Merhabalar bu yazımda elektrik elektronik mühendisliği maaşları hakkında internetten yaptığım bazı araştırmalar sonucu edindiğim bilgiler doğrultusunda sizlere bilgi vereceğim. Bu bölümü bitiripte çalışan arkadaşlar yorum kısmından bizlere tecrübelerini anlatırlarsa seviniriz. Bölüm hakkında daha önce yazılarımız (kelimelere tıklayınız); elektrik ve elektronik mühendisliği nedir, elektrik ve elektronik mühendisliği dersleri ve elektrik ve elektronik mühendisliği iş ilanları.
Elektrik elektronik mühendisliği günümüzdeki en popüler mühendislik dallarından biri olmaktadır. Popüler bir mühendislik dalı olan elektrik elektronik mühendisliğinin çalışma alanları da oldukça geniştir. Hemen her fabrikada görev alabilmekte olan elektrik elektronik mühendislerinin önleri özel sektörde çok açıktır. Kendilerini geliştirmeyi başaran ve yetkinlikleri fazla elektrik elektronik mühendislerinin maaşları da bu orantıda yükselmektedir.
Fabrikalarda işe başlayacak olan elektrik elektronik mühendisliği maaşları 2500 – 4000+ TL arasında değişiklik göstermektedir. İşe ilk girişte 2500 TL kazanan bir elektrik elektronik mühendisi buradaki tecrübesi, yabancı dili ve diğer artıları ile maaşını da yüksek miktarlara çekmeyi başaracaktır. Elektrik elektronik mühendisi olan kişiler çok sayıda alanda kendilerini geliştirerek kazançlarını da üst seviyeye çekebilirler. İş dünyasında önü açık olan bu kişilerin zamanla yöneticilik pozisyonuna gelmeleriyle maaşları da çok üst düzeye çıkabilecektir.
Elektrik Elektronik Mühendisliği Maaşları 2019
Proje bazlı da çalışabilmekte olan elektrik elektronik mühendisleri, hizmet vereceği özel kurumun kurumsallığına ve kendi yetkinliklerine bağlı olarak 6000 TL üzerinde maaş kazanabilmektedir. Bu noktada çalışılacak kurumun da dikkatle seçilmesi faydanıza olacaktır. Tabi seçici olmak için gerekli nitelik ve donanımlara sahipseniz. Elektrik elektronik mühendisleri KPSS gibi sınavlara girerek kamu alanında da hizmet verebilirler. Kamu sektörüne başlangıç aşamasında ortalama 6700 TL ile işe başlayan elektrik elektronik mühendisliği maaşları yabancı dil tazminatı, eş ve çocuk durumu, yüksek lisans eğitimi, unvanı gibi durumlarla değişiklik gösterebilmektedir.
Özel sektörde tecrübe gibi durumların maaşların yükselmesi durumuyla doğru orantılı olması, kamu sektöründeki eğitim bilgisine denk düşmektedir. Ancak kamu sektörü başlangıçta her ne kadar daha çekici de gelse; özel sektörde zaman içerisinde kazanılacak tecrübe ile kazanılacak olan maaş da daha fazla yükselecektir. Günümüzde büyük kurumsal markalardaki elektrik elektronik mühendisliği maaşları tecrübe süresi arttıkça ve unvan kazanıldıkça 20000 TL’nin üzerine çıkabilmektedir.
Telekom, TEK, Türk Kablo, TRT gibi büyük özel veya devlet kurumlarının da maaşları da zaman içerisinde yukarıdaki örneğe benzerlik göstermektedir. Kit’ler de elektrik elektronik mezunlarına iş açarken; mülakatlar ile mühendisleri almaktadır. Kit’ler de başlangıç aşamasında da 4700 TL ve üzerinde maaş imkanı bulunmaktadır.
Bu yazımızda elektrik elektronik mühendisliği maaşları hakkında bilgi verdik. Diğer mühendislik maaşları hakkında bilgi almak için tıklayınız.
>>Elektrik-Elektronik Mühendisi’nden meslek ile ilgili tavsiyeler<< 1. sınıftan itibaren: 1-bir güzel yazılım öğrenin 2-Programlama ve çiziç: Autocad ,Matlab,Proteus,Assably,Solidworks,C++ ( bunları iyiyce öğrenin) 3- Yabancı Dil: İngilizce ve yanında ikinci bir dil muhakkak öğrenin ( ( Arapça(ortadoğu ve arap dünyasında iş imkanı),İspanyolca (avrupa ve latin amerika ülkeleri için),Fransızca(avrupa ve afrika için),Rusça(kafkasların tümü Azerbaycan ve Rusya için),Almanca vb.. ) ) artırabiliriz 4: Gönüllü Staj : Her yaz bir staj apın ama ilk stajınız birinci sınıfın sonunda ve muhakkak bir cafe lokanta ya da avm gibi sosyal yönünüzü artıracak bir iş olması daha faydalı olacak. sonraki seneler her biri farklı işler yapan yerlerde… Read more »
Mesajımı gören herkese bu yorumum eşit agirlikda ilk 30un icindeyim sayisalda ise ilk 500un icindeyim elektronik ve elektrik muhendisligini secmeyi dusunuyorum ayricada 3 tane dil biliyorum bildiğim diller ise ingilizce/almanca/rusca elektrik elektronik muhendisligini okursam mezun olduktan sonra baslangic maasim ne olur net birsey soyleyebilir misiniz😇 ayrica bu uc dili biliyorum demek icin biliyorum demedim gercekten biliyorum yani bu 3 dilde de bu yazdiklarimin aynisini yazabilirim ana dilim gibi biliyorum yani simdiden tsk ederim herkese😇😇😇😇
okuduğum yorumlarda bir çok gördüğüm şey kendimi nasıl geliştiririm sorusu oldu. ben kendini geliştirme aşamasına başlamış ve mesleğim gereği ömür boyu kendimi geliştireceğim bölümüm elektrik elektronik mühendisliği. arkadaşlar öncelikle sizin ilk önce neye ilginizin olduğunuz seçmelisiniz . bunu da şu şekilde yapabilirsiniz . bölüm seçecek arkadaşlardan başlayabilirim eğer bu mesleğin kollarına hevesli değilseniz yada bir girişimcilik ruhu yoksa tavsiye etmem . sürekli araştırma yaparak kendinizi geliştriirsiniz . gittiğiniz staj yerlerinde mühendisin peşini usta başının peşini bırakmayarak bir şeyler öğrenirsiniz bunlar içinde heves çok önemli. her şeyin başında yine heves geliyor arkadaşlar. programsal açıdan kendinizi nasıl geliştiririm diyecek oluırsanız yine ilginize… Read more »
Slm.
