Ana SayfaMühendislikÜniversiteden Mezun Olduktan Sonra Ne Yapılır

Üniversiteden Mezun Olduktan Sonra Ne Yapılır

Mühendis Beyinler ile ilk tanıştığımda mühendislik öğrencisiydim şuan ise çalışan bir ar-ge mühendisiyim. Lise de heves üzerine başlayan üniversite de bitmeyecek diye devam eden maceranın sonunda neler oluyor? Kısmından herkese selamlar. :) Bu yazımda sizlere yaşadığım paylaşmak istediğim bazı durumlardan söz edeceğim. Öncelikle dersleri sevin arkadaşlar işime yaramayacak diye bir ders yok emin olun yaramayacak olsaydı karşınızda olmazdı.

muhendislik-fakultesi

Mühendislik günümüzde girmesi kolay bitirmesi zor mühendislik yapması ise gerçekten çok zor bir meslek dalı. Her ne olursa olsun mücadele etmekten vazgeçmeyin. Kendinizi geliştirin şöyle yapın böyle yapın temalı bir yazı olmayacak, sizlerden bir gün bu mesleği yapmaya başladığınızda birlikte çalıştığınız insanlara değer vermeniz onları dinlemeniz insanlara yukarıdan bakmamanız ve empati yapmanızı rica edeceğim. Bir çoğu abimiz, babamız yaşındaki isçi statüsündeki insanların yüzlerine bile bakmadan yaptığı işlere bakmayın bu hayatta herkes aynı şartlarda dünyaya gelmiyor herkes istediği keyif aldığı işi yapmıyor bu hayatta yaşamını idame ettirmek için çocuğunu okutmak için yaşayan insanlar var.

mühendislik

Mühendislik sadece bir sıfat bu sıfatı insanların hayatlarını kolaylaştırmak ve güzelleştirmek için kullanın. Mühendis sıfatını taşımak için yapmayın. İnsanları sıfatlarına göre değil niyetlerine göre ayırmayı öğrenin arkadaşlar. Yaptığınız işi sevin araştırın merak edin yapmış olmak için yapmayın.

İlla ki mesleki olarak tavsiye mi istiyorsunuz,

  1. En az bir cad programına hakim olun (örn.SW)
  2. Dil arkadaşlar İngilizce:)
  3. Merak
  4. Mücadele
  5. Hayal gücü
  6. Amerikayı yeniden keşfetmeye gerek yok yapılan mühendislik uygulamalarını inceleyin araştırın ben olsaydım sunu sunu yapardım diyebilin.
  7. Atölye şartlarını iyi öğrenin örneğin m6 cıvatanın kafa derinliğini bilin boş geçiş nedir ne değildir bilin hiç olmadı tablonuz olsun :)
  8. Kaynaklı birleştirme st37 ile alüminyumu birlikte kaynaklı birleştirme olacak diye
  9. Kaynaklı konstrüksiyona eklemeyin :)
  10. Simülasyon programına (sw simülasyon) hakim olmak en azından temel simülasyon testlerini yapabilmek
  11. Teknik resim bir ders değil bir dil bu dili en iyi şekilde öğrenin
  12. Tecrübeye saygı duymayı huy edinin tecrübe her şeydir.
  13. Kolaylaştırın zorlaştırmayın.
  14. Bilmediğinizi kabul edin öğrenmeye ve öğretmeye açık olun.
Kitap Özeti
Kitap Özeti
Ünlü yazarların kitap özetlerini ele alıyorum. Umarım kitap özetleri sizlerin hoşuna gider.

2 Yorum

Subscribe
Bildir
guest
2 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Arıcılık Malzemeleri

Yeni Yazılar

Mühendislik Maaşları

Bunları Gördünüz mü?