arduıno, c,c++,java tarzı programlara ilgi

sssalihkaya

MB Üyesi
Kayıt
29 Ağustos 2015
Mesajlar
47
Tepkiler
12
Yaş
26
Meslek
ÖĞRENCİ
Üniv
Uludağ Üniversitesi
Arkadaşlar merhaba.. ben mak müh. okuyorum 1. sınıfta c ++ gördük. biraz ilgim olmaya baslamıstı. gecen facebook da bir grupta arduıno tarzı programlarla bir sürü sey yapıldıgını ve kod yazıldıgını gördüm ilgim alakam arttı ve kütüphaneye gittim bir arduıno kitabı alıp. BAŞLADIM okumaya. FAKAT bi sıkıntı var. sanki mak mühendsilerine degılde yazılım elektronık tarzı mühendisliklere hitap edıyorlar? sizce ilgi alakada merakta öğrenmede devam mı edeyim yoksabırakayım mı? bir makine mühendsine cv sinde ve geleceğinde katkısı olur mu?(boş zamanlarımda en azından ilgilenmek istedım) tsekkurler:)))
 

Mücahit Arslan

Yetkili Kişi
Yönetici
Kayıt
13 Ekim 2016
Mesajlar
244
Tepkiler
99
Meslek
Yüksek Teknoloji Ar-Ge Mühendisi
Üniv
Staffordshire University
Merhaba. Arduino kullanımı özellikle halen lisans eğitimi devam etmekte olan arkadaşlar için çok önemlidir. Havacılık ve uzaydan tutun da gemi müh.'ne kadar tüm mühendislik öğrencilerinin eline en az birkere alması ve programlaması ile uğraşması bence çok önemli. Bu yetinin CV'nin içinde bulunup bulunmaması çok da önemli değil. Zira bu tarz cihazların kullanımı seni diğer programlama dilleri ve kontrölcüler hakkında beceri ve bilgi sahibi yapacaktır. Mezun olduktan sonra belki arduino programlamayacaksın ama en azından bir algoritma ile karşılaşacağın bir projeye dahil edildiğinde ne olduğu, ne anlatılmak ve yapılmak istendiği hakkında az çok fikir sahibi olacaksın.
 

ankaraadem

MB Üyesi
Kayıt
22 Haziran 2017
Mesajlar
5
Tepkiler
3
Yaş
55
Üniv
Dumlıpınar
Artık KODLAMA konusunun ilkokulda başlaması gerekiyor bence, herhangi bir mühendislik meslek alanı ayırmaksızın her DÜNYALININ bilmesi şart. Daha daha ileri gidip bu konuya bir amatör veya hobi kaynağı olarak değil, mühendis beyni ile bakmalı, proje ve üretimlerinin içinde uygulamalar yapmalısın. Bilmem anlata bildim mi? :)

Umar ve dilerim.IMG_20170611_033838.jpg
 

Deduska

MB Üyesi
Kayıt
29 Temmuz 2016
Mesajlar
187
Tepkiler
124
Meslek
Developer
Daha yolun basindasin, bence okuduğun alanın tam olarak ne olduğunu araştırman da fayda var.

Bölümünu detaylı araştırırken paralel olarak yazılım çalışabilirsin. Nedeni ise yazılım sadece bir iş değil, yazılım bir işi daha iyi yapmayı sağlar.

Başarılar...
 
Yukarı Alt