Deniz Bey. Bana ulaşabilirmisiniz..
m.sunguryalcin@hotmail.com
9 senelik mühendislik tecrübemle verebileceğim sadece 1 tane nasihat/tavsiye var. puanınız yetiyorsa başka bölümü seçin. 3 yabancı dili ana dil seviyesinde konuşmam ,yazılım, donanım ,elektrik motorları ,yüksek gerilim, otomasyon konuların da üst düzey bilgilere sahip olmama rağmen adam kayırmacılık sebebiyle çoğunlukla zor günler geçirmişimdir. maalesef ülkemizde hiç bir değer görmeyip, bu mesleğin ayaklar altına alınıp , verdiniz tüm emeklerin ve potansiyelinizin göz ardı edilmesi sebebiyle naçizane tavsiyem kpss den kolay atanabileceğiniz bir meslek seçmenizdir.
Not: Karşı çıkacak arkadaşların tecrübelerinden kaynaklı ve saygılı olmalarını temenni ederim…
Mühendislik olarak hangi bölümü tavsiye edersiniz
Ben de 3. Sınıf eem ogrencisi olarak, yurt dışı eğitimi dışında kendimi nasıl gelistirebilirim hangi programları öğrenmem gerekir ? Neler yapmam gerekir ? Sirketler nasil muhendis istiyor en cok neye dikkat ediyor en azından mezun olduğum zaman iyi bi yere girmek icin neler yapmam gerekir? tecrubeli fikir sahibi biri bana yardimci olabilr mi?
Merhaba, Yeni mezun ve iş arayan bir E.E mühendisi olarak sana bazı tavsiyeler verebilirim. 3. ve 4. sınıfta Elektrik,Elektronik ve Haberleşme alanlarında dersler verilir. Bu 3 ayrı alandan birisini tercih etmeni ve ona yoğunlaşmanı öneririm. Elektrik alanında bir iş yapmak istersen üniversitede yüksek gerilim,iletim,dağıtım gibi dersleri iyice öğrenmelisin. Ayrıca AutoCad programını bilmende yararına olur. Elektronik alanında iş yapmak istersen AC/DC devre analizi,Elektromekanik,Mikroişlemciler,Elektromanyetik Dalgalar gibi dersleri iyice öğrenmelisin. Bu alanda Proteus(İsis,Ares) programını ve C programlama,Assembly dillerini bilmen yararına olacaktır. Haberleşme alanında iş yapmak istersen Sinyaller ve Sistemler, Sistem Kontrolu, Kablosuz İletişim, Haberleşme Kuramı gibi dersleri iyice öğrenmelisin. Ayrıca bu alanda çalışmak… Read more »
Teşekkür ediyorum görüşün için, bende hangi alana yogunlasacagimi hangi alanda severek ve daha başarılı olarak calisacagimi maalesef bilmiyorum, ama suan için hedefim en azından 2 sene icin c, c++, autocad, matlab gibi programlari ogrenip ingilizcemi gelistirmek, okuldaki dersleri öğrenmeye gelince öğrendiğimi de diğer sene unutuyorum, umarim senin icin en iyi yerde başlarsın bi an önce teşekkür ederim tekrar
Merhaba abilerim benim hedefim ODTÜ EEM başlangıçta maaşım ne kadar olur? Sonrasında nasıl değişim gösterir?
Her ne kadar üniversite önemli denilsede bizim sektörde okuldan ziyade kendini ne kadar geliştirdiğin önemli. Üniversiteye başlayan arkadaşlar çok büyük hayallerle başlıyor. Başlangıçta 4-5k maaş alırım filan diyorlar. Malesef durum öyle değil bir kaç firma dışında. Eğer kendini üniversite okurken ispatladıysan durum farklı tabi. Ben konuyu uzatmadan kendimden örnek vereyim. Üniversite giriş sınavında 17bine girdim fakat ailevi durumlardan dolayı mersin üni de okudum. Kendimi geliştirmek adına hiçbir şey yapmadım. 1 sene okulu uzattım. Mezun olunca da ilk 4 5 ay iş bulamadım. Sonrasında birazda şansla birlikte kendimi çok sevdiğim elektronik sektörünün içinde buldum. 2800 TL ile işe başladım. İlk bi… Read more »
Merhabalar kendini geliştirmek derkem bende bu sene mersin üni yazmayı düşünüyorum eğitimi kötü mü ? Ve nasıl kendini gelişterebilirsin onu biraz açabilir misin
Merhaba,
Bu sene ben de EEM kazandım
siz de umarım istediğiniz yere yerleşmişsinizdir.
Kendimizi nasıl geliştirebileceğimiz konusunda ben de meraklıyım umarım görüp de yardımcı olan insanlar olur.
Şimdiden teşekkürler.
Abi öncelikle kendimizi geliştirmekten kastimiz tam olarak nedir detaylandirabilir misiniz acaba ?
