Bu videomda SolidWorks'te parçalara malzeme ataması nasıl yapılır? ve bir parçanın kütle, hacim, atalet momenti, ağırlık merkezi gibi özellikleri nasıl hesaplanır? anlattım.
Merhabalar AutoCAD, Solidworks ve CNC programlama konularında videolar çektiğim YouTube kanalımı sizlerle paylaşmak istiyorum. Kanalı bir yıl önce açmıştım. Yeniden aktif ettim.Youtube kanalımda AutoCAD dersleri , Solidworks çizim videoları CNC torna programlama videoları yer alıyor.
Abone olup...
Üniversite yılları boyunca bir mühendisin kendine sorması gereken en önemli sorulardan birisi kendimi nasıl geliştirebilirim? olmalıdır.Bir mühendis kendini nasıl geliştirebilir diye soran arkadaşlara faydalı olacak öneriler vereceğiz. Mezun bir mühendis olarak size naçizane tavsiyelerim var...
Piyasada çeşitli Cfd analiz programları kullanılmaktadır.Bu programlardan 4 tanesini bu yazımızda sizlerle paylaşacağız.
1- Ansys Fluent
Piyasada en çok kullanılan Cfd analiz(hesaplamalı akışkanlar dinamiği) programıdır.Sonlu elemanlar yöntemi kullanarak problemlere çözüm üreten Fluent...
Abd'li elektrikli otomobil üreticisi Tesla ürettiği elektrikli otomobillerle dikkat çekiyor. Tesla şuanda Model S Sedan ve Model X Suv olmak üzere iki farklı model elektrikli araç satışı yapıyor.Son olarak orta sınıf olarak nitelendirdiği daha düşük fiyatı olan Model 3 ile birçok ön sipariş alan...
Merhaba arkadaşlar bitirme tezimle alakalı bir soru sormak istiyorum. Elektrik motorlariyla alakalı olduğu için konuyu buraya açmayı uygun buldum.
Çift hızlı asenkron motor ve tek hızlı asenkron motor arasındaki fark nedir?
Bir vinç te elektrik motoru seçimi yapacağım.
Mantiken cift hızlı...
Merhaba bu yazımda mühendislere,bilimseverlere ve kitap severlere kitap önerileri yapacağım.Bu liste Mühendislere Roman Önerileri yazımdan biraz daha farklı olacak.Şöyle ki o yazımdaki eserler roman ağırlıklı idi.Bu listede ise mühendislik ve bilim konulu kitaplar çoğunluğu oluşturuyor.Her kitap...
Bu yazımda makine mühendisleri için gerçekten faydalı olacak 8 websitesini paylaşacağım.Bu siteler makine mühendisliği mesleği ile alakalı bilgilerinizi arttırmaya yardımcı olacak..Vakit kaybetmeden listeye geçelim.
3D yazıcıların kullanım alanları her geçen gün genişliyor.Bu alanlara inşaat, tıptan sonra otomotiv sektörü de eklendi.Honda 3D yazıcı ile elektrikli otomobil üretmeyi başardı.Honda Yazılım ve donanım sektöründe Arge çalışmalarına ağırlık veren Kabuku şirketi ile birlikte ürettiği otomobili...
Merhaba arkadaşlar Solidworks için Youtube'da özellikle tutorial videolar var.Bunlar size yardımcı olacaktır.Sıfırdan başlayanlar için; SolidWorks Video Eğitim Türkiye | Ücretsiz SolidWorks Video Eğitimleri 'da komutları öğrenebilirsiniz.Ve kendi bloğumdaki>>> Bir makine mühendisinin bloğu...