatları ülkemizde epey pahalı bkz: elektrikliarabafiyatlari.com/elektrikli-araba-fiyatlari-2019 elektrikli araba fiyatları böyle bir durumda bu araçların bizim polis aracımız olması da epey uzak bir ihtimal :):)
 
Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:

firzen

MB Üyesi
Kayıt
19 Aralık 2018
Mesajlar
71
Tepkiler
4
Yaş
33
Meslek
Bİlgisayar mühendisi
Üniv
namık kemal üniversitesi
Araba efsane duruyor.
 
Yukarı Alt