Ben eem sevmek istiyorum ama yurtdisinda yasamak istiyorum sıralamam 62k.sizce ne yapmaliyım ?seçmeli miyim?bilgisayar mühendisliği de var kafamda lütfen bana yardımcı olun çok kararsizim herkes boşta kalırsın diyor
benim de sıralamam 69 bin. bölümü seçtin mi seçtiysen memnun musun? bana da boşta kalırsın diyenler oldu. özellikle kadınların yurt dışında veya burda iş alanında çalışma oranı nasıl bazı şirketler sırf kız olduğu için cv kabul etmiyorlarmış doğru mu ?
%100 ing. olarak okuduğum E & E müh. bölümü son sınıf öğrencisiyim… E & E müh. bölümünü merak eden ve okumayı düşünen arkadaşlara tavsiyem gerçekten zihinlerinde ve kalplerinde bir kıvılcım var ise bu bölümü seçmeleridir aksi halde hayatınızı mahveder okulu bırakan arkadaşlar oldu. Matemetiğin ve fiziğin olmadığı bir müh. bölümü tahmin edeceğiniz üzere mümkün değil ancak bu müh dalında fazlasıyla matematik, fizik ve bunlara ek olarak temel seviyede yazılım mevcut. Ben matematiğin her türlüsünü severim, fiziğin her türlüsüne aşığım ve yazılım öğrenmeye hevesliyim diyen arkadaşlar seçerse başarılı olacaklarını düşünüyorum lakin bu saydıklarım sınavlarda karşınıza saflaştırılmış bir halde gelecektir. Sıklıkla araştırma… Read more »
Kaç binle girdiniz ?
30.000civarı puanımla eem okusam mantıklı olur mu?
Merhabalar hangi üniversite mezunusunuz?, Bide son sınıfa geldiğinizi söylediniz son sınıfa kadar iş görüşmeleri yapabildiniz mi?, Son olarak büyük şirketlerde çalışma hayali herkeste olan bişeydir. Bunun için üniversitede hocalardan aktif olarak yararlanmak gerekir mi? Teşekkür ederim .
Merhaba ben TM çıkışlı mezuna kalmış öğrenciyim bu sene yapabileceğime inandığım MF den hazırlanıyorum ve kendime güveniyorum burada tüm yorumları okudum ve bu bölümle ilgili birçok bakış açısı olduğuna kanaat getirdim bu benim durumumda olan insanlar için kafa karıştırıcı geldi ama yine de hepinize teşekkür ederim asıl sormak isteğim kendimizi geliştirmek derken nasıl olmalı ben bu sayfada bu konu ile ilgili birçok soru gördüm ama cevap verilmemiş gerçekten kendimizi geliştirmek için ne yapmalıyız örneğin minimum iki dil lazım biri ingilizce diğeri ne olmalı yardımcı olanlara şimdiden teşekkür ediyorum.
Bu bölüm mezunlarının çok büyük kısmı kendi işini yapmıyor veya yapamıyor, önemli bir kısmı yazılıma kayıyor. Madem yazılımcı olacaksanız gidin bilgisayar okuyun şu aralar diğer mühendisliklere oranla daha avantajlı ve maaşlar daha iyi.
Merhabalar, 8 yıldır ismini versem vay be diyeceğiniz bir firmada çalışıyorum. Sizlere tavsiyem,Yapacağınız iş seçimini kaç para kazanacağınıza göre yaparken birde şöyle düşünün, evlenip bir ömrü birlikte geçireceğiniz kişiyi seçerken eşinizin kazancı kaçıncı kriteriniz olurdu. eşinizden çok işinizi seçerken detaycı davranın sadece paraya odaklanmayın, eşinizden çok işinizle vakit geçireceksiniz. Bir işi iyi yaptıktan sonra o iş sektöründe zaten iyi yerlere gelip iyi paralar kazanacaksınız, yapacağınız işe önce heves duymalı, bulunacağınız iş ortamına kendinizi ait ve mutlu hissetmelisiniz. Arzulu, hevesli ve mutlu olduğunuz yerde zaten işinizi iyi yapacaksınız. Stajlarınızı firmaların sizleri değerlendireceği bir period olarak görmektense sizin o iş kolunu görüp… Read more »
Ben de bir hanımefendi olarak Çukurova Üniversitesi İngilizce Elektrik Elektronik Mühendisliği’ni düşünüyorum. Yalnız bölümün geleceği hakkında net bir bilgi elde edemedim. Galiba 3. yılda bir de elektrik veya elektronik seçmek gerekiyormuş. Elektrik ve elektronik arasındaki farklar nelerdir acaba? Bir de Çukurova’yı yazmam kariyerime özel sökterde nasıl bir etki yapar sizce? Yardımcı olursanız sevinirim.
Uludağ üniversitesi makine mühendisliği bölümü yerine Akdeniz üniversitesi elektrik elektronik mühendisliği secdim. İkisinde eşit düzeyde İlgim var sizce iyimi ettim? Teşekkürler.
bence iyi ettin burak kardeşim mesleğine ilgili olursan güzel ekmek de yersin senin için hayırlısını dilerim.
Ben Eskişehir Osmangazi üniversitesini kazandım. Meslek lisesi çıkışım. sizce ilerde kendimi de geliştirdiğimde iş imkanlarım ve kazanacağım miktar nasıl olur. Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim
esogü kardesim senden bilgi almak istiyorum bende meslek liseliyim
Merhaba arkadaşlar elektirik mühendisliğimi yoksa elektirik-elektronik mühendisliğimi seçmelisiniz yardımci olun lütfen
Beyler ben elazığ fırat üniversitesi eem okumak istiyorum ama kararsızım orda okuyan yada mezun varmı yardım edin
Düşüncelerinizi yazın
Pekii… Bir bayan için uygun mudur Eem? Zorlukları nelerdir? Teşşekür ederim.
