Ana SayfaMühendis MaaşlarıZiraat Mühendisliği Maaşları

Ziraat Mühendisliği Maaşları

Bu yazımızda sizlere ziraat mühendisliği maaşları ve ziraat mühendisliği hakkında bilgiler vereceğiz. Ziraat mühendisliği, tarla ve bahçe bitkileri üretimi, büyük ve küçükbaş hayvan yetiştiriciliği ve ıslahı, arıcılık, kümes hayvanları, hayvan yemleri, toprak bilimi, tarım ekonomisi, tarımsal biyoteknoloji, bitki besleme, tarım makineleri, süt ve tarım ürünleri teknolojisi, bitki koruma, biyogaz enerji üretimi alanlarında faaliyet gösteren oldukça geniş bir alana yayılmış bir mühendislik dalıdır. Uygarlığın temeli olan tarım bugün ve gelecekte her zaman insanlığın temel ihtiyacı olacaktır.

ziraat mühendisi

Küresel ısınma ve çevresel kirlenme gibi sorunlar özellikle ziraat alanında yeni çözümlere ihtiyaç duyulmasına neden olmuştur. Buna bağlı olarak son yıllarda organik tarım faaliyetlerine giderek artan bir talep vardır. Sektörün bu anlamda yetişmiş, nitelikli elemana ihtiyacı da çığ gibi büyümektedir.

ziraat mühendisliği maaşları 2015

Bölüme ilgi duyanların aklında “Ziraat Mühendisliği eğitim programları açısından seçenekler nelerdir?”, “ziraat mühendisinin çalışma şartları nasıldır?”, “ziraat mühendisliği maaşları ne kadar?” gibi sorular var. Öncelikle hemen her üniversitenin bünyesi dahilinde 4 yıllık Ziraat Mühendisliği Lisans Programları mevcut. Ayrıca Meslek Yüksek Okullarında ön lisanslarını başarı ile bitiren öğrenciler ÖSYM tarafından yapılan Dikey Geçiş Sınavına girip başarılı oldukları takdirde Lisans programına geçiş yaparak Ziraat Mühendisi olabilirler.

Bölüm kendi içerisinde tüm mühendislik dalları gibi sayısal ağırlıklıdır. Ancak bu bölümü okuyacak kişilerin öncelikle doğayı ve hayvanları sevmesi, iletişim bakımından becerikli olması gerekmektedir. Ziraat mühendisleri tüm çalışmalarını sahada yaparlar. Uzmanlaştıkları alanlara göre çiftliklerde, bahçelerde, tarlalarda işlerini yürütürler. Bu sırada sürekli olarak çiftçilerle ve hayvancılarla bir aradadırlar. Özel sektöre ait işletmelerde rahatlıkla iş bulabilecekleri gibi dilerlerse kamuda da çalışma imkanları vardır. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı her yıl bir çok Ziraat Mühendisi istihdam etmektedir. Dilerlerse kendi sera ve bahçe işletmelerini, yem veya süt fabrikalarını, su ürünleri çiftliklerini kurup işletebilirler.

ziraat mühendisi bayan

Peki ziraat mühendisliği maaşları ne kadar? Kamuda personel alımı KPSS ile gerçekleşir ve maaş aralığı yeni başlayan bir mühendis için 6000 TL – 10000 TL kadardır. Ülkemizde küçük ilçeler de birer Ziraat Mühendisi bulunurken bu sayı şehirden şehre değişmekte ve giderek artmaktadır. Özel sektör ise bilgi ve tecrübeye dayalı personel alımı yapmakta ve maaşlar 3500 ile 14000 arasında verilmektedir.

Bu yazımızda ziraat mühendisliği maaşları ve ziraat mühendisliği hakkında sizlere araştırdığımız bilgileri aktardım. Diğer mühendislik maaşları için tıklayınız. Bu yazı sadece bilgilendirmek amacıyla yazılmıştır. Lütfen meslek seçerken en son tercihiniz maaş durumu olsun. Çünkü eğer mesleğinizi sevmez iseniz çalışma hayatınızı zehir edebilirsiniz. Meslek seçerken sevdiğiniz mesleği, zevk aldığınız mesleği seçiniz.

Büşra Çelik
Büşra Çelik
Yazılarımı okuduğunuz için teşekkür ederim. Yorum kısmından sizlerde ekleme yapabilirsiniz.

66 Yorum

Subscribe
Bildir
guest
66 Yorum
Inline Feedbacks
Tüm yorumları göster

Mühendis Maaşları

Yeni Yazılar