Arama Sonuçları

1. Furkan Gümüş

MB Yayınları - Döküm Teknolojisi

Döküm Esasları · Kalıp boşluğunun boyutları elde edilmek istenen parçadan biraz daha büyüktür; bu şekilde katılaşma ve soğuma arasındaki boyut azalmaları dengelenir. · Döküm sıcaklığı, katılaşma sıcaklığından yüksek seçilmelidir. Ancak sıcaklığın fazla yüksek olması; tane irileşmesi...
  2. Furkan Gümüş

Dünya ‘Sürdürülebilir Ulaşım’ için GAIT 2015’de Buluşuyor

Dünya ‘Sürdürülebilir Ulaşım’ için GAIT 2015’de Buluşuyor Türkiye-AB Ortaklığı ile düzenlenen GAIT 2015 (Green, Accessible, Intelligent Transport) semineri 8-9 Ekim 2015 tarihlerinde İstanbul’da gerçekleşecek. Seminerde, ‘Sürdürülebilir Ulaşım’ için dünyada bu alanda gelinen son aşama ve marka...
  3. Furkan Gümüş

Solidworks Örnek Montaj Çizim Kitabı

Solidworks 2014 ile hazırlanmış Örnek bir Montaj Tasarım adım adım anlatılıyor. Kitap ingilizce ancak çizimleri takip derek kolayca kavrayabilirsiniz. Gayet detaylı bir şekilde hazırlanmış kitabın örnek sayfalarını aşağıda inceleyebilirsiniz. Buradan İndir veya
  4. Furkan Gümüş

Mühendis Beyinler Stemand&Makers Etkinliğinde Halk ile Buluşuyor

Stem&Makers Fest - Expo Türkiye 2015 Bilim ve Teknolojiye ilgisi olan genç arkadaşlarımıza Mühendislik ve Uygulamalı Bilimleri tanıtmak ve sizler ile buluşturmak için Ankara Hacettepe Üniversitesinde 7-8 Eylül 2015 arasında gerçekleşecek olan Stem&Makers Fest bilim gösterilerimize 7'den 70'e...
  5. Furkan Gümüş

Neden AC Pillerde Depolanamaz?

Cevap: Biz alternatif akımı, piilerde depolayamıyoruz çünkü saniyede 50 veya 60 kere kutup değiştirmektedir. Sürekli bir şekilde pozitif (Ve+), negatifin (Ve-) yerini alıyor ve tersi gerçekleşiyor. Bu yüzden dolayı ortalama voltaj damima sıfır olarak kalmaktadır. Ayrıca bir pili AC kaynağı ile...
  6. Furkan Gümüş

Bilgisayarla Bütünleşik İmalat Projesi

Makine İmalat ve Otomasyon Sektöründeki yenilikçi Ar-Ge çalışmaları geliştirilmeye başlayan Mühendis Beyinler’in ekibinde yer alan arkadaşlarımızın TUBİTAK’a sunduğu projelerinde, - Konuya teknik açıdan hakim kişilerden projeye olan bakış açısını ve eleştirilerini, - Sektörel olarak konuya...
  7. Furkan Gümüş

Makine Dinamiği Örnek Soru ve Çözümleri

Merhaba arkadaşlar, Eminim birçoğunuz bu dersi anlamsız ve karmaşık buluyorsunuz, bu yüzden birçoğunuza faydalı olacağını düşündüğüm notları derleyip paylaşmak istedim Buradan tamamını indirebilirsiniz: https://yadi.sk/i/Qdqa2SDzjgTnA
  8. Furkan Gümüş

Üniversite Tercihinde Dikkat Edilecek Hususlar

Merhaba Arkadaşlar, Hepinizin uzun bir maraton sonunda nihayet heyecanla beklediğiniz o Üniversite hayalinize yaklaşmanıza çok az kaldığının farkındayım. Ancak bir çoğunuzda halen Üniversite ve Bölümleri hakkında kararsızlıklar mevcut. Ben burada mühendislikler hakkında en çok merak ettiğiniz...
  9. Furkan Gümüş

Bethlehem Yıldızı

Daha önceden haberini verdiğimiz Venüs-Jupiter gezegenlerinin kavuşmasını gözlemleme şansı elde edebilmişseniz gerçekten muhteşem bir doğa olayına şahit olduğunuzu söylemek isteriz. Öncelikle şunu belirtelim ki bu sadece bir doğa olayı olmakla kalmayıp dîni değeler açısından da ilginç...
  10. Furkan Gümüş

Evren Uzaylı Tasarımı Bir Bilgisayar Simülasyonu mu?

