Uzayda Hayat Var mı?

NASA’nın daha önce yayınladığı bilgiler olgusunda olan Mars’ta yaşam belirtisi adı altında suyun bulunması keşfinden sonra ikinci büyük keşfi gündemi bomba gibi sarsmıştı…

MARS gezegeni Güneş Sistemi’de Dünya’nın arkasında 4. sırada olan KIZIL GEZEGEN lakabıyla yer almaktadır. Hayat imkanı sağlayabilecek ikinci gezegenin adı da ’’KEPLER-K2’’

NASA’nın Kepler uzay teleskop ekibi, Dünya boyutuna 10’una yakın olan ve yıldızlarının yaşanabilir bölümünde yörüngede olan 219 yeni gezegen adayı tanıtan gezici adayların bir misyon kataloğu yayınladı; Kayalık bir gezegenin yüzeyinde olan bu bölgenin ilgi çekici özelliği de, suyun toplanacağı bir yıldızın mesafesi aralığı kadardır. Kısacası; burada suyun bulunma olasılığı Mars’ta bulunma olasığını teğet farkla önde tamamlar…

NASA’nın kendi resmi sayfasında yayınladığı Gezegenler Kataloğunda yer alan KEPLER için şöyle bahsedersek; Kepler’in ilk dört yılındaki verilere göre, güneş sistemimizin dışındaki gezegenler olan aday dış gezegenlerin en kapsamlı ve ayrıntılı katalogudur. Ayrıca, Uzay aracının, Kuğu takımyıldızında gökyüzü yamasına bakışı ile ilgili nihai katalog…

Kepler Gezegeni yalnız değil!

kepler gezegeni

NASA Exoplanet Arşivinde halka açık olan verilere dayanan bu kataloğun yayınlanmasıyla birlikte, Kepler tarafından tanımlanan 4,034 gezegen adayı bulunmaktadır. Bunların 2.335 tanesi ekstremiteler olarak doğrulandı. Kepler tarafından tespit edilen yaklaşık 50 civarında Dünya ölçeğinde yaşanabilir bölge adayının 30’undan fazlası doğrulanmıştır.

Ek olarak, Kepler verilerini kullanan sonuçlar, küçük gezegenlerin iki farklı boyut grubunu önermektedir. Her iki sonuç da hayat arayışında önemli etkilere sahiptir. Nihai Kepler kataloğu, galaksideki gezegenlerin yaygınlığını ve demografik özelliklerini belirlemek için daha fazla çalışmanın temelini oluşturacak ve iki farklı gezegen popülasyonunun keşfedilmesi, galakside bildiğimiz gezegenlerin yaklaşık yarısının ya yüzey, Ya da derin, ezici bir atmosferin altında yatıyor – yaşamı barındırması mümkün olmayan bir ortam. Bulgular geçen haftanın Pazartesi gününde (19-07-2017 California’daki Silikon Vadisi’ndeki NASA’nın Ames Araştırma Merkezi’ndeki bir basın toplantısında sunuldu.

uzayda hayat var mı

NASA’nın Bilim Astrofizik Birimi’ndeki Kepler program bilimadamı Mario Perez, “Dünya-analoglarının yakınında bulunan tek nüfuslu olan bu Kepler veri seti benzersiz”: Mario Perez, “Dünya ile kabaca aynı boyut ve yörüngeye sahip gezegenler” Misyon Müdürlüğü. “Galaksideki frekanslarını anlamak gelecek NASA misyonlarının tasarımını başka bir Dünya’yı doğrudan görüntülemeye yardımcı olacak.”

Kepler’in gözlemlerinden elde edilen tüm verileri yeniden işleyerek toplanan Kepler adaylarının sekizinci sürümüdür. Bu veri, bilim adamlarının, gezegen popülasyonlarının – kayalık gövdelerden – Dünya büyüklüğünden – Jüpiter’in büyükündeki gaz devilerine kadar – galaksinin gezegen haritasının oluşturduğunu belirlemelerini sağlayacaktır.

Ames, NASA Bilim Misyon Müdürlüğü için Kepler misyonlarını yönetir. NASA’nın Pasadena, California’daki Jet İtici labaratuvarı, Kepler projesinin gelişimini yönetti. Top Havacılık & ve Teknoloji Bilişimleri, Boulder’daki Colorado Üniversitesi’nde Atmosferik ve Uzay Fiziği Laboratuvarının desteğiyle uçuş sistemini işletmektedir.

Ve bu bulgulara dayanaraktan gezegende böylesine hayat varlığı ihtimali göz ardı edilmeyecek olan gezegenlere Dünya’yı sömüren ve öldürmeye çalışan bizlerin UZAY’A GÖÇ pek uzun sürede olmayacağının kanaatindeyim…

Konuk Yazar
Konuk Yazar
Konuk yazarlarımız tarafından sitemize yollanan yazılar bu hesaptan yayınlanmaktadır. İsimsiz yazı yayınlamak istiyorsanız iletişim bölümünden sizlerde yazılarınızı yollayabilirsiniz.
Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Arıcılık Malzemeleri

Yeni Yazılar

Mühendislik Maaşları

Bunları Gördünüz mü?