Hakan Çimen
MB Üyesi
- Tepkiler
- 0
- Meslek
- Makine Mühendisliği Öğrencisi
- Üniv
- Gazi Üniversitesi
Selamün aleyküm. Ben Hakan. 2019 YKS yerleştirmeleri sonucu Gazi Üniversitesi Makine Mühendisliğini kazandım. Bir sene ingilizce hazırlığım var. Yerleştiğimden beri aklımda hep aynı soru var: ben nasıl iyi makine mühendisi olurum? Bununla ilgili araştırmalarımı yaptım. Önüme çizim programları, programlama dilleri ve matlab denilen yazılım çıkıyor. (Bir de fizik ve matematik için kutsal kitap seviyesine çıkmış kitaplar) Çizim programları ve yazılım dillerinden en çok kullanılanlarla beraber matlab'ı da bir kağıda yazdım ve tam da bu noktada tıkanıyorum. Hangisinden ve nasıl başlayacağım? Mezun abilerimle ve üst sınıflarla konuştum, okulda matlab ve autocad eğitimi veriliyormuş. Fakat ben bununla yetinmek istemiyorum, okuldakilerin üstüne daha fazla şey öğrenip kalifiye ve çözüm odaklı bir mühendis olmanın derdindeyim.
Siz değerli işinin ehli büyüklerimin tavsiyelerini bekliyorum. Sadece programlama ve çizim değil, makine mühendisliğiyle alakalı herhangi bir şey için bile yazabilirsiniz. Birinci sınıfta da şu kitapları almayı planlıyorum, daha iyisi gibi önerileriniz varsa beklerim.
- Serway Beichner Fizik
- Thomas Calculus Matematik
- Mahmut Koçak Matematik
Siz değerli işinin ehli büyüklerimin tavsiyelerini bekliyorum. Sadece programlama ve çizim değil, makine mühendisliğiyle alakalı herhangi bir şey için bile yazabilirsiniz. Birinci sınıfta da şu kitapları almayı planlıyorum, daha iyisi gibi önerileriniz varsa beklerim.
- Serway Beichner Fizik
- Thomas Calculus Matematik
- Mahmut Koçak Matematik