İngiliz filozof Nick Bostrom, çevremizde algıladığımız gerçekliğin son derece gelişmiş bir bilgisayar programının ürünü olduğuna inandığını söylüyor. Matrix filminden fırlamış bu fikrine şaşırtıcı bir şekilde ona NASA'nın da katıldığını anlatıyor. Dr.Bostrom önerdiği bir yazısında insan...
  11. Furkan Gümüş

Processing ile Delta Robot yapımı

Merhaba Arkadaşlar, Daha önce çalıştırdığım delta robot projesi şu anda processing'de hata vermeye başladı. 64 ve 32 bit bilgisayarlarda denedim ancak çalışmadı. Processing yeni sürümde hata olabilir diye düşünmüştüm ancak eski sürüm içinde hata verdi. İsteyen arkadaşlar kendi bilgisayarlarında...
  12. Furkan Gümüş

Nükleer santraller gerekli mi?

Ülkemizde kurulacak nükleer santraller hakkındaki düşünceleriniz nelerdir? Sizce gerekli mi yoksa alternatif enerjiler tek başına enerji sağlamada yeterli olabilir mi? Temiz enerji için yapılması gerekenler ne olmalıdır?
  13. Furkan Gümüş

Makine Mühendisliği - Diferansiyel Denklemler

Diferansiyel Denklemler ders notları ve yazılı sorularına buradan ulaşabilirsiniz: Diferansiyel Denklemler Şifre: www.muhendisbeyinler.net
  14. Furkan Gümüş

Makine Mühendisliği - Dişli Çark Mekanizmaları

Dişli çarklar hakkında özet ve derleme ders notlarına buradan ulaşabilirsiniz: Dişli Çark Mekanizmaları Şifre: forum.muhendisbeyinler.net
  15. Furkan Gümüş

Makine Mühendisliği - Isıtma, İklimlendirme ve Havalandırma

Isıtma, iklimlendirme ve havalandırma dersi için yararlı olacağını umduğum notları paylaşmak istiyorum. İçerisinde çıkmış soru ve çözümlerini içeren örnek sınav soruları bulunmaktadır. Ayrıca ders kapsamında kullanabileceğiniz yazılımları ve programları da ekliyorum. Buradan indirebilirsiniz...
  16. Furkan Gümüş

Piccolo CNC Nasıl Yapılır

Blog sayfamızda daha önce yayınladığımız Piccolo CNC nasıl yapılır anlatmıştık. Burada sizler için solidworks ve Autocad formatların da yeniden derledik. Sorularınız ve görüşlerinizi bu sayfa üzerinden yapabilirsiniz. Zamanım oldukça tüm sorularınıza cevap vermeye çalışacağım. Piccolo CNC...
  17. Furkan Gümüş

Yenilenebilir Enerji Kaynakları ve Geleceği

Yenilenebilir enerji kaynakları ve gelecekte yer alması muhtemel yeni tasarım ve teknolojileri derledik. Yazımızda örnek teşkil etmesi amacıyla bazı enerji türleri pilot bölge olarak Edremit Körfezi için ele alındı. Yazımızın sonlarına doğru düşünce aşamasında olan futuristik fikirleri, sizlerin...
  18. Furkan Gümüş

MB Yayınları - Sistem Dinamiği ve Kontrol Özeti

Merhaba arkadaşlar, sizler için sistem dinamiği ve kontrol dersinde faydalanmanız için özet notlar hazırlamaya çalışıyoruz. Notların dışında deste ihtiyacınız olacak bir de Laplace Dönüşüm tablosu ekledim. Buradan tamamını ve daha fazlasını indirebilirsiniz: Otomatik Kontrol...
  19. Furkan Gümüş

MB Yayınları - Akışkanlar Mekaniği

Merhaba arkadaşlar, sizler için akışkanlar mekaniği özet ve formül kitapçığı hazırladım. Kitapçığın bir bölümünü aşağıda paylaştım. Kitapçığın tamamını buradan indirebilirsiniz. Akışkanlar Mekaniği Ders Notları İndir. İçerik Akışkanlar Mekaniği, durgun ve hareket halindeki akışkanların...
  20. Furkan Gümüş

Otomotiv Bilgisi ve Dersler Forumunda Neler Paylaşılabilir

Merhaba arkadaşlar, bu forumda Otomotiv konuları altında paylaşımlar yapabilirsiniz. Bu bölümü içeren konular aşağıdaki alanları kapsayabilir: İçten Yanmalı Motorlar Motorlu Taşıt Tekniği Motor Elemanları Tasarımı Yakıtlar ve Yanma
Yukarı Alt