Evrenin Gözleri Gaia

ESA (Avrupa Uzay Kurumu) tarafından uzaya gönderilen ve “uzaya açılan kapı” olarak gösterilen Gaia, evrendeki yıldızları fotoğraflayarak, onlar hakkında bilgi edinmemizi sağlıyor.

Geçtiğimiz 20 Kasım tarihinde uzaya fırlatılan Gaia, iki ton ağırlığında  ve milyar-piksel özellikli dünyanın en iyi dijital kamerasına ile iki adet teleskopa sahip. Bulundurduğu yüksek çözünürlüklü dijital kamera sayesinde, bir milyar yıldızı aynı anda fotoğraflayabiliyor. Bu sayede de, yıldızların nerede oldukları ve döngüsel hareketlerini takip edebilmek mümkün hale geliyor.

gaia

Yapabildikleri bunlarla da sınırlı kalmayan Gaia; yıldızların parlaklık, sıcaklık ve hareketlerini önümüzdeki 5 yıl içerisinde 70 kez fotoğraflayarak, evrenin üç boyutlu haritasını çıkaracak. Bu harita sayesinde de bizler, evrendeki yıldızlar ve hareketleri konusunda daha fazla bilgiye sahip olacağız.

Konuk Yazar
Konuk Yazar
Konuk yazarlarımız tarafından sitemize yollanan yazılar bu hesaptan yayınlanmaktadır. İsimsiz yazı yayınlamak istiyorsanız iletişim bölümünden sizlerde yazılarınızı yollayabilirsiniz.
Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Arıcılık Malzemeleri

Yeni Yazılar

Mühendislik Maaşları

Bunları Gördünüz mü?