Hangi mühendisliği hangi uniyi sececegim

Yenihesap99

MB Üyesi
Kayıt
11 Kasım 2016
Mesajlar
1
Tepkiler
0
Yaş
25
Hangi uni hangi bolumi sececegimi bilmiyorum muhendis olmak istiyorum zaten fizik ve matematigide seviyorum 12. Sinif ogrencisiyim ama hangi bolumj sececegim hakkinda bir fikrim yok cok okudum baktim ne sececegime karar veremedim okuyan abilerim ablalarim varsa bana yardimci olaabilirler mi bolumlerinin universitelerinin + ve - yonlerini paylasirlarsa cok sevinirim simdiden teaekkurlee
 

Kemal Okur

Yetkili Kişi
Yönetici
Kayıt
7 Şubat 2015
Mesajlar
353
Tepkiler
210
Yaş
29
Meslek
Mekatronik Mühendisi
Üniv
Fırat Üniversitesi
Üniversite seçimini ösym den puan aldıktan sonra aldığın puana göre üniversite seçimini yaparsın şimdi sadece bir bölüm için odaklanabilirsin.

Ben kendi bölümümden hariç okumak istediğim bölüm Havacılık ve Uzay Mühendisliği bölümü. Bu arada ben Mekatronik Mühendisliği okuyorum. Burada bir çok kişi kendi okuduğu bölümü sana tavsiye edecektir. Yani bana sorsan bende sana mekatronik derim makineciye sorsan makinede elektrik elektronik mühendisine sorsan elektrik elektronik der. O yüzden sen bize özeli ilgi alanlarını söylersen iyi olur matematik fizik hariç çünkü onlar her mühendisliğin olmazsa olmazı.

Sizin extra kişisel becerileriniz okumak istediğinz bölümde ve bundan sonra ki yaşantınızda yardımcı olacaktir çünkü sevdiğiniz işi yapacaksınız.

Tüm mühendislik dalları ile ilgili makalelere web sayfamızdan ulaşabilirsin bölümü okuyanlar bölümleri hakkında neler anlatmış bak bakalım belki hoşuna giden bişey olur :)

Mühendislikler
 

tahabstnc

MB Üyesi
Kayıt
27 Kasım 2016
Mesajlar
1
Tepkiler
0
Yaş
26
Ben bugün katıldım, benim de çok bir bilgim yok. Ben İTÜ de Uzay Mühendisliği istiyorum, not ortalamamı 3 veya üzeri tutabilirsem çift anadal ile hem uçak mühendisliği lisansı da almak istiyorum ama mümkün mü bilmiyorum umarım mümkündür bilen birileri varsa ve bana yazarsa sevinirim.
 

Eyup.klarslan

MB Üyesi
Kayıt
1 Şubat 2017
Mesajlar
24
Tepkiler
3
Yaş
23
ANADAL
Bilgisayar Mühendisliği ,Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği ,Elektrik Mühendisliği Endüstri Mühendisliği, Uzay Mühendisliği de bu kategoriye dahil..
Not:daha bir çok mühendislik dalı var bunlar sadece bir kaçı.
 

Türev

MB Üyesi
Kayıt
12 Nisan 2017
Mesajlar
8
Tepkiler
1
Üniv
Orta Doğu Teknik Üniversitesi
Ksinlikle ODTÜ yü tercih etmelisin muhendislik konusunda en başarılı universite dir ve bölüm olarak elektrik elektronik mühendisliği daha uygun olur tecrubeliyim guvenebilirsin
 

tuzla41

MB Üyesi
Kayıt
24 Eylül 2017
Mesajlar
6
Tepkiler
0
Yaş
34
Üniv
istanbul
Arkadaşlar tercih edeceğiniz meslek grubunda aşağıdaki video yardımcı olabilir.
 

betusella

MB Üyesi
Kayıt
15 Ağustos 2017
Mesajlar
28
Tepkiler
9
Meslek
Elektrik Elektronik Mühendisliği
Üniv
Batman Üniversitesi
Mühendislik istiyorsan ve en iyisi olmayı hedefliyorsan okulun katkısıyla teknik üniversitede okumalısın.. ODTÜ, İTÜ gibi..
 
Yukarı Alt