Ana SayfaEğitimEğitim Projesi Nasıl Hazırlanır

Eğitim Projesi Nasıl Hazırlanır

Eğitim projesi hazırlamak kolay gibi görünse de bilmedikten sonra oldukça zor ve teferruatlı bir aşamadır. Öncelikle eğitim projesi nasıl hazırlanır sorusuna geçmeden neden hazırlanır sorusuna cevap vermeliyiz. Çünkü biliyoruz ki üstünde ve içinde sıklıkla hata yapılan, yanlış gereçlerle yanlış sonuçlara varılan yegane alan, eğitimdir.

Medeniyet kurulalı beri bir şekilde eğitim verilmekte. Ama kimse çıkıp da ”doğru eğitim şekli” budur diyemiyor. İyimser bir tahminle her 10 yılda bir eğitim modeli ve planlamaları değişiyor. Olan da hep sıralardaki çocuklara ve gençlere oluyor.

Eğitim Projesi Neden Hazırlanır?

Hangi ders ve konu ile ilgili olursa olsun, her eğitim projesinin bir amacı vardır. Genel bazda bu amaç, öğrencilere daha iyi ve kaliteli bir eğitim hizmeti sunmak ve başarı kat sayısını arttırmaktır. Zaten proje dediğimiz olgu, amaç ve hedefler bütünlüğünün sistemli bir şekilde değerlendirilmesinden ibarettir.

eğitim projesi

Hakkında bu kadar çok yanılgıya ve hataya düşülen eğitim hususunda daha fazla proje hazırlamalı ve istenilen mükemmel seviyeye bu projelerle varmaya çalışılmalı.

Eğitim Projesi Nasıl Hazırlanır?

  1. Amacı bul ve ilerle! Hangi dersin hangi konusunda bir proje hazırlamak istiyorsanız karar verin ve bu minvalde ilerleyin. Yani önce doğacak çocuğun ismini koyun.
  2. Bilgi toplamak! Hazırlayacağınız projenin ham ve sağlam bilgilere ihtiyacı olacak. Eğitim gibi hassas bir alanda olduğu için kaynakları tek bir sayıda tutmayın. Böylece çok daha sosyolojik ve bilimsel çalışmış olursunuz.
  3. Projenin tanımlanması: Eğitim projesinde tanım koymak aynı zamanda teşhisi koymak demektir. Örneğin matematik eğitiminde yeni bir teoriniz mi var? Bunu ancak proje raporu hazırlayarak gerçekleştirebilirsiniz.
  4. Projenin tamamlanması ve sunumu: Projenin sunumu da en az projenin kendisi kadar önem arz etmektedir.

Eğitim Projesi Hazırlanırken Dikkat Edilecekler:

  1. Objektif Olmak: Ne olursa olsun eğitim – öğretim alanı bir şeylerin körü körüne ispatlanmaya çalışıldığı bir alan değildir. Bu nedenle dobra olunduğu kadar objektif de olunmalıdır.
  2. Bilimsel çalışmak: Sırf canınız öyle istiyor diye projeler hazırlayıp ortaya teoriler atmayın. Bilimin ışığı altında, iddiasında olduğunuz şeyleri bilimsel ve modern bir arka planla yapılandırın. Yoksa eğitim projeniz basit bir bitirme tezinden ibaret olur ve muhtemelen sınıfta kalırsınız.
  3. Farklı görüşlerden faydalanın: Bunu yaparken projenizin konusunu oluşturan kişilerden de meslektaşlarınızdan da yardım alın. Farklı görüş fikir kirliliği değil bilgi zenginliği katar. Siz de tek bir kaynakla sınırlı kalmamış olursunuz.
Merve Yumlu
Merve Yumlu
Mühendis olma yolunda bir öğrenci :) Mühendis Beyinler aracılığı ile araştırmalarımı sizler ile paylaşacağım.
Önceki İçerik
Sonraki İçerik
Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Arıcılık Malzemeleri

Yeni Yazılar

Mühendislik Maaşları

Bunları Gördünüz mü?