Ana SayfaÜrün İncelemeSennheiser IE 900 Kulaklık İncelemesi

Sennheiser IE 900 Kulaklık İncelemesi

Sennheiser IE 900 benim hayatım boyunca almayı planladığım en yüksek fiyatlı iki kulaklıktan biridir (Diğeri Grado GS3000X veya çıkarsa PS3000X tarzı bir kulaklık) indirimle beraber Türkiye’de garantili olacak şekilde 1550 dolara aldım. Almanya fiyatının 1500 Euro olduğunu bilmekte fayda var.

Öyleyse incelememizi taçlandıralım ve nasıl bir kulaklıkmış öğrenelim.

Bas, Mid, Tiz Başarımı

Kulaklık ilk dinlendiğinde diğer bütün dinlediğim (Sahip olduğum) kulaklıkların aksine hayal kırıklığı yaratmıyor, aksine kalitesiz müziklerde bile yüz güldürüyor. Nötrden bir parça daha tiz bir kulaklık ama tizler fazla abartılı değil. Lakin tizler bir kulakiçinde denediğim en iyi tizler ve daha önceden incelemesini yaptığımız Sennheiser HD 660S’ten daha iyi bir tiz başarımı var. Sennheiser HD 660S ile iyi bir DAC ile Sennheiser IE900’ü art arda dinledikten sonra HD 660S koyu ve karanlık bir kulaklık gibi gelmeye başlıyor.

Midleri Sennheiser HD 660S’ten bir parça daha kalitesiz ama mid kulaklığı olmadığı belli IE 900’ün. Baslar ise derin ve kaliteli ama ön planda değiller. Hayatımdaki en büyük hobi olan ses konusunda elbette elimde çeşitli ürünler bulunduruyorum, bunlardan biri Grado RS1e ve tizleri bu kulaklığın da çok iyi, hatta metal müzik kulaklığı diyebiliriz, yine de IE 900 daha iyi, belirgin bir biçimde. Tabii aralarında benim elime geçişi olarak 3 kat fiyat farkı da var.

sennheiserie900

Sahne Genişliği ve Enstrüman ayrımı

Bir kulakiçi kulaklık olmasına rağmen sahnesini HD 660S’ten iyi buldum IE 900’ün. Aslında çok yakınlar ama HD 660S bir sahne kulaklığı değil. Günümüzde halen en geniş sahneye sahip HD 800S ile kıyaslanınca elbette geride kalıyor IE 900 ama art arda dinlenince IE 900 kalitesiz gelmiyor. IE 900’ün enstrüman ayrımı üst düzey ama HD 660S bir parça daha iyi. Burada IEM olarak daha iyi modeller var ve birazdan değineceğiz. Lakin IE 900 ile iyi bir DSD müzik ve üst kalite bir DAP ile herhangi bir enstrüman karışmayacaktır.

sennheiserie900 2

Daha pahalı kulakiçi kulaklıklarla karşılaştırılması

Türkiye’deki en pahalı kulakiçi kulaklık şu anda 5200 dolar. Hemen hemen dünyadaki de en pahalı kulakiçi kulaklıklardan biri. Lakin Sennheiser IE 900 ile aralarında uzun uzun karşılaştırılmalı bir kıyaslamaya girildiğinde IE 900’den en belirgin farkının enstrüman ayrımında biraz daha iyi olması olduğu ve genel olarak fersah fersah bir üstünlüğünün olmadığı görülüyor. Yani IE 900 alınabilecek en iyi kulakiçi kulaklıklardan biri mevcut teknolojide. Üstelik tek dinamik sürücülü bir kulaklık.

Kafaüstü kulaklıklar arasında nerede bir yerde?

Grado GS1000e ayarında bir kulaklık diyebiliriz IE 900 için. Yine Sennheiser HD 800 ve HD 650 arasında bir kalitede olduğu da söylenebilir. Çok fazla fetiş ürün var ve kulakiçi kulaklıklara da bu anlamsız pahalılık yansımış durumda. En pahalı kafaüstü kulaklık olan Sennheiser Orpheus elbette belirgin olarak daha kaliteli ama 59000 dolar verince insan 5000 dolarlık bir sistemin de çok da geride kalmadığına ikna olabiliyor. Sennheiser Orpheus dünyadaki tüm sistemler dahil olmak üzere 100 üzerinden 95 alabilecek bir kulaklık. IE 900 Astell&Kern DAP ile 75 puan alacaktır. Sistemi olmadan en pahalı kafaüstü kulaklık Türkiye’de de 6000 dolar ve KDV’ye satılıyor. Bu kulaklık da 7-8k dolarlık bir sistemle beslenirse kalitesi Sennheiser Orpheus kadar olacaktır. Yine HD 800S’in kalitesi Türkiye’deki ve dünyadaki en pahalı kafa üstü kulaklıktan çok da geride değil.

sennheiserie900 3

Sonuç

Sennheiser IE 900 en kaliteli kulakiçi kulaklıklardan biri ve kafaüstü kulaklıklara kafa tutabiliyor. 3 farklı kabloyla geliyor. Normal jack içeren kablo ve çeşitli müzik çalarlar için uygun boyutta olan 2 farklı balanced jack içeren 2 kabloyla. Her şey düşünülmüş denebilir ve bir önceki IE 800’le kıyasladığımızda IE 800 vasat kalıyor. Mühendis Beyinlerde yeni incelemelerimiz için takipte kalın.

Kayra Rıdvan ÖZCAN
Kayra Rıdvan ÖZCAN
Hi-Fi, bilgisayar donanımı ve robotik konusunda sürekli olarak bilgi edinen, güncel bilgilerden kendini mahrum bırakmayan, fen bilimleri ve felsefe sevdalısı, müziğe tutkun Mühendis Beyinler yazarı. YTÜ EHM 2020. 8 yıldır Mühendis Beyinler yazarı.
Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Arıcılık Malzemeleri

Yeni Yazılar

Mühendislik Maaşları

Bunları Gördünüz mü?