Yağmur ve kar suyunu depolamak (yeni proje)

Eyup.klarslan

MB Üyesi
Kayıt
1 Şubat 2017
Mesajlar
24
Tepkiler
3
Yaş
22
Öncelikle hızla çoğalan nüfus ve bu nüfusun kullandığı azalan su kaynaklarını göze alarak bir projemin olduğunu söylemek istiyorum..
Bilindiği üzere ülkemizde çoğunluğu kışın olmak üzere yağmur, kar, dolu gibi doğal olaylar görülür..
Benim projem işte tam da bunlarla ilgili. Örneğin bir çatının üzerindeki yağmuru, karı eridikten sonra bir oluk veya benzeri bir şeyle kapalı bir alanda toplayıp ihtiyaç olduğunda örneğin bitkilere su kaynağı olarak vermek. Böylece hem içme su kaynağını sulama su kaynağı olarak kullananların azalacağını hem de küçük evler, bahçelerde kendine meyve sebze yetiştirenlerin sulama suyu parası ödemekten kurtulmuş olacağını düşündüm. Ama şöyle bir sorunum var ki bu uygulamanın Türkiye de kullanılıp kullanılmadığını bilmiyorum. Eğer uygulanmıyorsa sizce üstünde çalışmalımıyım?
 

Kemal Okur

Yetkili Kişi
Yönetici
Kayıt
7 Şubat 2015
Mesajlar
353
Tepkiler
210
Yaş
29
Meslek
Mekatronik Mühendisi
Üniv
Fırat Üniversitesi
Merhaba @Eyup.klarslan

Sizin bahsettiğiniz projeyi doğa ana en güzel şekilde zaten gerçekleştirmekte yağan yağmur ve kar toprağa karışarak önce bitkileri besliyor ardından artan su toprakta en güzel şekilde fitre edilerek kanallara düşüyor kanallarda bir noktadan patlak vererek bizlerin hali hazırda kullandığımız kaynak sularını oluşturuyor. Siz bunu makineleştirmek istiyorsunuz diye düşünüyorum şahsa özel yani kanala gitmesin bana kalsın, olmaz değil yapılır ancak yağmur ve kar yağma zamanları düşünüldüğünde sulula ihtiyacnın bu zaman karşılanacağını sanmıyorum. İçmek için kullanılabilir elbette ancak onu gerçekten çok muntazam şekilde filtrelemek gerekir e tabi bunun kaç mt^2'lik alana kaç litre su düşecek olayı da var.

Bu kadar olumsuz konuşmak istemezdim yanlış anlamayın lütfen ama benim görüşümce destek alabileceğiniz bir proje değil.
 

BardakReyiz

You'll Never Walk Alone
MB Üyesi
Kayıt
21 Ocak 2017
Mesajlar
6
Tepkiler
2
Meslek
Öğrenci
Üniv
Karabük Üniversitesi
Doğal kaynakları lehimize kullanmaya çalışmanızı öncelikle tebrik etmek isterim. Bir yerden başlamış oldunuz aslında :). Çatıdaki su giderlerden zaten toprağa katılıyor. Kemal Okur'un dediği gibi doğa ana da üstüne düşeni yapıyor. Çatıya akan su ile bitkiyi tekrar sulamak yerine direk bitkiyi yağmur görecek bir yere alsak daha kolay olur işimiz sanırım :) Akarsu veya rüzgarlardan enerjiyi daha verimli almanın yollarına bakabilirsiniz aklıma ek olarak ilk gelen bu oldu. İyi çalışmalar dilerim.
 
Yukarı Alt