çalışma yelpazesi çok geniş saha(gürültülü, kokulu) alanlardan tutunda kendi ofis odanıza sahip olduğun proje çizim veya yöneticilik işlerini kapsar..
ben EEM mezunuyum şuan Azerbaycanda büyük bir holdingte teknik denetim yapıyorum.. hiç tavsiye etmem bir bayan için..özel sektörde çok yıpranıyor bayanlar..sert ve yorucu aynı zamanda erkeklerin yaklaşık %99 oluşturduğu şantiyelerde özellikle aile hayatını da düşünen bir hanım efendi için çok yıpratıcı bir sektör
merhabalr transmisyon konusunda tecrübem var .yurt dışında görev alabileceğim bir firam arıyorum ayrdımı olabi,lecek arkadaş varmı acaba ?
merhaba.sıralamam 70 bin ve eem yazmayı düşünüyorum ancak işsiz felan kalıyolar gibi sozler duyunca korkuyorum sizce ne yapmalıyım
Arkadaşlar Haziran 2017’de mezun oldum Bahçeşehir Üniversitesinden. 2800 TL Maaşla işe başladım. Şantiyede çalıştığımız zamanlarda günlük 50 TL harcırah alıyoruz. Aylık 3500 TL ‘ ye geliyor. Bilginiz olsun. Tabi sektörden sektöre değişebilir.
Merhaba bende bahcesehirde elektrik elektronikte 1.sinifa yeni basladim, bir takim sorularim var onlar icin iletisime gecebilir miyiz?
oguezhan94@hotmail.com mail atarsan cevap veririm
220 binle anca şırnak okursunuz
Emin ol senin yaşından daha fazla Elektrik Elektronik Mühendisliği geliyor
Ben 50 binlerdeyim ve eem sectim is imkankari hakkinda bilgileriniz cok isime yaradi tesekkurler sizce seneye kalmayip secmelimiyim yoksa mat.ogrt.yazmaliyim dilde hangi diller öncelikli ve bir kadinin yapabilcegi bir meslek mi yardimci olursaniz sevinirim .
220 bindeyim ilk girişim seneye girmek istemiyorum kesin kararım mühendislik önereceğiniz mühendislik ve üni var mi
Merhabalar Sağlık meslek lisesi mezunuyum 220bin sıralamam var Bu sene tercih yapıp 220bin le Elektrik Elektronik M. Okumalı mıyım yoksa 1 yıl bekleyip 100bin sıralaması olan bir üniversitede elektrik elektronik mı okumalıyım ?
odtü hacattepe boğaziçi itu elektrik elektronik muhendisliği alanında en iyileridir burdan mezun oldunuzmu yuzde 99 iyi yerlere gelirsiniz
merhaba ben otomotiv-elektrik elektronik ve enerji sis müh birini okumak istiyorum vaktıniz olursa sizce hangisinin artısı çok açıklayabilir misiniz?
Merhaba,bu yıl liseden mezun oldum, elektrik elektronik mühendisliği istiyorum.Gazi üniversitesi Türkçe eem ile ilgili bilgi verebilir misiniz? İş alanının genişliği,dilin önemi konusunda da yardımcı olursanız sevinirim.İngilizcem orta seviyede geliştirdikleri sonra hangi dile başlamaliyim ve bu yazı nasıl degerlendireyim.Eem bin diğer muhendisliklere göre avantajlı yanı nedir.Birini dahi yanıtlarsabiz sevinirim, şimdiden teşekkürler
Ben 2009’da Deu EEE’den derece ile mezun oldum. İngilizce,Almanca,Rusça ve İspanyolca’yı iyi seviyede biliyorum. İlk başladığımda Aselsan’da 3500 tl ile başlamıştım. Aradan 8 yıl geçti şimdi özel bir şirkette müdürlük yapıyorum yurt dışı görevlerim çok oluyor ve buna bağlı olarak dolar bazlı maaş alıyorum. Ortalama aylık 15.000-20.000 dolar arası değişiyor. Ayrıca lüks bir araba ve ev, uçak biletleri vs. bu giderleri hep onlar karşılıyor. Kısacası kendinizi geliştirmenize bağlı mühendislik diğer meslekler gibi değil riskli ama kanmanın sınırı yok…
elektrik-elektronik okuycam okurken ve mezun olduktan sonra ne yapmamı önerirsiniz ?
Merhaba, ben bahçeşehir üniversitesinde elektrik elektronik bölümünde 1.sınıfa başlayacağım, hazırlığımı okulun imkanları doğrultusunda amerikada tamamladım. Bende elimden geldiğince yurtdışındaki imkanlardan yararlanacağım ancak benim sorum nasıl diğer bütün ee mühendislerinden kendinizi ayırdiniz ve kendinizi geliştirdiniz? Neler onerirsiniz? Daha yolun başındayken banada yol gösterirseniz gercekten çok mutlu olurum. Tesekkurler…
Merhabalar .. mühendis olma cabasinda israrci ve ayni zamanda yol bulma ihtiyaci olan birisiyim..is noktasinda yardimci olursaniz sevinirim ya ds neler yapilmzali konusunda ..
şimdiden teşekkürler …
Benim puanlar cerrahpaşa türkçe tıpı tutmasına rağmen odtü elektriğe gitmek istiyorum yani çok kararsız kaldım tıpın geleceği iyi ama tus var ve çok ezber yani okuması çok stresli
Tus çok sıkıntı diyorlar
Sizce hangisine gitmeliyim?
kardeşim tıp nerdeee mühendislik nerdee öncelikle üniversiteye başlayınca puanım heba olmasın diye gidenlerin çoğu keşke sevdiğim istediğim bölüme gitseydim diye düşünüyor. benim cahil aklım diyor ki
hangisini istiyorsan hangisini seveceğine inanıp onunla ülkene daha faydalı bir vatandaş olacağına inanıyorsan ona git yoksa puanının heba olacağını hep söyler dururlar. unutma bu mesleği ölene kadar yapacaksın :)
saygılarımla…
Raşit çok pişman olursun. Bence kesinlikle tıp yaz. İstersen benimle bir şekilde iletişime geç anlatayım. Sakın tıptan vaz geçme
Ben de aynı kararsızlık içindeyim. Sizinle nasıl iletişime geçebilirim? Mail adresinizi öğrenebilir miyim? Tercihler 4 gün sonra bitiyor umarım görürsünüz.
