Arama Sonuçları

1. Hasan Basri Karakaya

@[7921:@Serhat Özbey] öncelikle keşke mesajlarınızı bir konu olarak açsaydınız. Bu sayede küçük...

@[7921:@Serhat Özbey] öncelikle keşke mesajlarınızı bir konu olarak açsaydınız. Bu sayede küçük bir google ile daha fazla kitlenin bahsetmiş olduğunuz soruya yanıt verilmesini sağlayabilirdiniz. Her neyse; sorularınıza ayrı ayrı cevap vermek isterdim fakat, okuduğum ve algıladığım kadarıyla...
  2. Hasan Basri Karakaya

Programlama

Öncelikle C'ye yönelip bir şeyler öğrenme konusunda, kafanda algoritma mantığının da gelişmesi için önemli bir adım atmış olacaksın. Aslında benim anlamadığım bir şey şudur. Üniversitelerde bu dersler neden Enformatik ve Bilgisayar Programları dersi verilmeden verilmeye başlanıyor. Yani adamda...
  3. Hasan Basri Karakaya

Yazılım Müh. yazmayı istiyorum düşünce ve tavsiyeleriniz lütfen

Türkiye'nin gerçekleri ile yüzleşmekte fayda var. Faydalı olacağın, sevdiğin bölümü oku. Gerisinin önemi yok. Başarılar dilerim.
  4. Hasan Basri Karakaya

Makine Mühendisliği 2. Öğretim Hakkında

Üniversitelerde ikinci öğretim YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARINDA İKİLİ ÖĞRETİM YAPILMASI, 2547 SAYILI YÜKSEKÖĞRETİM KANUNUNUN BAZI MADDELERİNİN DEĞİŞTİRİLMESİ VE BU KANUNA BİR EK MADDE EKLENMESİ HAKKINDA KANUN ile düzenlenmiştir. Kanunda tanımı açıkça yapılmış olan; 3. maddenin (b) bendinde; İkinci...
  5. Hasan Basri Karakaya

tercik yaptıgımızda puan düşer mi?

Tercih yapmanız ve herhangi bir yüksek öğretim programına yerleşememeniz halinde, gelecek sene sınava girdiğiniz OBP puanınızda herhangi bir kesinti olmayacaktır.
  6. Hasan Basri Karakaya

Yazılım mühendisliği Yardım...

Yine bir bölüm karmaşası. Yazılım mühendisliğ ile Bilgisayar mühendisliği arasında aman aman bir ders farkı olmamasına rağmen; birisine Yazılım Mühendisi diğerine ise Bilgisayar Mühendisi diploması veriliyor. Hatta ve hatta, devlet kendi içinde alım yaparken bazı zamanlar Yazılım Mühendisliği...
  7. Hasan Basri Karakaya

Tıp Mühendisliği Hakkında

Önemli olan aslında şudur? Ben mezun olduktan sonra hangi sektörde çalışacağım? Gerçi ülkemizde geleceği kestirmek pek o kadarda kolay olmuyorda. Genel olarak bakacak olursak; eğer tıp mühendisi olur isen ne yapmayı düşünüyorsun? Mevcut tıbbi cihazların bakımını mı? Yoksa yeni tıbbi cihazlar...
  8. Hasan Basri Karakaya

elektrik elektroniğin çalışma alanı

Elbetteki zor olur. Hatta o kadar zor olur ki arkanda koca bir okyanus duruyordur sen içerisine elini daldırıp elini dahi ıslatamazsın. Dolayısıyla başlangıçta iyi bir ayrım yapmak gerekiyor. ( Ben ne olacağım, hangi alanda ilerlemeliyim?) gibi. Tabiki ileride şartlar neyi gösterir bilemeyiz...
  9. Hasan Basri Karakaya

Raspberry Pi 2 Ödüllü Çekiliş

21 - Kahramanmaraş Arduino Uno R3 Yazılım ve gömülü sistemler. (Abone Oldum) :)
  10. Hasan Basri Karakaya

Arduino ve Raspberry Pi Ödüllü Çekiliş

Bende katılacağım Oğuzhan bey :)
  11. Hasan Basri Karakaya

Asus Zenfone 2 | 2GB VS 4GB Kıyaslama

Belirtmekte fayda var, Asus Zenfone 2 2 GB RAM'e sahip modeli Türkiye'de satışa sunulmadı. Türkiye'de 1.8 GHZ 4 GB RAM'e sahip Zenfone 2 Mevcut.
  12. Hasan Basri Karakaya

Kanser Hastasına Titanyum Göğüs Kafesi Nakledildi

3D printer lar sağlık alanına girdiğine göre, çok yakında çözümsüz hastalıkların çözümüne şahit olacağımız kesinleşti :)
  13. Hasan Basri Karakaya

Projem için yardım gerek

Merhaba Aykut, Öncelikle bu şekilde sana gerçek anlamda yardımcı olabilecek hiç kimseyi bulamazsın. Projen insanlığa gerçekten fayda sağlayacaksa açıkla sen yapamazsan yapabilen birileri çıksın. Mühendislikte temel prensibimiz para değil, fayda sağlamak. Projeni detaylı olarak yazıp üst düzey...
  14. Hasan Basri Karakaya

Batarya şarj etme

Amper değerleri her şarj cihazı için farklı oluyor. Eline alıp gözlerini kısıp incelendiğinde hemen hemen her şarj aletinin amper değerinin farklı olduğunu görürsün. Ne kadar fazla amper o kadar hızlı şarj demektir. Hatta bu son zamanlarda akıllı telefonların kısa sürede şarj edilme muhabbeti...
  15. Hasan Basri Karakaya

Mühendis Beyinler Stemand&Makers Etkinliğinde Halk ile Buluşuyor

Bu konuda öğrenci topluluklarına büyük görevler düşüyor anlaşılan. Çok iyi olmuş :)
  16. Hasan Basri Karakaya

Uzaktan egitim

Bildiğim kadarıyla yok. Küçük bir google'dan sonra ise şu bilgilere ulaştım.. Lisans Kazakistan - Hoca Ahmet Yesevi Türk Kazak Üniversitesi - Türkistan - Bilişim Teknolojileri ve Mühendislik Fakültesi - Bilgisayar Mühendisliği - (Ücretli) - - (Uzaktan Öğretim) - - 150 / 150 - MF-4 -...
  17. Hasan Basri Karakaya

üniversite için bilgi

Öncelikle üniversite öğrenciliğine aday birisi olarak yorum yapmaya başlayacak olursam, sonuca fazla odaklanmamak gerekiyor. Meslek lisesi olmanız sizin için Fen ağırlıklı derslerde muhakkak problem olacaktır. Ancak bu problemleri çalışarak çok rahat halledebilirsiniz. Bundan sonra artık...
  18. Hasan Basri Karakaya

Telefon Numaranız Servet Değerinde Olabilir!

Ben indirip kullandım. Ancak rehberimdeki numaralardan banane ki? Sadece kendi numaramı sorgulayabilseydim keşke. Bunun için kendimi rehbere kayıt etmek zorunda kaldım ne yazık ki.
  19. Hasan Basri Karakaya

Asus Zenpower İnceleme

Güzel anlatmışsınız, video ile destekleseniz daha iyi olur olurdu sanki :)
  20. Hasan Basri Karakaya

Ekran Koruyucu Filmi Çekmenin Püf Noktaları

Eskimiş atletlerinizin kumaşı ile temizleyebilirsiniz. Toz ve pürüz bırakmaz.
Yukarı Alt