Ana SayfaMesleklerDiş Protez Teknolojisi Bölümü

Diş Protez Teknolojisi Bölümü

Küçüklükten itibaren yeterince vitamin ve mineral almamak, büyüme çağında dişlere yeterince bakmamak, çene bölgesine alınan birkaç defalık darbe, şiddetli kazalar ya da dişlerin çok fazla sıkılması gibi durumlardan ötürü ileriki zamanlarda dişlerin işlevinde ve görüntüsünde ciddi problemler meydana gelebilir. Böyle durumlarda hem doktorlar hem de hastalar çareyi diş protezinde bulabilirler. Bunun için geliştirilmiş olan diş protezi teknolojisi ve diş protez teknolojisi bölümü nedir?

Diş Protez Teknolojisi Bölümü Hakkında Bilgi

Diş protez teknolojisi bölümü zarar görmüş, kaybedilmiş, yitirilmiş, kullanılamaz hale gelmiş dişlerden dolayı kişinin diş sağlığına tekrar kavuşabilmesi amacıyla ağız yapısına, çene anatomisine, yüz şekline göre en uygun çene ve diş protezinin üretilebilmesi için gerekli bilgiyi ve teknolojiyi üretecek bireylere eğitim vermektedir.

Bu kişilerin okulda aldıkları eğitimi ve edindikleri bilgileri çalışma hayatlarında etkili bir şekilde kullanabilmeleri, diş sorunlarına karşın en uygun çözümleri sunabilmeleri, bu alanda işlerine yarayacak olan araç ve gereçleri, laboratuvar malzemelerini bilinçli ve etkili bir şekilde kullanabilmeleri, hasta sağlığına duyarlı ve bilinçli teknikerler olmaları hedeflenir. Ülkemizde ağız ve diş sağlığı uzmanına duyulan ihtiyaç her geçen gün artmaktadır. Sağlık teknikerleri de hekimlerle birlikte çalıştıkları için doktor istihdamına bağlı olarak teknikerlerin de iş bulma olanakları değişmektedir.

dis-protez-teknolojisi-bolumu-hakkinda-bilgiDiş protez teknolojisi bölümü dersleri

İki yıllık olan bölümde iki yıl boyunca alınacak olan dersler okula ve ders programına göre değişiklik gösterse de genel olarak diş morfolojisi, ağız diş anatomisi ve çiğneme fizyolojisi, oklüzyon, Atatürk İlkeleri ve İnkılap tarihi, üniversite kültürü, pozitif psikoloji, hareketli protezler, sabit protezler, maddeler ve alet bilgisi, Türk dili, İngilizce, sterilizasyon, ortodonti, meslek etiği, çene ve yüz protezleri ve girişimcilik dersleri verilir.

Toplamda bir adet yaz stajı bulunan bölümde dersler çok ağır olmamakla birlikte dilenirse zorunsuz seçmeli derslerden alarak öğrenciler kendilerini geliştirebilirler. İki yıllık bölümü bitirdikten sonra dikey geçiş sınavına girilerek ilgili dört yıllık bölümlere geçiş yapma olanakları bulunmaktadır. İhtiyaç dahilinde olan ve istihdama açık bir meslek olması sebebiyle diş protez teknolojileri bölümü mezunları zorlanmadan birçok kurumda, özel hastanelerde, özel muayenelerde iş bulabilmektedirler.

Şeyma Keskin
Şeyma Keskin
Mustafa Kemal Üniversitesinde elektrik elektronik mühendisliği okumaktayım . Mühendis Beyinler'de tecrübelerimi sizler ile paylaşacağım.
Önceki İçerik
Sonraki İçerik
Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Arıcılık Malzemeleri

Yeni Yazılar

Mühendislik Maaşları

Bunları Gördünüz mü?