Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Mühendisliği vs Uçak Gövde Motor Bakımı

Uçak gövde motor bakım mı ? Gemi inşaatı ve gemi makinaları mı ?


  • Seçmen sayısı
    3
  • Poll closed .

2mehmetcan

MB Üyesi
Kayıt
3 Ağustos 2018
Mesajlar
3
Tepkiler
0
Yaş
25
Üniv
Adnan Menderes Üniversitesi
Merhabalar. adım mehmetcan çelik. öncelikle size durumumu anlatayım. Otomotiv teknolojisi önlisans bölümünden bu sene 3.00 ortalama ile mezun oldum. DGS ye girdim güzek geçti sonuçları beklemekteyim. Kafamdaki soru gemi inşaatı ve gemi makineleri mühendisliği mi yoksa Uçak gövde motor ya da uçak gövde motor bakım bölümü mü yazmalıyım karar verememekteyim. Denizleri sevdiğim için gemi daha cazip gelsede uçak gövde motor bakım ın tam içeriğini bilmiyorum uçak mühendisi olarak geçiyormu ? yoksa o celsede eğitim alabilirmiyim ? Piri reis üniversitesinden mezun olanlar ve bilgili kişiler yazarsa çok sevinirim.... iyi günler.
 

dilarabozdm

MB Üyesi
Kayıt
25 Temmuz 2018
Mesajlar
3
Tepkiler
2
Yaş
25
Meslek
Makine,Resim ve Konstrüksiyon
Üniv
Selçuk Üniversitesi
gemi mühendisliği türkiyede çok gelişmiş bi bölüm değil bence. uçak daha mantıklı ayrıca piri reis dışında bi üniversite düşün derim. eğer çok iyi olduğunu düşünüyorsan odtüye gir mezun olunca garanti tai ve aselsan gibi kurumlarda işe girersin..
Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Mühendisliği | Maaşları ve İş İmkanları bu yazının da sana çok faydası olacağıı düşünüyorum.. şimdiden başarılar :)
 

Emir Kalyoncuoğlu

Özel Üye
Kayıt
11 Şubat 2018
Mesajlar
331
Tepkiler
129
Yaş
29
Meslek
Makine Mühendisi
Üniv
Yıldız Teknik Üniversitesi
Mühendislik diploması bence bir adım daha öndedir. Ayrıca denizleri sevdiğini söylemişsin, gemi inşaatı ve gemi makineleri bölümünden mezun olduğunda belli bir süre gemi görevine çıkarsan çok fazla para kazanman mümkün. Tabi her şey para değil ben sadece geminin avantajlarından bahsetmek istedim.
 
Yukarı Alt