Niye tip
mimarlık yazsana
mimarlar aç abi ancak tanıdıgın olması lazım bence tıp sec sen
Merhabalar, bu mesleğe sahip olmak isteyen insanların temel olarak problem çözme ve kriz yönetebilme yeteneklerini geliştirmeleri gerekmektedir. Teknik konularda çalışmaya başladıktan sonra istesen de istemesen de bir şeyler öğrenmek ve bilgi birikimini artırmak durumunda oluyorsun. Elektrik mühendisleri için çalışabilecek çok fazla sektör vardır, ancak çoğunda çalışmak tabiri caizse savaşmak gibidir. Enerjiniz, çalışma azminiz ve gayretiniz hep üst düzeyde olmak zorundadır. Maaş konularında gelince ben kendimden örnek vermek isterim. 2012 yılında mezun oldum 1800 TL maaş ile işe başladım, 2013 de askere gittim geldim tekrar farklı bir sektörde 1800 TL maaş ile işe başladım. Halen 2013 yılında işe başladığım firmada çalışıyorum… Read more »
hangi universite mezunusunuz?
Ben bu yıl e.e. müh. icin hazirlik okuyacağım. işe başlarken okuduğunuz üni. cok etkisi oldu mu ?
benim puanım kocaeliye (elektrik müh.) tutuyor üniversitede yatacağımı zannetmiyorum buradan okuduklarıma göre yatana iş yok ben diyorumki şehir hem güzel hem sanayi şehri kendimide geliştireblirim güzel bi öğrencilik hayatıda sürebilirim sizce doğru mu düşünüyorum yardım eder misiniz?
Çukurova üniversitesi için önere bileceğiniz mühendislik alanı veya alanları var mı
Makine,otomotiv,elektrik elektronik
Sayın abilerim ben dokuz eylul elektrik elektronik (ingilizce ) okumayi dusunuyorum sizce nasil daha iyi bir tavsiyeniz var mi puan olarak yakin ayarda
10. Ogrencisiyim, e-e muhendisi olmak istiyorum yalniz, yabanci dil, donanim, tecrube, mezun oldugun üniversite falan derken iyice korkmaya basladim ya ?yokmu gonlume su serpecek ??
Once bi ygs lys icin sstres le ne lim, birde bunlarla ugrasmak hayyattan sogutuyor…
Hangi mühendislik dalı olursa olsun okul,yabancı dil,tecrübe önemli iyi bir okul iyi donanım demek iyi donanım işe başlangıcında iş verenin seni ölçmesindeki en önemli etken sonuçta tevrübesiz sahaya girmemiş biri işini bilemez başta çok kazanmadanda tecrübe edindikçe para kazanırsın iş imkanı yok değil eğer okulu boş boş bitirmessen
Bende Arkadaş Gibi 11 Sınıf Öğrencisiyim e.e.m Okumak istiyorum burdaki yorumları okuyunca bi hoş oldum ingilizcesi lys’si ygs’si cartı curtu kafamı çok karıştırdı birde meslek lisesinde okuyorum başarabilir miyim :( ?
Okunabilecek en iyi mühendislik elektronik fabrikalarda yada telekominasyon şirketlerinde çok para var
gemi makinaları işletme mühendisliğini unutma lütfen ondada çok iyi para var ve %100 iş imkanı garantisi var
Ben mersinde staj yapmak istiyorum önerebileceğiniz bi yer var mi yardimci olursaniz sevinirim.
Merhabalar,
Arkadaşlar Sakarya Üniversitesi EEM’den mezun oldum. Çok fazla teknik donanımım yoktu. Yanlış akıcı şekilde ingilizce konuşabiliyordum. KOCAELİ’de özel bir firmanın satış departmanında mezun olduğum 2014 senesinde 2000 TL ile işe başladım şimdi (2017) ikramiyeler dahil 4000 civarı alıyorum. Zamanla iş hayatına ve mühendisliğe(teknik) dair tecrübelerimde oluştu ve çok fazla gayret göstermeden. İş hayatı sonuçta nasiptir. Ama mühendis birinin maaşı şehire teknik bilgiye ve yabancı dile göre değişir. Asgari ücretin 1400 tl olduğu bir ülkede 2500 tl nin altı elk. mühendis maaşı biraz komik.
Merhaba. Bende istanbul üniversitesi elektrik elektronik mühendisliği bölümünden 2016 yılında mezun oldum ve askerligimi tamamladim.Hatta ITU de telekomünikasyon alanında yüksek lisansi kazandim ama dondurdum.Kocaeli ilinde oturuyorum fakat bırakın 1400 tl yi iş bulamadım daha.
eem düşünüyorum böyle şeylere rastladıkça korkmuyor değilim
Kaç aydır is bulamıyorsun ve nedenini söyler misin?
nasıl
bursa teknik universitesi nasıl bilen var mı egitimi ve mezun olunca iş imkanları hakkında bilgisi olan varsa yardımcı olabılır mı eem istiyorum
sakın diyorum
ben bu sene staj görürken 1800 lira maaş aldım ilk 5 te olan olan bir üniversitede okumuyorum hatta ilk onda bile değildir:)
hangisi? paylaşırsanız sevinirim.
