Uzun Dönem Staj

mahmuterken

MB Üyesi
Kayıt
2 Mart 2017
Mesajlar
5
Tepkiler
0
Yaş
28
Meslek
Öğrenci
Üniv
Yıldız Teknik Üniversitesi
Merhabalar,
Yıldız Teknik Üniversitesi Elektrik Mühendisliği 3.sınıf öğrencisiyim. Bu yıl uzun dönem staj faaliyetinde bulunmak istiyorum. Daha önceden uzun dönem staj yapmış biri, bunun zorluklarından, faydalarından, iş-okul ilişkisinden bahsedebilir mi?
Ayrıca kurumsal firmaların kariyer.net'te açtığı uzun dönem staj ilanlarından başka nerelere başvurabilirim?
Bildiğiniz üzere o firmalara girmek hiç kolay değil ve başvuran sayısı da çok fazla.
 

Kemal Okur

Yetkili Kişi
Yönetici
Kayıt
7 Şubat 2015
Mesajlar
353
Tepkiler
210
Yaş
29
Meslek
Mekatronik Mühendisi
Üniv
Fırat Üniversitesi
Merhaba @mahmuterken

Ben teknoloji fakültesi okuduğum için uzun staj yaptım okulumuzun politikası gereği 14 hafta yapmama gerekiyordu. Bunun için pek çok firmaya kariyer net falan gibi sitelerden başvuru yaptım ama torpil olayı çok üst seviyede olduğundan bu şekilde girmek imkansıza yakın. Örnek vermek gerekirse fabrikanın stajyer alım zamanında fabrika herhangi bir çalışan herhangi bir yakının belgelerini İnsan kaynaklarına onaylatıp stajı ayarlıyor 15 20 kişilik stajyer kontenjanı olan bir firmada 1000 kişi çalışıyorsa sizce kaç kişi kariyer net gibi bir yerden kabul görebilir. Bence çok az kişi ki onlarda gerçekten fark yaratmış insanlardır.

Benim size tavsiyen sizinde aynı yolu izlemeniz örneğin bir fabrikada varsa tanıdığınız birisi onun aracılığı ile başvuru yapın yada fabrikalara gidip staj için görüşmek istediğinizi söyleyin zaten elinizi kolunuzu sallayarak giremezsiniz güvenlik görevlileri sizin adınıza ik yı arar onlarda gerekli görürse sizi görüşmeye içeriye çağırır zaten. Kariyer net gibi sitelerden başvuru yapmayın demiyorum yapın en azından düşükte olsa ihtimal ihtimaldir.

Faydası çalışma ortamına tam anlamıyla alışıyorsunuz. Gerçek bir mühendis gibi çalışıyorsunuz. İşi öğreniyorsunuz. Stajınız bittiğinde staj yaptığınız yerde işe alınma olasılığınız 1 aylık staj gibi değil tabi ki de çok daha yüksek fabrika içerisinde ilişkilerinizi iyi tutarsanız referansınız da olabilirler.

Zararı mühendis gibi çalışıyorsunuz ama para almıyorsunuz. Bana sorarsanız tek dezavantajı budur. Çoğu fabrika ücret vermiyor bu nedenler farklı şehirde yaparsanız maddi zorluklar yaşayabilirsiniz.

İş okul ilişkisi genelde pek yok belki üniden üniye değişir ama benim ünimde yoktu. Ben Demirdöküm fabrikasında yaptım stajımı Türkiye'nin neredeyse en büyük kombi üreticisi formları hocama götürdüğümde ne fabrikası dedi ve ilk defa duyduğunu söyledi. Sizin staj yaparken staj defteri doldurup sonrasında okula teslim etmeniz ve gerekli görülürse (ki çoğu zaman görülür) defterin sunumunu yapmanız gerekir. Stajınızı hakkıyla yaptıysanız zaten sunum kısmından korkmanıza gerek yok.
 
Konu sahibi
Konu sahibi
mahmuterken

mahmuterken

MB Üyesi
Kayıt
2 Mart 2017
Mesajlar
5
Tepkiler
0
Yaş
28
Meslek
Öğrenci
Üniv
Yıldız Teknik Üniversitesi
Merhaba @Kemal Okur
İlginiz ve tavsiyeniz için teşekkür ederim. Dediğiniz gibi kariyer.net dışında fabrikalarla birebir görüşme yapmaya çalışacağım :)
 
Yukarı Alt