Ana SayfaÖğretmen MaaşlarıOkul Öncesi Öğretmenliği Maaşları

Okul Öncesi Öğretmenliği Maaşları

Okul öncesi öğretmenliği okumak istiyorum ne yapmalıyım? Günümüzde, Türkiye’de öğretmenlik alanına oldukça yoğun bir talep var. Lise düzeyindeki öğrenciler bu bölümü Yüksek Öğretime Geçiş sınavına girdikten sonra tercih edebilirler. Devlet üniversitesi için yerleşmek istiyorsanız en az 360 puan YGS-5 puan türünde almanız gerekmektedir. Özel üniversitede ise bu rakam oldukça aşağı düşmektedir. Bu bölüm için Lisans Yerleştirme Sınavına girmenize gerek yoktur. Ayrıca her sene kontenjan arttığı için okul öncesi öğretmenliğine olan talep artmaktadır. Bu nedenle özel üniversiteler bu yükü çekmektedir. Türkiye’nin en prestijli üniversitelerinden Boğaziçi üniversitesinde bu bölümü okuyabilirsiniz. Tabii eğitim kalitesi yüksek olduğu için bu yükseklik puanlara yansımaktadır. Alternatif olarak Çocuk Gelişimi veya Anaokulu öğretmenliğini tercih edebilirsiniz. Okul öncesi öğretmenliği maaşları iyi edecek seviyededir.

okul öncesi öğretmenliği maaşları

Okul Öncesi Öğretmenliği Ne İş Yapar? Ve Maaşları Ne Kadardır?

Ana sınıflarında çalışmak üzere belirli yaş grupları çerçevesinde çocuklara eğitim verir. Günlük yaşantılardan örnek verecek şekilde zihinsel olarak gelişimini sağlar. Kalem ile yazı yazmayı veya okuma yazmayı öğretmek. Tuvalet, giyinme kişilerin kendi kendine yapabildikleri şeyleri çocuklara öğretmek. Yardımlaşmayı ve el becerilerini geliştirmelerine olanak sağlar. Düzenli beslenme ve uyku saatlerini çocuklara uygulatır. Bunlar okul öncesi öğretmeninin bazı yerine getirmesi gereken görevlerdir.

Alışılmışın dışında okul öncesi öğretmenlerinin mesai saatleri değişiktir. Diğer öğretmenlerle alakası yoktur. Ancak ücretler konusunda ise bir fark yoktur. Bir okul öncesi öğretmeni aralıksız 300 dakika derse girmektedir. 2017 yılında okul öncesi öğretmenliği maaşları zamlandı ve net maaş 3091 Türk Lirası oldu. Daha önceki sene 2016’da ise bu rakam 2858 Türk lirasıydı. 233 TL zam yapılmıştır. 2015’de ise bu rakam 2532 Türk Lirasıydı. Özel okullarda bu rakam yükselebilir veya düşük olabilmektedir.

Mesleğe Yatkın Olanların Uyması Gereken Özellikler

  • Psikolojisine bağlı ve bu alanda iyi olduğunu düşünen,
  • Çocukları seven ve onlarla vakit geçirirken mutlu olması, (Kısaca işini severek yapması)
  • Hoşgörülü, Sabırlı ve nazik olmalı,
  • Dikkatli ve ortamı iyi ayarlayabilen,
  • Coşkulu ve hayata bağlı,
  • Üst düzeyde öğrenim görmüş ve gerekli akademik eğitime sahip,
  • İyi iletişim kurabilen,
  • Dikkatli ve çocukları anlayabilen kişiler olmaları gerekmektedir.
Elif Yaldız
Elif Yaldız
2. Sınıf Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Öğrencisi. Burada sizlerle bilgi alış verişinde bulunmaktan memnuniyet duyuyorum.
Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Arıcılık Malzemeleri

Yeni Yazılar

Mühendislik Maaşları

Bunları Gördünüz mü?