BAY ÇOK BİLMİŞ EDİTÖR BEY.BURADA YALAN YANLIŞ KONUŞUP İNSANLARIN ,GELECEĞİMİZ OLAN GENÇLERİN UMUDUNU KIRMAYIN!! YAPTIGINIZ AYIPTIR.BEN TEKNİKERKEN BİLE 2500 TL ALIYORDUM.DGS İLE 4 E TAMAMLADIM VE ŞUAN MAAŞIM 4500 TL.BU YAZILANLARA İNANMAYIN ARKADAŞLAR.İSTER BOGAZİÇİNDE İSTER ERZURUMDA OKUYUN HİÇBİR FARKI YOK.KENDİNİZİ DERSLER HARİCİ GEREK TEKNİK GEREK UYGULAMALI GELİŞTİRİN.KARSLI REŞOYU ARAŞTIRIN ADAM 4 YIL OKUDU AMA PROFESÖR MAAŞI ALIYOR.HEMDE MEZUNİYETİNİN 2 YIL SONRASI.YILMAYIN ÇALIŞIN.
Hasan kardeşim sana katılıyorum bende muhendıslık okuyorum dgs ıle okuyanlar var telekom sırketınde calısan abıler dıyor 2500mılyarı teknıkerler begenmıyor yenı gıren tecrubesız muhendıslere 3000 falan verıyorlar ama 5 6 sene calısırsan maaşın 4 5 olur dıyorlar sonrasındada kısısel gelısıme gore 6 7 bulurmuş verebılcegın tavsıye varsa sevınırım
allah sizden razı olsun sizden peki şimdi katü hakkında ne düsünüyorsunuz iş imkanı hakkında ne düşünüyorsunuz.
kardeş erzurum atatürk üniversitesi çok iyi özellikle mühendislik, tıp, ziraat ve öğretmenlik dallarında mükemmeller. Geçenlerde üniversite başarı sıralaması açıklandı atatürk üniversitesi 8. sıradaydı boğaziçi 12.ydi. Puanı düşük olabilir fakat eğitimi olanakları kampüsü çok iyi. Erzurum soğuk diye puanları düşük. Şu an ayrıca en çok profesörün olduğu üniversite. Ayrıca Amerika Yale Üniversitesi ile güçlü bağı olduğundan yaklaşık profesörlerin %20si Yale Üniversitesi doktoralı. Bende orda okudum çok ön yargı ile gittim ama çok çok üst düzey bir üniversite mezun olunca iyiki orda okumuşum dedim.
erzurum eem düşünüyorum kaygılarım vardı bir nebze de olsa hafiflettiniz içim rahatladı allah razı olsun :)
Buradaki bilgiler yanlış degildir. Şimdi 500 küsür puanla alan üniversitede var 300 küsürle alanda şimdi 500 küsür puanlı üniversiteyi ilk 10da bitiren birinin çıkış maaşı en az 5bin(22 yaşında 5bin lira) 300 küsürlüyü bitirende bırak 1500tlyi iş bile bulamayabilir. Yazan abide herkesi ümitlendirmemek için çok uçuk fiyatlar söylememiş. Muhendislik kendini geliştirmene bakar. Yurtdışında master vs. Yaparsan zaten çok uçuk fiyatlarla çalışırsın (örn: 20-30k$) eger yanına birde başka bir mühendislikte uzmanlaşırsan da para basarsın. Benim düşünceme göre mühendislik doktorluktan riskli ancak kazanabilicegin para miktarıda bir o kadar fazla.
Bu kadar sallanırmı be arkadaş. 1500TL imişte bilmem neymiş. La ben hem elektrik teknikeriyim , hemde bu sene mühendisliği bitireceğim. Teknikerken bile 2000’den aşağı maaş almadım. Bu sallayan arkadaş kimse bence bu kadar konuşmak yerine kendini geliştirmeli. Daha tornavida tutmayı bilmeden gidip 2500 3000 istersen adam haklı vermez tabi.
Kesinlikle haklısın.
Merhaba abiler,ablalar ve yaşıtlarım ben 10.sınıf öğrencisiyim haydarpaşada okuyorum üniversite sınavına şimdiden başladım sizce bu mesleğin geleceği güzel mi?Teşekkürler
gençler ben dahil çok ta kendimizi paralamayalım meslek konusunda…. saçı dökülen mühendisler olmayalım…
Elektronik sektöründe faaliyet gösteren özel bir firmanın genel müdürüyüm, elektrik-elektronik mühendisiyim. 1500 TL’ye tekniker bulamıyoruz, siz mühendisten bahsetmişsiniz. 7 aydır satış-pazarlama alanında yetiştirmek üzere, askerlikle ilişiği olmayan, ingilizce bilen elektronik mühendisi arıyoruz; çevre ve su ürünleri mühendisi bile başvuru yaparken bir tane düzgün elektronik mühendisi başvuru yapmıyor.
elektrik mühendisi niye satış pazarlamada çalışsın ki ?
Arkadaşlar okuduğunuz üniversitenin bir önemi yok olay sadece kendinizi geliştirmenize bağlı, ister itü olsun ister pamukkale , kendini geliştiren insan hepsini tokatlayıp gidiyor. burada üniversiteleri öven arkadaşlar eğitim açısından hiç üstün değiller, sadece algı operasyonu yapıyorlar. Rahat olun. Sadece kendinizi geliştirin iyi yerlere gelirsiniz.
kendimi nasıl geliştiricem?
