Ben Nasıl İyi "Makine Mühendisi" Olacağım?

Hakan Çimen

MB Üyesi
Kayıt
10 Eylül 2019
Mesajlar
1
Tepkiler
0
Yaş
23
Meslek
Makine Mühendisliği Öğrencisi
Üniv
Gazi Üniversitesi
Selamün aleyküm. Ben Hakan. 2019 YKS yerleştirmeleri sonucu Gazi Üniversitesi Makine Mühendisliğini kazandım. Bir sene ingilizce hazırlığım var. Yerleştiğimden beri aklımda hep aynı soru var: ben nasıl iyi makine mühendisi olurum? Bununla ilgili araştırmalarımı yaptım. Önüme çizim programları, programlama dilleri ve matlab denilen yazılım çıkıyor. (Bir de fizik ve matematik için kutsal kitap seviyesine çıkmış kitaplar) Çizim programları ve yazılım dillerinden en çok kullanılanlarla beraber matlab'ı da bir kağıda yazdım ve tam da bu noktada tıkanıyorum. Hangisinden ve nasıl başlayacağım? Mezun abilerimle ve üst sınıflarla konuştum, okulda matlab ve autocad eğitimi veriliyormuş. Fakat ben bununla yetinmek istemiyorum, okuldakilerin üstüne daha fazla şey öğrenip kalifiye ve çözüm odaklı bir mühendis olmanın derdindeyim.

Siz değerli işinin ehli büyüklerimin tavsiyelerini bekliyorum. Sadece programlama ve çizim değil, makine mühendisliğiyle alakalı herhangi bir şey için bile yazabilirsiniz. Birinci sınıfta da şu kitapları almayı planlıyorum, daha iyisi gibi önerileriniz varsa beklerim. :)
- Serway Beichner Fizik
- Thomas Calculus Matematik
- Mahmut Koçak Matematik
 

okaliptus92

Makine Mühendisi
Özel Üye
Kayıt
11 Ekim 2018
Mesajlar
230
Tepkiler
100
Yaş
31
Meslek
Makine Mühendisi
Üniv
Karabük Üniversitesi
Derslerine iyi çalışıp hocalarını iyi dinleyeceksin. Herhangi bir alanda uzmanlasmani tavsiye etmem ileride nerede ne is yapacagin belli degil, uzmanlığın ile alakali olmaz ise bu seni uzer. Tabi zevk olarak uğraşırsan orasi ayri. Zaten kaldi ki derslerini cok iyi sekilde öğrenmen de oldukça zamanini alacaktir. Fizik ve matematiğe dikkat et kâfi.
 

mühendisbey3242

MB Üyesi
Kayıt
22 Ağustos 2019
Mesajlar
1
Tepkiler
1
Yaş
27
Meslek
MAKİNA MÜHENDİSİ
Üniv
süleyman demirel üniversitesi
SOLİDWORKS. CATİA VB çizim programlarını ve ANSYS denilen analiz programınıda öğren. Şimdi dışarıda ingilizce bilmekte yetmiyor almanca, arapça ve çincede istiyorlar. Derslerin çoğunu işte kullanmıyorsun bile onlar sadece programların alt yapısını sana alıştırıyorlar çoğu şey programlarla hesaplanıyor bulunuyor. EN son olarakta okuluna güvenme okul ismi artık hiçbir işe yaramıyor kendini geliştiremedikten sonra boş beleş mühendissin. YOLUN AÇIK OLSUN
 

bgrakmn

MB Üyesi
Kayıt
27 Ağustos 2019
Mesajlar
12
Tepkiler
6
Meslek
Teknik Uzman
Üniv
Ahi Evran Üniversitesi
bu programlara ek olarak autocad öğrenebilir bunların yanında iş sağlığı güveliği eğitimi alabilirsin
ek bir üniversite olarakta anadolu üniversitesi açıköğretim işletme fakültesi okumanı tavisiye edebilirim

En önemlisi ingilizcenin yanı sıra başka bir dili derdini anlata bilecek kadar öğren.
 
Yukarı Alt