Arama Sonuçları

1. Hasan Basri Karakaya

Gazi Üniversitesi - Otomotiv Mühendisliği Hakkında Yorumlar

Yarın ne olacağı belirsiz. Bence bundan çok "ben hangisini istiyorum" a odaklanmalısın. Asıl istediğin, severek yapacağın işe yönelirsen emin ol hem daha mutlu hemde daha başarılı olursun.
  2. Hasan Basri Karakaya

Merhaba, analog sinyal üretmek ve bu değerleri tft ekranda göstermek istiyorum

Nextion'un tft ekranını kullanabilirsin. Bende farklı bir projede bunu tercih etmiştim. Hem arayaüz yazılımını kullanmak oldukça kolay hemde fazlaca kaynak var. Diğer bahsettiğin husus tam olarak kafama oturmadı ancak Arduino kullanmanda bir engel görmüyorum. Belki detayları yazarsan daha çok...
  3. Hasan Basri Karakaya

Makine Mühendisliği tüm derslerden kaldım! ☹️

Genel olarak forumda yorumlara baktığımda hep bir karamsarlık havası var. Herkes bir şeylerden memnun değil ve gerçekten çok zor durumda. Bence her şeyden önemlisi kendinizi birileri ile kıyaslamayı bırakarak kendi zamanınızda olduğunuzu kabul etmeniz ve şunları okumanız.. "New York...
  4. Hasan Basri Karakaya

Yeni telefon alacağım yardım

Yurt dışından gelen telefonlarla ilgili kayıtta ödenecek tutarda ciddi bir artış oldu. Bence Mi sana pahalıya mâl olabilir. 1 sene olmadı Huawei P10 Plus kullanıyorum. Mükemmel bir cihaz ve seni uzun yıllar götürür. İthalatçı garantilisini de 2.800 TL civarına bulabilirsin. Bence bu fiyat...
  5. Hasan Basri Karakaya

Sütçü İmam Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Ders Notları

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Elektrik Elektronik Mühendisliği bölümünde öğrenim gördüğüm sırada tutmuş olduğum el yazısı notlara ilişkin linkler aşağıdadır. Hepinize faydalı olması ümidiyle. 1-Mikroişlemciler (Öğr. Gör. Alper DİZİBÜYÜK)...
  6. Hasan Basri Karakaya

Elektrik ve Elektronik Mühendisliğinden Makine Mühendisliğine Geçiş

Elektrik-Elektronik ve keza makinede öyle. Bunlar ilgi ağırlıklı bölümler. İlginiz yoksa işkenceye dönüşüp bundan sonraki yaşamınızıda daha kötü bi hale getirebilirsiniz. Bi gerçek var. Elektrik-Elektronik yerine göre Makineden daha fazla istihdam sağlayabiliyor. Ancak makinede azımsanacak...
  7. Hasan Basri Karakaya

Işık derken, bir basit led tavanda hareket edecek öyle mi? Yoksa ışık mı hareket edecek?

Işık derken, bir basit led tavanda hareket edecek öyle mi? Yoksa ışık mı hareket edecek?
  8. Hasan Basri Karakaya

Konuyu biraz daha açabilirmisin? Tavanda ne şekilde dönecek?

Konuyu biraz daha açabilirmisin? Tavanda ne şekilde dönecek?
  9. Hasan Basri Karakaya

Makina Mezunu Yurtdışı

@TCP-IP üstat, niçin sürekli kötü örnek modunda Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi örneğini veriyorsunuz. Yenilenen URAP istatistiklerini ve üniversitelerin sıralamalarını incelemenizi tavsiye ederim. Zira mevcut durumda Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesinin bir çok üniversitenin üzerinde...
  10. Hasan Basri Karakaya

Makina Mezunu Yurtdışı

Ülkemiz şartlarında ERASMUS programları ile yurt dışına açılma imkanın var. Ancak yabancı dilin sayesinde lisansı tamamladıktan sonra yurt dışı programlarda yüksek lisansa devam edebilirsin. Bu noktada hiç bir üniversitenin birbirinden önceliği bulunmuyor. Şu anda dille ilgilenmeyip iyi bir...
  11. Hasan Basri Karakaya

Mühendis olmak sadece kız isterken mi yeterli ?

