Havacılık Bilişimi Bölümü

metalwave

MB Üyesi
Kayıt
20 Temmuz 2018
Mesajlar
1
Tepkiler
0
Yaş
31
Merhabalar. Size bir fikir danismak istiyorum. Universite icin almanyaya gidecegim kismetse. Orada havacilik ve uzay araclari bilişimi diye bir bolum var. (Avionik sistemlerin yazilimlari, robot kontrol yazilimlari, uçak ve uzay araclarinin kontrolunde kullanilan yazilimlar, güdüm sistemleri icin spesifiklesmis bir bolum) bu bolumu okumak istiyorum ama kafamda soru isaretleri var. Sonucta ucak uzay muhendisligide degil tam olarak bilgisayar muhendisligide degil ikisinin birlesimi gibi bisey.

Alamanyada bu bolumu okuyup dondugumde problem yasarmiyim sonucta turkiyede olmayan bir bolum. Beni ise almak yerine bilgisayar muh. ya da ucak uzay muh. mi tercih ederler.

Fikir verebilirseniz cok sevinirim simdiden tesekkurler.
 

Eyup.klarslan

MB Üyesi
Kayıt
1 Şubat 2017
Mesajlar
24
Tepkiler
3
Yaş
22
Bence eğer işini gereğince öğrenirsen ve tecrübe edinirsen hiç sıkıntısız istediğin işe girersin iki dalda da uzmanlaşmak çok zor bir şey olmamalı
 

Emir Kalyoncuoğlu

Özel Üye
Kayıt
11 Şubat 2018
Mesajlar
331
Tepkiler
129
Yaş
29
Meslek
Makine Mühendisi
Üniv
Yıldız Teknik Üniversitesi
Eğer Tai çalışmalarını sürdürürse döndüğünde iş bulabilirsin bence. Çünkü Tai bu konular üzerine çok fazla atılım yaptı ve yapmaya devam ediyor.
 

Mücahit Arslan

Yetkili Kişi
Yönetici
Kayıt
13 Ekim 2016
Mesajlar
244
Tepkiler
99
Meslek
Yüksek Teknoloji Ar-Ge Mühendisi
Üniv
Staffordshire University
Öncelikle okuyacağın bu bölümden denklik alabilir misin ona bir bak. Eğer denkliğini alamazsan TAI'ye başvuru yaptığında lise mezunu gibi muamele görürsün. O yüzden, eğer bu bölümün muadili bir bölüm Türkiye'de yoksa şahsi fikrim Havacılık ve Uzay Müh. oku gel denkliğini al ardından tekrar gitmek istersen yüksek lisansını havacilik ve uzay araclari bilişimi üzerine yap. Ben de üniversiteyi Asia Pacific University-Malaysia ve Staffordshire University-UK'de okudum. Geri geldiğimde denkliğimi almam 1 seneye yakın sürdü. Yurtdışında Türkiye'de muadili olan bir bölüm için bile denklik almak pek kolay değilken durumunu tekrar gözden geçirmeni öneririm.
 

bilginim

MB Üyesi
Kayıt
2 Ekim 2018
Mesajlar
38
Tepkiler
0
Yaş
35
Üniv
abant izzet baysal üniversites
Geleceğe yatırımı bu kadar düşünmeyin. Severek yapabileceğiniz bir meslek seçmeniz daha önemli.
 
Yukarı Alt