Bazı arkadaşlarımın gelecekteki meslektaşlarımın, şu üni mezunuyum dezavantaj mı vs umutsuzluk yüklü sorularını gördüğüm için yazıyorum. Mühendislik etraflı görebilmek meselesidir. Adı geçen ve iyi sınıf üniversiteler AR-GE ağırlıklı kuruluşlarda illaki sizden tercihli olacaktır. Ancak Ar-Ge işletme mühendisliğinin istihdam sayısı olarak %1 ine ancak tekabül eder. Bu sebeple hangi okul mezunu okursanız olun ve maaşı ne olursa olsun ilk iş kolunuzu belirleyin. Ücreti düşük ve şartları ağır olsun, bu size kısa zamanda işletmeyi öğrenme fırsatları sunacaktır. Sonrasına gelince zaten sizde göreceksiniz Nasıl geldiğini. Mühendislik devamlı gelişimdir, hangi okul mezunu olursanız olun eğer kendinizi devamlı geliştirmiyor yenileniyor bişeyleri değiştiremiyorsanız zaten üzeri henüz… Read more »
Kit’ler de elektrik elektronik mezunlarına iş açarken; mülakatlar ile mühendisleri almaktadır. Kit’ler de başlangıç aşamasında da 2700 TL ve üzerinde maaş imkânı bulunmaktadır. bu kit ne anlama geliyor
Odtü itu boğaziçi gerisi yalan elektrik elektronik mühendisliği için para açısından bakarsanız çok kazanamazsiniz. Öyle hemen bir yerlere gelemezsiniz. Elektrik elektronik mühendisliği için üniversite çok önemli. Çok fazla mezun ve cok fazla calisamayan arkadaş var. Çalışanlardan da işinden memnun olan çok fazla yok. Zor türkiye şartları gerçekten.kendinizi çok geliştirmeniz gerek gerçekten çok
Merhaba lise 4 um bu sene sınava girecem bu mesleği çok istiyorum sizinle iletişime geçme şansım var mı
boş yapmışsın
bu sene ege elektrik elektronik muhendisligini kazandim sizce iyi bi universitemi is bulmak icin
Ekstradan yurtdısında egitim alabilirsen para basabilirsin ancak kendini geliştirmen lazım
Pamukkale Üniversitesi eem yi kazandım bende,öncelikle iki sorum var,
Birincisi;Pamukkale Üniversitesinden mezun olmak çok büyük bi dezavantajmı,ortalama bi üniversite,lakin işsizlik kadar dezavantaj varmı,yoksa kendini geliştiren bi insan yine diğerlerinin önüne geçebilirmi?
İkinci sorum da şu ki kendimi geliştirmeye nerden başlamalıyım,ingilizcem gramer ve konuşma olarak yaşıtlarımın biraz daha ilerisinde,bana kendimi geliştirmem konusunda üniversite hayatı boyunca ne önerirsiniz?
Şimdiden teşekkürler.
peki okulunuzdan memnunmusunuz ?
Merhabalar Bende bu sene KTÜ EEM ikinci öğretim kazandım.Çok üzüldüğüm bir nokta var oda 2.öğretime hazırlık olmaması ve ingilizceyi benim halletmek zorunda kalmam.İngilizcesi 3-5 kelimenin anlamını bilen cümle kurmayı dahi bilmeyen kişi yani ben sizden tavsiye istiyorum.İngilizceye nasıl çalışabilirim ikinci öğretim olduğum için akşam derslerim başlayana kadar ingilizceye bakmayı düşünüyorum ama nasıl ve nereden başlayacağimi bilmiyorum bana yardımcı olurmusunuz ? İngilizce öğrenmek isteyen birisi nereden başlamalı? Çok teşekkür ederim.
BEN DE KTU EEM OKUYORUM. HAZIRLIK OKUDUM. FAYDASINI GÖRDÜM MÜ KESİNLİKLE ANCAK HAZIRLIK OKUMAYLA DA İNGİLİZCE ÖĞRENİLMİYOR. HAZIRLIK OKUSANDA ÇALIŞMAN LAZIM. NERDEN BAŞLAYACAM SORUSUNA GELİNCE BİLMİYORUM BEN DE HALA İSTEDİĞİM SEVİYEYE GELEMEDİM. ANCAK DÜŞÜNCEM ŞUDUR Kİ DİLLER NANKÖRDÜR EVET. BU YÜZDEN HER ZAMAN VAKİT AYIRMAN GEREKİYO. İLGİ MERAK VE ZAMAN BU 3 ÖNEMLİ KRİTERİ BİRARAYA GETİRMELİSİN.İLGİ KONUSUNA GELİNCE GRAMMER ÇALIŞMALISIN ANCAK FAZLA ZORLAMA,KASMA. BUNUN YANINDA TABİKİ DE DİZİLER TAKİP ETMELİSİN İNGİLİZCE ALTYAZILI MAKALE VE GAZETELER OKUMALISIN .AMAÇ GÜNLÜK KULLANIMI GÖRMEK. MALUM MÜHENDİSLİK OKUYORSUN.TERİMLERE HAKİM OLMALISIN BU NEDENLE ARAŞTIRMALAR YAPMALI VE DE SEÇECEĞİN MAKALELERDE BİLİMSEL YAZILARADA DEĞER VERMELİSİN.HERGÜN KELİMELER ÖĞRENMELİSİN. AÇ… Read more »
Merhaba , ben bu sene sakarya üniversitesi elektrik elektronik mühendisliği bölümünü kazandım sizce kazandığım yer iyi mi ve ayrıca dil öğrenmek için sizin tavsiyeleriniz nelerdir
kardeşim hemen o okulu bırak
1)Merhabalar ben SDÜ de elektronik haberleşme mühendisliği okuyorum.elektrik elektronik müh. geçmeyi düşünüyorum. Yardım edebilirmisiniz?
2)teklnoloji fakültesinden mezun olmam dezavantajmı?
