Ana SayfaAlgoritma ve ProgramlamaSimulink Ne Zaman Avantajlı Ne Zaman Değil

Simulink Ne Zaman Avantajlı Ne Zaman Değil

Simulink, düşük bir bütçeyle küçük projelere girmek isterseniz sizin için iyi bir seçim olmayabilir. MATLAB lisansı oldukça pahalıdır: özel donanımlarda test etmek için gerekli olabilecek ek paketler fiyatı daha da arttırmaktadır. Matlab ne zaman avantaj sağlar derseniz eğer çok sayıda geliştiricinin üzerinde çalıştığı büyük projeler için uygun olacağını sizlere söyleyebilirim. Yetenekli bir C geliştiricisi, basitten önemsiz projelere doğru Simulink’te sürükleme yaparak yazmaktan çok daha kısa bir sürede kod hazırlayabilir.

MATLAB ve Simulink, özellikle mühendislik ve bilimsel uygulamalara yöneliktir; Bunlar genel amaçlı programlama araçları değildir. Simulink‘i kullanarak masaüstü uygulamaları veya web hizmetleri geliştirmek zordur, ancak imkansız değil.

Son olarak, yazılım sürümleri ve revizyon kontrol sistemleri (CVS, SVN, Git, Bazaar veya Mercurial gibi) ile model değişikliklerini izlemek zor. Modelleri .mdl formatında kaydederken (yapısal bir metin dosyası olduğu için) belirli bir dereceye kadar farklılıkları belirlemek mümkün olmakla birlikte, .slx biçimi (modelle ilgili daha fazla bilgi içeren sıkıştırılmış bir arşiv) zor olmaktadır. Aynı modelin iki versiyonu arasındaki farkları görmek ve vurgulamak için ayrı bir yazılımın satın alınması gerekir.

Simulink’in üstün olduğu yerler

simulink üstünlükleriSimulink için iki temel kullanım durumu vardır.

Birincisi, Simulink’in çok bölgeli dinamik sistemleri simüle etmek için kullanıldığı akademik araştırma dünyasında. Tipik olarak, Simulink değişken basamaklı örtülü çözücülerle sürekli-zamanlı bir ortamda kullanılır; Simülasyonun ana kapsamı, uygulanacak bir impuls durumunda uyaranlara karşı verilen cevabı tahmin edebilmek için gerçek bir sistemin davranışını yeniden üretmektir.

İkincisi, otomotiv, havacılık, havacılık ve savunma sanayiinde Simulink’in, gerçek zamanlı modellerin oluşturulmasında, emniyet açısından kritik, gömülü hedefler ve tanımlamayla ilişkili birçok insan için geliştirme ve test aşamalarının olmasıdır. Simülasyonun ana kapsamı, hedef kodlayıcıda derlemek için son bir C kodu üretmek (uygun kod üretme yazılımı aracılığıyla), hataları bulmak ve düzeltmektir.

Bir sonraki makalemizde model oluşturmaya giriş yapacağız.

Kaynak: Getting Started with Simulink By Luca Zamboni

Furkan Gümüş
Furkan Gümüş
Karadeniz Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği bölümü mezunu. Yüksek lisans eğitimini Marmara Üniversitesi Makine Mühendisliği bölümünde tamamladı. Doktora eğitimine Yıldız Teknik Üniversitesi Mekatronik Mühendisliği alanında devam ettiriyor. Uzmanlığı Robot ve Mekatronik Sistemler, Otomatik Kontrol, Mekanik Tasarım, Gömülü Sistem ve Kontrol Yazılımlarıdır.
Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Arıcılık Malzemeleri

Yeni Yazılar

Mühendislik Maaşları

Bunları Gördünüz mü?