Arama Sonuçları

1. Hasan Basri Karakaya

C ile AVR Programlama - Ders 1

Volkan bey çok güzel bir düşünce. Ancak ilk eğitimden önce AVR nedir, nereden temin edilebilir. Neden AVR'yi tercih etmeliyiz gibi etmenlere girerseniz sanki daha anlaşılır olacak. Emeklerinize sağlık ben AVR hakkında biraz bilgi alıp eğitimleri takip edeceğim.
  2. Hasan Basri Karakaya

Çukurova Üniversitesi e-Dergimiz nasıl olmuş arkadaşlar ?

30-40 sayfa aralığında kişiyi sıkmayan gayet hoş bir dergi. Hele bir de üniversite bir sponsor bulup fiziki olarak dergi basımını saglayarak bunu üyelere ikram ederseniz tadından yenmez olur :)
  3. Hasan Basri Karakaya

Makina Mühendisliği ve Geleceği

İyi olduğun sürece sıkıntı olmayacak demek isterdim. Ancak bunu gönül rahatlığı ile söyleme şansım ne yazık ki bulunmuyor. Umarım o şekilde olur. Çünkü ne yazık ki ülkemizde mühendislere diğer mesleklere verildiği kadar önem verilmiyor. İyi olursan bir şekilde kazanırsın paranı diye umuyorum...
  4. Hasan Basri Karakaya

İÖ bilgisayar mühendisliği kazandım ingilizce sorunu yardımcı olun

1. Sınıfa yeni başlayacak tüm öğrenci arkadaşlarımız gibi (ingilizce çalışmaya başlayacağım) derseniz, bu lafı 4. sınıftada tekrar etmeye başlarsınız. O yüzden hiç vakit kaybetmeden ingilizce sorununu çözmenizde fayda var. Bu arada üniversiteniz hayırlı olsun, iyi bir öğretim hayatı geçirmeniz...
  5. Hasan Basri Karakaya

Tamamen size bağlı. Kahramanmaraş İÖ makine yazabilirsiniz. Ancak kalmak istediğiniz yer burası...

Tamamen size bağlı. Kahramanmaraş İÖ makine yazabilirsiniz. Ancak kalmak istediğiniz yer burası mı? Bu bölümü sıralamanızdan dolayı mı yazacaksınız yoksa gerçekten okumak istediğiniz bölüm burası olduğu için mi? Önce buna karar vermek gerekiyor.
  6. Hasan Basri Karakaya

Çukurova Üniversitesi Makine Mühendisliği Hakkında Yorumlar

Tamamen ilgi meselesi, hangisini ilgi duyarak yapacağını düşünüyorsan o alana yönelmelisin. İki bölümde birbirinin akrabası sonuçta.
  7. Hasan Basri Karakaya

Çukurova Üniversitesi Makine Mühendisliği Hakkında Yorumlar

Kendi şehrinizde okuyacak olmanız sizin için eğitiminiz boyunca bir +(artı) olacaktır kesinlikle. Ancak çevrenizden o söylenenlere çok fazla kulak asmayın. Elektrik-Elektroniğin önü daha açık duruyor şu anda. Ancak 4 yıl sonra ne olacağı aşikar. İngilizce programda okumanızda ayrıca artı...
  8. Hasan Basri Karakaya

Elektrik Elektronik Mühendisliği Hakkında Yorumlar

Tercih dönemi ve Elektrik-Elektronik mühendisliği kapsamında çok yakında bir yazı yazmayı planlıyorum. Son zamanlarda gözlemlediğim "Aman açıkta kalmayalım da, sonuçta mühendislik iyi olur gidip okuyalım" mantığı var ise bu işlerden uzak durun. Elektrik-Elektronik adına da başka mühendislikler...
  9. Hasan Basri Karakaya

2+2 mühendislik ile direk 4 yıl mühendis olmanın farkı

Açıkcası o veya bu şekilde lisans diploması almışsanız, kimse bunu nasıl aldığınıza bakmaz. Önemli olan bilgi birikiminizdir. İngilizcenizdir. Ayrıca bana göre 2+2 okuyanlar daha şanslılar.
  10. Hasan Basri Karakaya

Otomotiv Mühendisliği Tercih Hakkında..

Elbette tercih edebilirsiniz. Ancak bunun için belirli bir puan almanız gerekiyor. Şimdiden işi sıkı tutup verimli ders çalışmayı başarırsanız, seneye sizi da mühendis adayı olarak aramızda görürüz :)
  11. Hasan Basri Karakaya

Yatay Geçiş ile Bölüm Değişikliği

Üst düzeyde bir ingiliceniz yoksa. Burada sormuş olduğunuz iki alanın da tamamen birbirinden ayrı olduğunu göz önüne alarak(Makine-Enerji Sistemleri-Elektrik Elektronik) sizde bu alanlara karşı hiç bir ilgi bulunmuyor. Sadece hangisinde rahat iş blursam onu okuyayım mantığındasınız. Elbetteki...
  12. Hasan Basri Karakaya

Kızılötesi Alıcı ve Verici Devreler Nasıl Yapılır?

Xbee modül ile rf ile uzaktan kontrol sağlayabilirsin.
  13. Hasan Basri Karakaya

Evrim Nedir

Herkese lisede bahsedilen bir olay değilmidir evrim? Aslında bazı yönleri kulağa çokta mantıklı geliyor. Örneğin ilk insan balıktı gibisinden :) ?? Sudan çıkıp karada yaşamayı öğrendi sonra felan :)
  14. Hasan Basri Karakaya

Kemal Okur Doğum Gününüz Kutlu Olsun

Kardeşim geç öğrenmiş olsamda, doğum günün kutlu olsun. Sağlık ve huzur dolu nice yaşlara.
  15. Hasan Basri Karakaya

C Programlama Dersleri Verelim mi?

Arkadaşlar şimdilik bu konuyu kiltiliyorum. Yeni bir işe başlamış olmam sebebiyle fazla aktiflik gösteremiyorum. Bundan dolayı gün vermiyorum ancak eğitimlerimizin devam edeceğini, Temmuz-Ağustos ayı gibi de Temel C Programlama(Üniversite öğrencileri ve ilk kez C diline başlayanlar için) bir...
  16. Hasan Basri Karakaya

C programlama Dersleri 1 - Giriş

Arkadaşlar 2. Dersimiz yarin sizlerle olacak.
  17. Hasan Basri Karakaya

PIC Programlama

Volkan bey paylaşimlariniz çok hoş, ancak anlatmak istediğiniz konulari sifirdan ve temelden alsaniz daha çok verim aliriz diye düşünüyorum.
  18. Hasan Basri Karakaya

Verdigim derleyici programını mı kullanıyorsunuz? İşletim sistemi sürümünüz nedir?
  19. Hasan Basri Karakaya

Merhaba arkadaşlar, yaşadığım yoğun süreçten dolayı konuyu açma sürem oldukça uzadı farkındayım. Ancak geçen zamanı kısa sürede telafi edebileceğimizi düşünüyorum. C programlamaya dair ilk video eğitimimizi hazırladım. Temel düzeyde herkesin anlıyabileceği şekilde anlatmaya çalıştım. Bu eğitim...
  20. Hasan Basri Karakaya

C Programlama Dersleri Verelim mi?

Arkadaşlar notlarımı hazırladım başlangıç olarak video yu da çektim. Akşam inşallah video ve notları sizlerle paylaşmış olacağım.
Yukarı Alt