Merhabalar….Öncelikle size karşı samimi ve içten yazacağım için bağışlayın:))Ben de sizinle meslektaş sayılırım.Karadeniz Teknik Üniversitesi 3. sınıf öğrencisiyim.Hazırlığı da sayarsak 3 yılım KTU de geçti ve de doğma büyüme Trabzonlu olmama rağmen Trabzon, hayat bana çok yabancı gelmeye devam ediyor. Bunun sebebi 2013 yılında üniversite tercihlerine dayanır. Fena bi sıralamam yoktu ancak Tıp alabilecek kadar da iyi değildi. 2. yıla kalarak tıp kazanmam çok olası ihtimaldi ve de çoğu kesim bunu önerdi.Bense mühendislik isteyip Trabzondan da ayrılmakta istemediğimden KTU EEM yazdım ve o günden beri kafam karışık.Acaba daha iyi bi üniversiye mi gitmeliydim? Ktunün her geçen yıl puanlarının düşmesi ve… Read more »
suan bende sizinle aynı durumdayım ktü geliyor ve bende tercih yapıcagım. aynen sizin gibi kal diyorlar yazmayı düşünüyorum . sizde bana biraz bilgi verirmisiniz? nasıl bir meslek nasıl gelişiriz birde pişmanmısınız? seneyi düşünmem bana neler sağlar
Merhabalar ben de sizinle meslektaşim. Ilk olarak size söyleyeceklerim zorlu bir bölümü okuyacağınizi ve mezun olduktan sonra çok fazla zorluklar yaşayacağınızi hatirlatmak olacak. (Eğer üniversite yıllarını sadece ders calisip okuyarak kendinizi geliştirmeden geçirirseniz). Diğer tüm arkadaşlarınızdan farklı değil ve sıradan bir üniversite mezunu iseniz ne yazikki işiniz artık zor. Size tavsiyem Universite den mezun oldugunuzda yetkin yabancı dil hatta diller. Mesleği sadece kagit üzerinde değil uygulamalı olarak öğrenme çabası v s. Birçok yönden çok iyi olmalısınız. Çok zevkli ve zor bir meslek. Eğer sıradan bir mühendis olarak mezun olursanız ne yazık ki her yıl yirmi binlere yakın elektrik elektronik mühendisi… Read more »
Çok özür diliyorum bağışlayın mesajınızı yeni gördüm ve maalesef geç kaldım.Umarım hakkınızda hayırlı olacak seçimi yapmışsınızdır. Bu durumda tercih yapmışmıydınız?
Samimiyet ve içtenliğinize inandığım için bu mesajı yazıyorum. Bir KTU eem son sene hatta uzatmış biri olarak düşünceleriniz büyük bir kısmına katılmıyorum. İyi bir üniversitede okumanız sizi her zaman iyi bir mühendis yapmaz. Ancak etiketiniz iyi olur. 4 Yıl boyunca KTÜ de bir çok gözlem yaptım. Öğrencilerin büyük bir çoğunluğu ezberle geç mantığındadır. Merak ediyorum eğitim süreniz dışında neler yapıyorsunuz? Öğrencilerin büyük bir çoğunluğu hiçbir çaba göstermeden doğrudan bu işi öğrenmenin peşinde. Armut piş ağzıma düş mantığını bir kenara bırakıp kendinizi geliştirmek için çaba gösterin. Mesela bitirme projenizi yapıp dersi geçeyim demeyin. Ya da lab’larda arkadaşlarınızda yaptıklarının bir kopyasını isteyip… Read more »
Merhaba, öncelikle paylaşım için teşekkürler. Benim de bir sorum olacaktı. Ben bu sene elektronik ve haberleşme mühendisliği 4. sınıf öğrencisi oldum. Kpssye sadece kendimi deneme amaçlı girdim 79 aldım. Puanımla atanabileceğimi düşünmüyorum. Özel sektörde hangi firmalara başvurabilirim? Deneyimsiz mühendisleri kabul eden hangi kurumlar var? Genel not ortalamam 3.5. Başlangıç olarak özel sektörde ne kadar bir maaş talep etmeliyim ? Şimdiden teşekkürler.
Bence biraz daha araştır 79 puan ile bu bölümde atama olacağıni hiç sanmıyorum. Genel not ortalaması birçok firma için özelde önemli değil. Ayrıca maaş konusunda kurumsal olmayan bir firma 1500 ile 2500 arasında verir ilk mezuna. Etiketli bir üniversite ve yetkin bir mühendis olarak mezun oldu isen bölümün ile ilgili digiturk Türk telekom Huawei benzeri birçok yer yeni mezuna is olanağı tanıyor. Tabi çok iyi derecede yabancı dillerin olmalı
facebooktanda mesaj attım fakat biraz heyecanlıyım.Merhaba ben bu yıl liseden mezun oldum ve bugun tercihler başlıyor. Banada sizin gibi ktü elektrik elektronik mühendisliği geliyor. Meslek ile ilgili biraz araştırma yaptım ve merak ediyorum sizce bu mesleği seçersem bu mesleğin iyilerinden olmak için ne kadar uğraşmalıyım ayrıca işsiz kalmaktan çok korkuyorum . Bu yüzden bu bölümü kazandığım halde seneye kalmakla alakalı problemler yaşıyorum bana yardımcı olurmusunuz? Ktü nün size kattığı avantaj veya dezavantajlar hakkında bilgi verirmisiniz? Korkularımdan kurtulamadığım için büyük problemler yaşıyorum şimdiden teşekkürler
Cevabınızı hemen alsam çok mutlu olurum malum zaman kısıtlı
Merhabalar. Teknik Üniversiteler her zaman için avantajdir. Lakin bölüm olarak birçok arkadaş iş sıkıntısı çektiği doğrudur ve kendini çok iyi geliştirmen gerekir. Geç oldu belki ama artık çok çalışman gerekecek.
Merhaba benim 2 sorum var iş olanaklari geecekten iyi midir 1500 lira az degilmi garson bile1300 aliyo 2)gercekten zor mudur üniversite hayatini yasayamicakmiyiz yani hep ders mi calismak zorunda kalicaz lütfen yardimci olur musunuz tesekkurler
Ortalama bir öğrenci hayatı şöyledir:
Sınavlara 2 3 hafta önceden sadece ders çalışılır. Zor diye bir şey yoktur. Çoğu mühendislikte maaşlar bu şekilde. Aslında girdiğiniz kuruma göre değişebilir. Ortalama 2 bin tl ile başlanır. Daha sonra bu rakam tabi ki yükselecektir.
Hayır tabiki de sürekli ders çalışmak gibi düşünme. Ama iyi bir mühendis olabilmek için ders dışındaki boş zamanlarını kendini geliştirmek için harcaman gerekecek ayrıca maaş konusunda 1500 ile 2500 arasında kuruma göre farklılık gösterir.