Şimdi öncelikle bulunduğumuz yüz yıl ve içerisinde bulunduğumuz 2018 yılı itibariyle yazmış olduklarını değerlendirecek olursak; Ülkemizde o kadar fazla mühendislik fakültesi ve o kadar çok mühendislik programı var ki. Üniversite sınavlarında düşük netlerle ilgili programlara öğrenciler...
  12. Hasan Basri Karakaya

Lider Kime Denir

"Bilmeyen ve bilmediğini bilen çocuktur, ona öğretin; Bilen ve bildiğini bilmeyen uykudadır, onu uyandırın; Bilmeyen ve bilmediğini bilmeyen aptaldır, ondan sakının; Bilen ve bildiğini bilen liderdir,onu takip edin.« Çok beğendim. Bilmediğini bilmeyenden uzak durmalı insan.
  13. Hasan Basri Karakaya

Makine ile çap

ÇAP oldukça zorlu bir süreç olacak. Eğer bu zorlu süreci göz önüne alıyorsanız neden olmasın. EEM yönünden meslektaş olacağımız için şunu size rahatlıkla söyleyebilirim. EEM başlı başına oldukça geniş bir alana hitap ediyor. Dolayısıyla birden çok alanda bilgi sahibi olmak yerine tek bir alanda...
  14. Hasan Basri Karakaya

Bilgisi olan lütfen yardımcı olabilir mi ?

Bu süreçte harcayacağınız emek ve mesaiyi, yeniden DGS'ye hazırlanarak geçirmenizi tavsiye ederim. Zira Türkiyeye döndüğünüzde minimum 1 yıl kadar denklik için uğraşmanız gerekecek.
  15. Hasan Basri Karakaya

eem 3.sınıf seçmeli ders olarak ne seçmeliyim

Ders içeriklerini bilmeden bir şey söylemek çok fazla doğru olmaz. Ancak sen Elektrik mi Elektronik alanında mı ilerlemek istiyorsun? Bu doğrultuda ders içerikleri ile birlikte bilgi verebilirsen belki yardımcı olabiliriz.
  16. Hasan Basri Karakaya

EEM 1.sınıf Kaynak sorunları

Öncelikle şöyle bir arkanıza yaslanın ve tatilin tamamlanmasını bekleyin. Okul başladığında bu sakin zamanları ararsınız. Türev, integral temeliniz yok gibi. Bu durumda diğer arkadaşlarınızdan daha fazla efor sarf etmeniz gerekecek. Sarf ederseniz her şey iyi gidecektir emin olun. Ha yok ben...
  17. Hasan Basri Karakaya

Staj defteri doldurmak

Merhaba. Staj defteri doldurken alışılmışın dışında gelen günlük yapılan şeylerin yazılması dışında bir şeylerin anlatılması size yanlış gibi gözükmesin. Teknik bölümlerde staj defteri zaten böyle doldurulmalıdır. Örnek olması açısından internette bulamayacağınız bir staj defterinede aşağıda yer...
  18. Hasan Basri Karakaya

Günümüz Türkiyesin de yurtdışından alınan tıbbi cihazların sadece bakımını her iki alanda da...

Günümüz Türkiyesin de yurtdışından alınan tıbbi cihazların sadece bakımını her iki alanda da üstlenmeniz gerektiğini söylemem gerekiyor. Daha ayrıntılı bir sorunuz var ise indistler halinde açıklayacı olarak özetlemeniz halinde daha geniş çaplı yardımcı olmak isterim. Hoşçakalın.
  19. Hasan Basri Karakaya

Bu durumda Elektrik-Elektronik mühendisliği bölümü fikriniz değişse bile geniş yelpazesiyle sizi...

Bu durumda Elektrik-Elektronik mühendisliği bölümü fikriniz değişse bile geniş yelpazesiyle sizi daha farklı alanlara rahatlıkla açabilir. Fakat Biyomedikal seçmeniz halinde artık tek yolunuz Tıbbi cihazlardır diyebiliriz.
  20. Hasan Basri Karakaya

Tıbbi cihazlara ilginiz var ise Elektrik-Elektronik Mühendisliği ve Biyomedikal Mühendisliği...

Tıbbi cihazlara ilginiz var ise Elektrik-Elektronik Mühendisliği ve Biyomedikal Mühendisliği alanlarının her ikiside iyi bir seçim olabilir. Fakat bölüm tercihi yaparken "Ben tıbbi cihaz meraklısıyım en iyisi biyomedikal seçeyim" demek bir yerde yanlış bir seçime sizi sürükleyebilir.
Yukarı Alt